Χαλί στον τοίχο: σύγχρονες ιδέες για χρήση στο εσωτερικό (26 φωτογραφίες)

Προηγουμένως, το χαλί στον τοίχο ήταν απίστευτα δημοφιλές. Συχνότερα χρησίμευε για τη διατήρηση της θερμότητας στο δωμάτιο. Σήμερα το προϊόν άλλαξε τελείως τον σκοπό του. Ένα χαλί στον τοίχο σε ένα μοντέρνο εσωτερικό βοηθά στη δημιουργία ενός πρωτότυπου σχεδιασμού δωματίου.

Οφέλη

Οι σχεδιαστές κατά τη δημιουργία εσωτερικών χώρων χρησιμοποιούν συχνά όμορφα χαλιά λόγω ορισμένων θετικών ιδιοτήτων τους:

 • δίνοντας στο δωμάτιο ένα ιδιαίτερο χρώμα.
 • χρήση ως στοιχείο σύνδεσης μεταξύ αντικειμένων.
 • Συμπέρασμα της έννοιας του δωματίου.
 • δημιουργία ενός ασυνήθιστου και τελειωμένου είδους.

Σήμερα υπάρχουν τόσες πολλές μορφές, μοντέρνα χρώματα και μοτίβα χαλιών που είναι σε θέση να ανταγωνίζονται με οποιοδήποτε στοιχείο τοίχου του ντεκόρ.

Διακοσμητικό χαλί στον τοίχο

Χαλί στον τοίχο στο νηπιαγωγείο

Τα χαλιά μωρών στον τοίχο στο δωμάτιο για το παιδί δεν φαίνονται λιγότερο εντυπωσιακά. Μπορούν να γίνουν μέρος της σύνθεσης. Ένα φωτεινό προϊόν που απεικονίζει παραμυθένια χαρακτήρες επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη του μωρού και δημιουργεί μια πιο άνετη και ζεστή ατμόσφαιρα.

Παιδικό χαλί στον τοίχο

Μονοπάτι στον τοίχο

Χαρακτηριστικά επιλογής

Μερικοί άνθρωποι τείνουν να διακοσμούν θεαματικά τους χώρους τους, αλλά δεν ξέρουν πώς να επιλέξουν ένα χαλί στον τοίχο, έτσι δεν μοιάζει με τη σοβιετική εποχή. Οι συστάσεις των σχεδιαστών για την επιλογή των προϊόντων είναι οι εξής:

 • Είναι απαραίτητο να αρνείται κανείς και τα πιο όμορφα χαλιά μεγάλου μεγέθους, ειδικά για ολόκληρο τον τοίχο. Ένα τέτοιο δωμάτιο θα φαίνεται άγευστο και θα δώσει σκιές του παρελθόντος.
 • Με τη μορφή, το προϊόν πρέπει να ενσωματώνει μια κοινή ιδέα σχεδιασμού. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν πολλά ωοειδή αντικείμενα στο δωμάτιο, τότε και το χαλί είναι ωοειδές.
 • Η βασική κλίμακα χρώματος επιλέγεται σύμφωνα με τις αποχρώσεις του δωματίου.
 • Εάν τα χρώματα υπάρχουν στο χαλί με μικρά αλλά εμφανή κομμάτια, τότε πρέπει να επαναλαμβάνονται σε κουρτίνες, χαρτοπετσέτες, μανδύες σε πολυθρόνα ή καναπέ.
 • Το προϊόν σε ένα χρωματικό σχήμα με τοίχους θα συγχωνευθεί μαζί τους. Για να αραιωθεί η επίδραση στο αντίθετο τοίχωμα είναι μια φωτεινή εικόνα.
 • Ο τόνος του δαπέδου όταν επιλέγετε μια σκιά παίζει σημαντικό ρόλο. Σε μια ελαφριά επένδυση δαπέδου επιλέγεται ένας κόκκινος τάπητας ή οποιαδήποτε άλλη σε ζεστή κλίμακα ελατηρίου. σε γκρι - ροζ ή λιλά. στο σκούρο - μπεζ, απαλό μπλε ή λευκό χαλί.

Σε κάθε περίπτωση, το προϊόν πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στο στυλ του δωματίου και να συνδυάζεται με όλα τα στοιχεία του ντεκόρ.

1

Χαλί με το εθνοτικό ύφος στον τοίχο

Χαλί με γεωμετρικό σχέδιο στον τοίχο

Εσωτερικό στυλ

Το χαλί στον τοίχο στο εσωτερικό κάθε στυλ φαίνεται αρμονικό. Αυτό ισχύει τόσο για τις ιστορικές όσο και για τις εθνικές τάσεις, τόσο σύγχρονες, όπου αντικαθιστούν ζωγραφιές ή αφίσες.

Ασιατική

Το χαλί πρέπει να είναι λεπτό και χωρίς χνούδι. Εικόνα: δράκοι, χαριτωμένα πουλιά και ανθισμένα δέντρα. Επιλέξτε ένα πολύχρωμο, αλλά συνοπτικό προϊόν που αντικατοπτρίζει το στυλ του πολιτισμού.

Αφρικής

Κατάλληλα είναι στρώματα στρογγυλά ή σε μορφή χαλιού. Η παλέτα χρωμάτων είναι ζουμερή και φωτεινή. Διακοσμημένο διακοσμητικό στοιχείο, καλωσορίζουμε την παρουσία ζωϊστικών εκτυπώσεων και σχεδίων με τη φύση.

Το μεσαιωνικό

Χρησιμοποιούνται εδώ προϊόντα με γάζες με οικόσημα. Θα πρέπει να έχουν ίχνη από scuffs, ξεθωριασμένα χρώματα και να δημιουργούν το αποτέλεσμα που έχει σε πολλές αλλαγές.

Χαλί ταπετσαρίας στον τοίχο

Χαλί στον τοίχο στο σαλόνι

Αραβι
κά

Το στυλ από μόνο του υποδηλώνει αφθονία πολύχρωμων και πολυτελών χαλιών. Χρησιμοποιούνται πολύπλοκα γεωμετρικά σχέδια, τα οποία είναι σε αρμονία με τις ταπετσαρίες και τα κλωστοϋφαντουργικά μανδύα.

Μινιμαλισμός

Ένα παρόμοιο δωμάτιο είναι διακοσμημένο με ένα χαλί μικρού μεγέθους, το οποίο έχει το σωστό γεωμετρικό σχήμα. Τα υλικά πρέπει να είναι μοντέρνα, μοντέρνα και υψηλής ποιότητας, και αποχρώσεις και σχέδια - όσο το δυνατόν πιο χαμηλά. Το προϊόν μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει την εικόνα στο πλαίσιο, αλλά λόγω της δομής του υφάσματος θα κάνει το δωμάτιο πιο άνετο.

Σοφίτα

Η ψυχρή τεχνογενική ατμόσφαιρα αραιώνεται τέλεια με ζεστή και άνετη επίστρωση. Τα στοιχεία ταπετσαρίας μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλείο διαίρεσης του χώρου σε ζώνες. Είναι επιθυμητό το χαλί να φαίνεται ελαφρώς άθλια. Μόνο σκασμένες αποχρώσεις είναι κατάλληλες.

Σύγχρονη

Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες στο χαλί, μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε μοτίβο. Το γεγονός αυτό, όπως είναι αδύνατο με τον τρόπο που θα είναι απαραίτητο κατά την εγγραφή μιας θέσης με στυλ ένα μοντερνιστικό στυλ. Η εικόνα πρέπει να είναι φωτεινή και αφηρημένη. Το προϊόν μπορεί να γίνει το κύριο προφορά στο δωμάτιο.

Chebby Chic

Στο δωμάτιο θα είναι μια αρμονική εμφάνιση χαλί με floral εκτύπωση. Πρέπει να είναι παρούσα σε άλλα στοιχεία του εσωτερικού. Η υφή του υφάσματος επιλέγεται ευχάριστη και απαλή, η οποία θα αντιστοιχεί πλήρως στη συνολική κατεύθυνση του σχεδιασμού.

Χαλί στον τοίχο με ένα ινδικό μοτίβο

Ινδικό χαλί στον τοίχο

Χαλί στον τοίχο στο κεφάλι του κρεβατιού

Etchikal

Μία από τις πιο μοντέρνες τάσεις. Καλωσορίστε μαλλί, μετάξι και άλλα φυσικά υφάσματα. Το μοτίβο χαλιών μπορεί να παρουσιάσει μια οικολογική εστίαση, μιμώντας ένα γκαζόν, ξύλο ή καμπύλες φυσικής πέτρας.

Μικτά στυλ

Το χαλί από τη γιαγιά θα είναι κατάλληλο σε στυλ που συνδυάζουν στοιχεία προηγούμενων εποχών. Είναι vintage, ρετρό ή εκλεκτικό. Τα τζάμια ή τα συνηθισμένα προϊόντα για αυτές τις εγκαταστάσεις επιλέγονται σύμφωνα με διαφορετικούς κανόνες.

Για ένα vintage στυλ, ένα χαλί με κάποια ιστορική αξία είναι κατάλληλο. Το ρετρό είναι διακοσμημένο με στερεότυπα σοβιετικά προϊόντα. Σε εκλεκτικισμό, δεν υπάρχουν περιορισμοί, αφού χρησιμοποιούνται αρκετά διαφορετικά αντικείμενα.

Χαλί στον τοίχο

Κόκκινο χαλί στον τοίχο

Γύρος χαλί στον τοίχο

Ενδιαφέρουσες λύσεις

Τα τοιχοποιία και τα συνηθισμένα χαλιά δεν χρησιμοποιούνται μόνο στην τυπική θέση. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες σχετικά με την τοποθεσία και τις λειτουργίες τους:

 • κρεβάτι διακόσμηση κεφαλάρι?
 • πλαισίωση;
 • τοπική μόνωση;
 • εφαρμογή ως λαμπρέκι.

Το προϊόν μπορεί να γίνει πλήρης αντικατάσταση της κεφαλής του κρεβατιού. Παρέχει πολλά περιθώρια για πειράματα - οριζόντια ή κάθετη θέση, ύψος κρέμασης κλπ. Επιπλέον, το χαλί εκτελεί εξαιρετική λειτουργία απομόνωσης θορύβου.

Χαλί στον τοίχο της κουζίνας

Χαλί στον τοίχο με μεξικάνικο μοτίβο

Ένα μικρό χαλί στον τοίχο

Φαίνεται ενδιαφέρον ένα μικρό χαλί, πλαισιωμένο σε πλαίσιο. Τι είναι χειρότερο από μια φωτογραφία ή μια φωτογραφία; Ένα όμορφο χαλί είναι έργο τέχνης. Πίσω από το πλαίσιο δε συλλέγει σκόνη.

Σε ένα συγκεκριμένο κρύο τοίχο, μπορείτε να κρεμάσετε ένα χαλί στο επίπεδο της μέσης για προστασία από το κρύο. Πρόκειται περισσότερο για έναν παραδοσιακό τρόπο χρήσης, αλλά δεν έχει χάσει τη σημασία του σήμερα.

Τα προϊόντα Gobelin που είναι κατάλληλα για το πλάτος του παραθύρου είναι σε θέση να αποτελέσουν την αρχική λάμπρεκ. Αυτό ισχύει μόνο στα δωμάτια στη νότια
πλευρά. Σε αυτά τα δωμάτια, η μεγαλύτερη υπέρβαση του φωτός αισθάνεται. Ακόμη και εδώ οι ταπετσαρίες με ωραία υφάσματα επιλέγονται χωρίς άκαμπτη και πυκνή βάση.

Χαλί στον τοίχο σε στυλ μωσαϊκού

Περσικό χαλί στον τοίχο

Χαλί στον τοίχο του διαδρόμου

Πόσο σωστά πρέπει να τερματίσετε την κλήση;

Η διαδικασία στερέωσης του χαλιού στον τοίχο είναι πολύ σημαντική. Πώς να κρεμάσετε ένα χαλί στον τοίχο έτσι ώστε να μην κρεμάει και να χαλαρώνει:

 • Σφυρί και καρφιά. Ο σύνδεσμος βρίσκεται σε βήματα των 20 cm. Η παραλλαγή είναι πιο κατάλληλη για χαλιά με μακρύ ύφασμα. Το μειονέκτημα του είναι οι οπές στο προϊόν και στον τοίχο.
 • Ξύλινο προσωπικό και πείροι. Το πάχος των πτερυγίων επιλέγεται να είναι ελάχιστο, έτσι ώστε το χαλί να μην φεύγει από τον τοίχο για μεγάλη απόσταση.
 • Δαχτυλίδια και ξύλινες σχάρες ή καρφιά. Ειδικοί δακτύλιοι αγοράζονται σε καταστήματα με εξαρτήματα. Είναι ραμμένα στον καμβά σε απόσταση 20 εκατοστών, μετά την οποία το τάπητα αναστέλλεται.

Μπορείτε να κρεμάσετε το προϊόν χρησιμοποιώντας εναλλακτικές επιλογές - γάντζους για ρούχα, σύρμα κ.λπ. Το κύριο πράγμα είναι ότι το χαλί πρέπει να είναι αισθητικά ευχάριστο.

Χαλί στον τοίχο στο πλαίσιο

Χαλί στον τοίχο με μια φωτογραφία

Μεταξωτό χαλί στον τοίχο

Πώς μπορώ να το καθαρίσω;

Πολλές ερωμένες απωθεί το χαλί στον τοίχο λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν κατά τον καθαρισμό του. Συλλέγει πολλή σκόνη και για να ανανεώσετε το δωμάτιο πρέπει να εκτελέσετε σύνθετους χειρισμούς.

Πώς να καθαρίσετε το χαλί χωρίς να το αφαιρέσετε από τον τοίχο:

 • Ο καθαρισμός χαλιών με ηλεκτρική σκούπα πραγματοποιείται το πολύ δύο φορές την εβδομάδα. Πιέστε σταθερά το ακροφύσιο δεν συνιστάται. Πρέπει να μετακινηθείτε προς την κατεύθυνση του σωρού.
 • Μπορείτε να αφαιρέσετε το χαλί στον τοίχο χρησιμοποιώντας ένα υγρό φύλλο. Καλύπτεται με ένα προϊόν και χτυπά έξω. Η μόλυνση παραμένει στο ύφασμα.
 • Οι λεκέδες από το χαλί απομακρύνονται με πριονίδι ή άμυλο πατάτας εμποτισμένο με βενζίνη.

Χαλί στον τοίχο - αυτό δεν είναι πλέον ένα βαρετό και θαμπό στοιχείο στο διαμέρισμα του κάθε ατόμου, αλλά ένα αποτελεσματικό εργαλείο στα χέρια των σχεδιαστών και των απλών ανθρώπων που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ασυνήθιστο εσωτερικό.

Μάλλινο χαλί στον τοίχο

Μπλε χαλί στον τοίχο

Χαλί στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 47 = 49