Προβολείς στην κουζίνα

Σημείο οροφές στην κουζίνα - Φωτογραφία των διαφορετικών λύσεων

Η επιλογή των διατάξεων φωτισμού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας ιδανικής εσωτερικής λύσης για κάθε δωμάτιο. Όσον αφορά την έκταση στην οποία θα επιλεγεί η ορθή και αρμονική επιλογή, εξαρτάται η συνολική επίδραση του σχεδίου.

Σήμερα, πολύ συχνά, τα φώτα σποτ έχουν χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα, η οποία μπορεί να συμπληρώσει τον κεντρικό πολυέλαιο καθώς και να την αντικαταστήσει. Έτσι, ποιες είναι οι στιγμές που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε αυτές τις συσκευές φωτισμού για τον εαυτό σας;

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το κύριο πλεονέκτημα - δημιουργώντας ένα απαλό, ομοιόμορφο και διάχυτο φωτισμό, ενώ ένας κεντρικός πολυέλαιος αποκρύπτει οπτικά χώρο, δημιουργώντας σκιασμένες περιοχές.

Ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα είναι η οικονομία τέτοιων συσκευών. Κάνετε την ηλεκτρική καλωδίωση με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η ξεχωριστή ενεργοποίηση των εξαρτημάτων που βρίσκονται στους χώρους εστίασης και εργασίας.

Επιπρόσθετες οικονομίες θα εμφανίζονται αν σταματήσετε την επιλογή των λαμπτήρων LED (LED).

Προβολείς στην κουζίνα

Εάν υπάρχει ανάγκη να επεκτείνετε οπτικά τον περιβάλλοντα χώρο ή να αυξήσετε τις οροφές, δώστε προσοχή στα σημεία στροφής που σας επιτρέπουν να κατευθύνετε το φως σε μια συγκεκριμένη περιοχή.
Προβολείς στην κουζίνα

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για το διαχωρισμό χώρου. Μια αποτελεσματική λύση μπορεί να επιτευχθεί με την ενσωμάτωση χρωματιστών λαμπτήρων φωτός σε αυτά. Χάρη σε αυτό, θα είναι δυνατό να οργανώσετε τόνους και να διαιρέσετε τις ζώνες.

Αλλά υπάρχουν μερικά σημεία.

Μαζί με τα βαρύτατα πλεονεκτήματα, υπάρχουν και μικρά μειονεκτήματα, ιδιαίτερα:

  • πιο περίπλοκη εγκατάσταση σε σύγκριση με την εγκατάσταση ενός κεντρικού πολυελαίου.
  • την ανάγκη να σκεφτεί κανείς την τοποθέτηση των διατάξεων φωτισμού στο στάδιο της επισκευής ·
  • Η συμβατότητα δεν είναι με όλα τα εσωτερικά στυλ.

Η τελευταία πτυχή δύσκολα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως μειονέκτημα, διότι σήμερα υπάρχει μια τεράστια ποικιλία συσκευών προς πώληση που μπορούν να χωρέσουν άψογα σε οποιοδήποτε σχέδιο, τόσο κλασικό όσο και σύγχρονο.

Ποικιλίες και χαρακτηριστικά εφαρμογής

Με τη μέθοδο εγκατάστασης, οι συσκευές χωρίζονται σε overhead, mortise και suspension.
Προβολείς στην κουζίνα

Τα μοντέλα μπορντούρας μπορούν να εγκατασταθούν σε δομές τάσης, ανάρτησης και ράχης, ενώ τα επικεφαλής αυτά τοποθετούνται ακόμη και πάνω σε οροφές από σκυρόδεμα.

Χρησιμοποιείται μια ειδική βίδα για τη στερέωση.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι ενσωματωμένα. Καταπλήσσουν τη φαντασία με μια ποικιλία χρωμάτων και σχεδιαστικών λύσεων, μορφών και μεγεθών.

Τα χωνευτά φωτιστικά μπορούν να είναι εντελώς "κατακλυσμένα" στην οροφή και μπορούν να προεξέχουν κάπως πάνω από την επιφάνεια, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο παιχνίδι φωτισμού.

Προβολείς στην κουζίνα

Οι συσκευές σημείου χρησιμοποιούνται ως κύριος, διακοσμητικός ή τοπικός φωτισμός, αλλά σημειώστε ότι κάθε τέτοια συσκευή προορίζεται για φωτισμό περίπου 2 τετραγωνικών μέτρων περιοχής.

Τα σύγχρονα σημεία είναι πλήρως φωτιά και ανθεκτικά στην υγρασία, ώστε να μπορούν να συνδυαστούν με οποιοδήποτε φινίρισμα και να τοποθετηθούν σε χώρους όπως μπάνιο και κουζίνα.

Συμβουλή: Όταν εγκαθιστάτε φώτα στην κουζίνα, εγκαταστήστε ένα πρόσθετο ρεοστάτη, το οποίο σας επιτρέπει να καταναλώνετε περισσότερη κατανάλωση ενέργειας.

Τα σημεία απλούστερων μορφών είναι ευκολότερο να σκουπιστούν από την πλάκα του λίπους και της σκόνης. Και τέλος, αν επιλέγετε συσκευές για τέντες, τότε προτιμάτε μοντέλα με στρογγυλεμένες άκρες.

Βασικοί κανόνες διαμονής

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε προβολείς ως κύριο φωτισμό, θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 30-40 cm το ένα από το άλλο, διατηρώντας απόσταση 20 εκατοστών από τον τοίχο.

Προβολείς στην κουζίνα

Ισχύς συσκευής ανά 1 τ.μ. - περίπου 20 βατ. Συνδυασμός με κεντρικό πολυέλαιο θα μειώσει τον αριθμό των συσκευών ή τη δύναμή τους.

Η σωστή διάταξη των φωτιστικών θα μεταμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο.

Προβολείς στην κουζίνα

Ένα μικρό ή στενό δωμάτιο θα μετενσαρκωθεί αν τα τοποθετήσετε κατά μήκος της περιμέτρου ή κατά μήκος δύο τοίχων, τα οποία θα επιτρέψουν την ομοιόμορφη κατανομή των φωτεινών ρευμάτων, γεμίζοντας το δωμάτιο με απαλό φως χωρίς νησίδες σκιών.

Αν μιλάμε για ευρύχωρες κουζίνες, το καθήκον προτεραιότητας είναι να καλύψουμε επαρκώς όλες τις λειτουργικές περιοχές (πάνω από το τραπέζι, κατά μήκος της περιμέτρου, πάνω από τον εργασιακό χώρο).

Μια καθολική επιλογή είναι η θέση του κεντρικού πολυελαίού πάνω από την τραπεζαρία, αλλά τα σημεία τοποθετούνται κατά μήκος της περιμέτρου και στην περιοχή μαγειρέματος.

Ο φωτισμός σημείων είναι ένας από τους πιο προσιτούς τρόπους χωροθέτησης των χώρων, διότι με τη βοήθειά τους είναι δυνατόν να τονιστεί κάθε λειτουργική ζώνη, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα στούντιο διαμερίσματα.

Σημείο φωτισμού - ιδανική λύση για οροφές δύο επιπέδων. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να επιλέξετε ένα ή περισσότερα επίπεδα.

Και το τελευταίο.

Με τη βοήθειά τους, ο χώρος εργασίας θα φωτιστεί με τον καλύτερο τρόπο: όμορφο, οικονομικό και πρακτικό!

Προβολείς στην κουζίνα

Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να δημιουργήσετε το βέλτιστο φωτισμό στην κουζίνα σας, τονίζοντας την αποκλειστικότητα και την πρωτοτυπία του εσωτερικού.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

27 − = 22