Διακοσμητικός γύψος συνήθους στόκου: τρόποι απόδοσης και πλεονεκτήματα

Μια από τις αποτελεσματικές μεθόδους διακόσμησης των τειχών των διαφόρων δωματίων είναι ο διακοσμητικός γύψος. Αυτή η μέθοδος φινιρίσματος σας επιτρέπει να πάρετε μια όμορφη και ασυνήθιστη επιφάνεια των τοίχων. Για το φινίρισμα χρησιμοποιούνται τα πλέον συχνά υλικά και εργαλεία. Ωστόσο, μπορείτε να αποθηκεύσετε σε υλικά φινιρίσματος, αν χρησιμοποιείτε τη συνήθη κατασκευή shpaklevku. Διακοσμητικό γύψο με τα χέρια σας από το κανονικό στόκο σας επιτρέπει να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα, να δείξετε τη φαντασία σας και να εξοικονομήσετε σημαντικά.

Διακοσμητικός σοβάς έγχρωμου στόκου

Πλεονεκτήματα της χρήσης γύψου για διακοσμητικά γύψο

Η εκτέλεση διακοσμητικού γύψου από κοινό στόκο έχει αρκετά σημαντικά πλεονεκτήματα. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Καλή πλαστικότητα. Το γύψο έχει υψηλά ποσοστά πλαστικότητας, επομένως είναι εύκολο να εργαστεί κανείς μαζί του ακόμη και για έναν άπειρο κύριο.
 • Ποικιλία υφών. Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το υλικό, μπορείτε να πάρετε πρωτότυπες και εξαιρετικές υφές σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
 • Ένας καλός δείκτης προσκόλλησης με οποιαδήποτε υλικά, όπως μπλοκ αφρού, τούβλο, γυψοσανίδα.
 • Υψηλή πρόσφυση. Η σύνθεση του στόκου περιλαμβάνει πλαστικοποιητές, οι οποίοι παρέχουν εξαιρετικό δείκτη προσκόλλησης. Αυτό απλοποιεί τη δουλειά με το υλικό και σας επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα τιμολόγια.
 • Εξαιρετικά χαρακτηριστικά της τελικής διακοσμητικής επίστρωσης. Η τελική επιφάνεια έχει καλές θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες, δεν απορροφά ξένες μυρωδιές.
 • Ανθεκτικότητα. Η επιφάνεια που επιτυγχάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρεί μια εμφανή εμφάνιση και βασικά χαρακτηριστικά απόδοσης.
 • Ασφάλεια. Η σύνθεση του υλικού δεν περιλαμβάνει τοξικά συστατικά, επομένως είναι απολύτως ασφαλές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το φινίρισμα της κρεβατοκάμαρας, του παιδικού δωματίου, της κουζίνας και άλλων χώρων.
 • Θετικά συναισθήματα από την απόδοση των έργων. Εκείνοι που αποφάσισαν να δημιουργήσουν ανεξάρτητο τοίχο με γύψο, θα έχουν μεγάλη ευχαρίστηση να δημιουργούν παράξενες υφές και να συνειδητοποιούν το δημιουργικό δυναμικό τους.

Έτσι, η εκτέλεση του τοίχου φινίρισμα με συνηθισμένο γύψο θα σας επιτρέψει να πάρετε μια όμορφη, τακτοποιημένη και ασυνήθιστη επιφάνεια με τα χέρια σας γρήγορα και χωρίς προβλήματα.

Διακοσμητικό σοβά από στόκ

Τύποι στόκου για τη δημιουργία διακοσμητικού γύψου

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, θα πρέπει να επιλέξετε τα καλύτερα υλικά στόκου. Υπάρχουν διάφοροι τύποι στόκου, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός αρχικού διακοσμητικού γύψου σε διαφορετικές επιφάνειες.

Διακοσμητικό γύψο από κοινό στόκο με ρολό

Βενετσιάνικο γυψομάρμαρο από κανονικό στόκο

Τύποι:

 • Ξεκινώντας. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται για εξομάλυνση τοίχων. Έχει γκριζωπή χροιά και τραχιά υφή. Το κόστος ενός τέτοιου πληρωτικού είναι χαμηλό, αλλά δεν είναι κατάλληλο για τη δημιουργία διακοσμητικών σοβάδων.
 • Τελειώνοντας. Έχει απαλή και απαλή υφή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία διακοσμητικών γύψο. Είναι κατασκευασμένο από διάφορα υλικά.

Τύποι υλικών με σύνθεση και εφαρμογή:

1
 • Γύψος. Έχει ένα κορεσμένο λευκό χρώμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους με υψηλή υγρασία. Χαρακτηριστικό του είναι ο έλεγχος της υγρασίας στο δωμάτιο: σε υψηλό επίπεδο μπορεί να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία, και στο ξηρό - δώσει.
 • Τσιμέντο. Στη βάση του, είναι δυνατή η δημιουργία διακοσμητικού γύψου σε οποιοδήποτε δωμάτιο, καθώς και η διεξαγωγή εξωτερικών έργων υψηλής ποιότητας. Μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο τούβλο. Χρησιμοποιείται για το φινίρισμα ενός μπαλκονιού, που δεν περιλαμβάνει τζάμι, καθώς και ένα μπάνιο.
 • Πολυμερές. Κατά κανόνα, χρησιμοποιείται για τη σφράγιση των αρθρώσεων και τις ανωμαλίες.
 • Ανθεκτικό στο νερό. Αυτός ο τύπος στόκου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διακοσμητικά γύψο σε διάφορα υποστρώματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους με υψηλή υγρασία ή με αλλαγές θερμοκρασία
  ς. Έχει καλό δείκτη ανθεκτικότητας και αντοχής.
 • Universal. Το Putty universal σκοπό παρουσιάζεται σε μια ευρεία γκάμα χρωμάτων. Είναι εύκολο να αλέθεται και χρησιμοποιείται για την επεξεργασία μιας ευρείας ποικιλίας επιφανειών.

Ανεξάρτητα από την επιλογή του υλικού στόκου, προκειμένου να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις συστάσεις και τους κανόνες για τη δημιουργία διακοσμητικών σοβάδων.

Διακοσμητικός σοβάς υφασμάτινου στόκου

Διακοσμητικό σοβά από το στόκο προσόψεως

Χαρακτηριστικά της εργασίας

Για να έχετε ένα αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας, πρέπει να ξέρετε πώς να κάνετε διακοσμητικά γύψο από το κοινό στόκο, ποια υλικά και εργαλεία να το χρησιμοποιήσετε. Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε την ακολουθία της εργασίας και να δώσετε χρόνο για την προετοιμασία της επιφάνειας υψηλής ποιότητας.

Προετοιμασία της επιφάνειας

Για να προετοιμάσετε την επιφάνεια, θα χρειαστείτε μια σπάτουλα, ένα μαξιλάρι σιδερώματος, ένα επίπεδο, ένα μολύβι και μια μυστρί. Η διαδικασία προετοιμασίας της επιφάνειας περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

 • Καθαρισμός της επιφάνειας από ίχνη παλαιών ταπετσαριών, βαφών ή στόκων.
 • Εάν υπάρχουν τσιπς ή ρωγμές στην επιφάνεια, θα πρέπει να χυθούν.
 • Ελέγξτε τους τοίχους για ομαλότητα με ένα επίπεδο και plumb. Εάν υπάρχουν ισχυρές σταγόνες, πρέπει να ισιώσετε την επιφάνεια.
 • Εφαρμογή στους τοίχους του αστάρι.

Μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου σταδίου προετοιμασίας της επιφάνειας, πρέπει να αφήνεται να στεγνώσει τελείως.

Διακοσμητικός σοβάς στόκου σοβά

Διακοσμητική εφαρμογή του στόκου

Εφαρμογή της βασικής στρώσης

Διακοσμητικός σοβάς συνηθισμένου στόκου - ένας πολύ καλός τρόπος για να σχεδιάσετε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Ωστόσο, για να επιτευχθεί ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι κανόνες εφαρμογής του στρώματος βάσης.

Στάδια εφαρμογής του στρώματος βάσης:

 1. Αραιώστε το μίγμα με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες. Είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε μια τέτοια ποσότητα μιας λύσης για να έχουμε χρόνο για να την βάλουμε μαζί.
 2. Εφαρμογή του πρώτου βασικού στρώματος. Το στρώμα του μείγματος πρέπει να είναι περίπου 1,5 mm για να ταιριάζει με το στρώμα υφής.
 3. Διανομή του στόκου.

Αφού εφαρμόσετε το βασικό στρώμα, μπορείτε να προχωρήσετε στη δημιουργία μιας διακοσμητικής επιφάνειας.

Δημιουργία επιφάνειας τιμολογίου

Για να δημιουργήσετε μια διακοσμητική επιφάνεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία:

 • Ρολό. Όταν εργάζεστε με έναν κύλινδρο, ο ευκολότερος τρόπος είναι να επιτύχετε μια επιφάνεια με υφή. Το πιο όμορφο πράγμα αποκτάται όταν περπατάτε σε όλο το μήκος της επιφάνειας χωρίς να σηκώσετε τον κύλινδρο.
 • Βούρτσες και σγουρές σγουρές. Αρκεί να κρατήσετε την σπάτουλα πάνω από το στόκο, αφήνοντας διακοπτόμενες ή κυματοειδείς γραμμές. Οι βούρτσες σας επιτρέπουν να έχετε μια μικρή ή τραχιά υφή.
 • Σεντόνια. Πρέπει να πατηθούν στο βασικό στρώμα έτσι ώστε να παραμείνει το σχέδιο. Υπάρχουν ειδικά διακοσμητικά για ομοιόμορφη επιφάνεια και γωνίες.

Η επιλογή του εργαλείου για τη δημιουργία μιας υφής επιφάνειας εξαρτάται από το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς και από τη διαθεσιμότητα δεξιοτήτων για την εφαρμογή τους.

Ζωγραφική στόκος για διακοσμητικό γύψο

Διακόσμηση του στόκου με σπάτουλα

Τελειώνοντας

Για να διασφαλιστεί ότι ο διακοσμητικός γύψος διατηρεί μια όμορφη εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα, η υφή θα πρέπει να προστατεύεται. Για αυτό, συνιστάται η χρήση του χρώματος σε δύο στρώματα. Επιπλέον, η χρήση του χρώματος θα τονίσει την ομορφιά και το βάθος της υφής.

Αξίζει να σημειωθεί και άλλα χαρακτηριστικά του φινιρίσματος φινίρισμα:

 1. Πριν φινίρετε το φινίρισμα της επιφάνειας, πρ
  έπει να περιμένετε να στεγνώσει τελείως. Αν βιάζεστε, όταν ζωγραφίζετε τον τοίχο, μπορείτε να καταστρέψετε την ακεραιότητα του τιμολογίου, οπότε είναι καλύτερο να κάνετε το έργο λίγες μέρες μετά τη δημιουργία του τιμολογίου.
 2. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε δύο χρώματα που θα διαφέρουν στο χρώμα κατά 2-3 τόνους.
 3. Πρώτα πρέπει να εφαρμόσετε ένα σκούρο παλτό χρώματος. Η εργασία γίνεται καλύτερα με ένα ρολό σε ένα μακρύ υπνάκο.
 4. Η δεύτερη στρώση βαφής θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο μετά την πλήρη ξήρανση της πρώτης επίστρωσης. Το δεύτερο χρώμα πρέπει να είναι ελαφρύτερο. Για το δεύτερο στρώμα, χρησιμοποιήστε έναν κύλινδρο με ένα κοντό σωρό.

Εφαρμογή στόκου για διακοσμητική επίστρωση γύψου

Στόκος με γήρανση

Εάν δεν υπάρχει ειδικός κύλινδρος για την εφαρμογή του χρώματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συνήθεις βούρτσες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να επιλέξετε την ευρύτερη βούρτσα, έτσι ώστε η βαφή να πέφτει πιο ομαλά. Βαφή με βούρτσα:

 1. Ρίξτε λίγο χρώμα σε ένα άνετο δοχείο που μπορείτε να κρατήσετε στο χέρι σας. Σκουπίστε το με ένα πινέλο, αφαιρώντας την περίσσεια χρώματος γύρω από το δοχείο.
 2. Επιπλέον, μπορείτε να σκουπίσετε τη βούρτσα με ένα κομμάτι χαρτί ή χαρτόνι.
 3. Βάλτε την επιφάνεια με σαρωτική κίνηση, ώστε η μπογιά να εφαρμόζεται ομοιόμορφα. Για τη βαφή του διακοσμητικού γύψου από το στόκο, τα επιχρίσματα θα πρέπει να γίνονται απέναντι, αγγίζοντας ελαφρά τον τοίχο.
 4. Πλήρης χρωματική τοίχος δεν απαιτείται. Είναι σημαντικό να λιπαίνετε την κυρτή επιφάνεια για να κάνετε την υφή ακόμα πιο σταθερή.

Είναι άλλη μέθοδος πλυσίματος. Είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε ένα πιο σκούρο χρώμα στην επιφάνεια και αμέσως να το πλύνετε με ένα υγρό πανί. Θα υπάρχουν σκοτεινές αποχρώσεις στις κοιλότητες και ελαφρές κηλίδες στην υφή.

Διακοσμητικό σοβά από το συνηθισμένο στόκο στον τοίχο

Διακοσμητικός σοβάς από κανονικό στόκο με σχέδιο διάτρητου

Διακοσμητικός σοβάς συνηθισμένου στόκου με μοτίβο

Ανεξάρτητα από τον τρόπο βαφής της επιφάνειας, το τελευταίο στάδιο της επιφανειακής σχεδίασης εφαρμόζει ένα διαφανές βερνίκι σε βάση νερού. Για να βερνικώ καλύτερα εισχωρήσετε στο διακοσμητικό γύψο, συνιστάται να αραιωθεί με νερό. Το βερνίκι πρέπει επίσης να εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις.

Η δημιουργία διακοσμητικού γύψου από στόκος είναι ένα απλό έργο. Ταυτόχρονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τα υλικά που είναι διαθέσιμα. Το κύριο πράγμα δεν είναι να φοβάστε να πειραματιστείτε και να δείξετε τις δημιουργικές σας ικανότητες.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

70 + = 71