Τραπέζι διακόσμησης – απλό και πρωτότυπο (20 φωτογραφίες)

Το τραπέζι, βέβαια, βρίσκεται πάντα στο κέντρο κάθε εσωτερικού χώρου. Οι διαστάσεις και το σχήμα του προϊόντος είναι απολύτως ασήμαντο: μπορεί να είναι ένα μικροσκοπικό τραπέζι στη βεράντα ή ένα ογκώδες γραφείο στο γραφείο. Με τα χρόνια τα έπιπλα χάνουν την εμφανή εμφάνισή τους, αλλά η διακόσμηση του τραπεζιού μπορεί εύκολα να ενημερωθεί με την αναπνοή της νέας ζωής σε αυτό.

Ταπετσαρίες ταπετσαρίας ταπετσαρίες
Διακοσμητικό σχέδιο στο τραπέζι

Τύποι διακόσμησης

Μπορείτε να ενημερώσετε ένα ερειπωμένο τραπέζι με διάφορους τρόπους. Μεταξύ των πιο δημοφιλών είναι τα εξής:

  • παραδοσιακή ζωγραφική?
  • ζωγραφική τέχνης?
  • decoupage (χαρτί ή ύφασμα)?
  • μωσαϊκό κεραμικών πλακιδίων, καθρεφτών ή γυαλιού.
  • Η χρήση κελυφών και άλλων φυσικών υλικών.

Η επιλογή εξαρτάται από το εσωτερικό του δωματίου στο οποίο θα βρίσκεται το τραπέζι, καθώς και από τη διαθεσιμότητα του απαραίτητου υλικού. Λαμβάνοντας τη σωστή τεχνική και οπλισμένοι με αποφασιστικότητα, μπορείτε να φτάσετε στη δουλειά. Έχοντας εκτελέσει το ντεκόρ του τραπεζιού με τα χέρια σας, σας εγγυάται να αποκτήσετε μια πρωτότυπη λεπτομέρεια του εσωτερικού, ή ίσως ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Τεχνική decoupage στο ντεκόρ του πίνακα
Ξύλινη διακόσμηση τραπεζιών

Ζωγραφίζοντας ένα παλιό τραπέζι

Αυτή η τεχνική, μία από τις πιο απλές και συνηθισμένες, απαιτεί ακόμα προσοχή και φροντίδα. Το αρχικό στάδιο, ένα από τα πιο επίπονα και σκονισμένο, είναι η λείανση. Είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε εντελώς από την παλιά επίστρωση. Το έργο εκτελείται σε δύο στάδια. Πρώτον, επεξεργαζόμαστε λεπτόκοκκο, και στη συνέχεια χονδρόκοκκο χαρτί λείανσης.

Για να διακοσμήσετε το παλιό τραπέζι ήταν ομοιόμορφο, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όλα τα ελαττώματα του πάγκου. Καθαρίστε την επιφάνεια της σκόνης και επιθεωρήστε την προσεκτικά. Όλα τα τσιπ και οι ρωγμές που βρέθηκαν πρέπει να καλύπτονται με ένα στόκο για ξύλο. Μόλις στεγνώσει το τσιπς, ξαναγυρίστε την επιφάνεια.

Επιτραπέζια διακόσμηση με κεραμικά πλακίδια
Στρογγυλή διακόσμηση

Το επόμενο βήμα είναι η απολίπανση και η προετοιμασία. Είναι απαραίτητο η βαφή να τοποθετείται ομοιόμορφα και καλά διατηρημένη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το shellac ή το αλκυδικό αστάρι. Καλύψτε καλύτερα σε δύο στρώματα. Αφού το αστάρι στεγνώσει (περίπου μια μέρα), πλύνετε την επιφάνεια και πάλι με ένα σφουγγάρι λείανσης ή γυαλόχαρτο.

Εδώ έρχεται η πιο ευχάριστη και υπεύθυνη στιγμή - ζωγραφική.

Επιλέξτε χρώμα μόνο από αποδεδειγμένους κατασκευαστές, ειδικά εάν διακοσμείτε ένα τραπέζι. Η επιφάνεια πρέπει να αντέχει την συχνή επαφή με το νερό, τα χτυπήματα και άλλα. Ιδανικά κατάλληλο αλκυδικό υδατοδιαλυτό χρώμα βαφής ή ακρυλικά χρώματα.

Δώστε προσοχή και βούρτσα, δεν πρέπει να αποσυντεθεί στη διαδικασία.

Διακοσμητικό μωσαϊκό πίνακα
Ψηφιδωτό στο τραπέζι

Ζωγραφική τέχνης

Δημιουργήστε ένα αποκλειστικό σχέδιο, υπογραμμίστε την ατομικότητα του εσωτερικού θα βοηθήσει τη ζωγραφική. Αρκεί να δείξουμε λίγη φαντασία και να έχουμε δύο χρώματα αντιθέτων χρωμάτων. Δεν χρειάζεται να είστε καλλιτέχνης για να σχεδιάσετε μια εικόνα - χρησιμοποιήστε πρότυπα και στένσιλ. Μπορούν να αγοραστούν σε ένα κατάστημα διακόσμησης, που βρίσκονται στο διαδίκτυο ή γίνονται μόνοι τους.

Η διαδικασία είναι ίδια με την προηγούμενη. Το δέντρο είναι ξεφλουδισμένο, λειασμένο, λειασμένο και καλυμμένο με βαφή βαφής (για παράδειγμα, λευκό). Στη σ
υνέχεια τοποθετείται μια μεμβράνη πάνω στην αποξηραμένη επιφάνεια. Το στένσιλ εκτυπώνεται με ένα αντίθεση χρώματος. Όταν στεγνώσει η βαφή, μπορεί να αφαιρεθεί το μεμβράνη και, εάν είναι απαραίτητο, να φέρει τα στοιχεία με μια βούρτσα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διακοσμήσετε την επιφάνεια εργασίας ή οποιαδήποτε άλλα έπιπλα.

1
Παιδική διακόσμηση με αυτοκόλλητα
Φθινόπωρο ντεκόρ του πίνακα

Decoupage

Η τεχνική εφαρμογής χαρτιού ή υφάσματος στην επιφάνεια ενός ξύλινου ή γυάλινου τραπέζι αποκαλείται decoupage. Αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να διακοσμήσετε το τραπέζι με λουλούδια, αφηρημένα μοτίβα, τοπία ή άλλα μοτίβα.

Η επιφάνεια του προϊόντος είναι ξεφλουδισμένη, λειασμένη, λειασμένη και καλυμμένη με βαφή. Το ζωγραφισμένο τραπέζι είναι λερωμένο με κόλλα και η εικόνα τοποθετείται πάνω. Για διακόσμηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάρτες decoupage, χαρτοπετσέτες, τα λείψανα ταπετσαρίας, φωτογραφίες, πτερύγια ύφασμα. Όλα εξαρτώνται από τη φαντασία σας και το εσωτερικό του δωματίου.

Πολύ πρωτότυπο φαίνεται αντίστροφη decoupage. Η εικόνα εφαρμόζεται στο γυάλινο κάτω μέρος του τραπεζιού από μέσα. Η επιφάνεια του σχεδίου θα προστατεύεται καλά από μηχανικές βλάβες και υγρασία.

Το ξηρανθέν προϊόν είναι βερνικωμένο σε διάφορα στρώματα.

Ταπετσαρίες ταπετσαρίας πίνακα
Επιτραπέζια διακόσμηση για πίνακα

Με τη βοήθεια του decoupage, μπορείτε να μετατρέψετε ένα τραχύ τραπέζι σε κομψό, πρωτότυπο ή vintage. Για να δώσετε στα έπιπλα μια γηράσκουσα εμφάνιση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια ειδική λάκα βερνίκι. Όταν οι επιφάνειες ρωγμές, τα λεπτά σύρματα δημιουργούν ένα χαοτικό μοτίβο.

Για να δημιουργήσετε ένα αρμονικό σύνολο, το σχέδιο μπορεί να γίνει σε τραπέζια πόδια, καρέκλες και προσόψεις επίπλων. Το εσωτερικό θα φανεί τελειωμένο και καλά μελετημένο.

Η αρχική διακόσμηση του τραπεζίου του καφέ μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός παλιού πολύχρωμου κασκόλ. Το προϊόν θα γίνει πραγματική διακόσμηση της βεράντας στον κήπο ή στον κήπο. Ένα άλλο πλεονέκτημα της decoupage είναι η ικανότητα να κρύβουν ελαττώματα επίπλων. Αν επιλέξετε τις σωστές επιλογές διακόσμησης, τότε οι άσχημες μάρκες και οι ρωγμές μπορούν να μετατραπούν σε προβολή. Μια μικρή ερείπια είναι σημαντική για το στιλ της Προβηγκίας και του τρύγου.

Διακοσμητικά τραπέζια στο στιλ της Προβηγκίας
Ζωγραφική σε τραπεζάκι

Μωσαϊκό

Η διακόσμηση ενός τραπέζι στον κήπο ή στην κουζίνα με μωσαϊκό είναι ένα ιδιαίτερο είδος διακόσμησης. Εξωτερικά, ένας χαοτικός σωρός μικρών τεμαχίων απαιτεί μια προσεκτικά σχεδιασμένη διάταξη. Το υλικό για αυτή τη μέθοδο διακόσμησης μπορεί να αγοραστεί σε εξειδικευμένο κατάστημα (ψηφιδωτό ψηφιδωτό πλακάκι) ή να κατασκευαστεί ανεξάρτητα από τα υπολείμματα γυαλιού και πλακιδίων καθρέφτη.

Οι αρχάριοι πρέπει να ξεκινούν με απλά σχέδια. Η διαδικασία απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και ακρίβεια. Καλύψτε την επιφάνεια του πάγκου με το χρώμα, στη συνέχεια λιπάνετε την περιοχή με κόλλα και τοποθετήστε ένα κομμάτι του κεραμιδιού με λίγη πίεση. Με τον ίδιο τρόπο, ορίστε ολόκληρο το μοτίβο. Οι ραφές μεταξύ των λεπτομερειών του μωσαϊκού θα πρέπει να σφραγίζονται με ένα ειδικό ενέματα και στη συνέχεια να απομακρύνονται τα υπολείμματα από την επιφάνεια.

Ένα τέτοιο πρωτότυπο τραπέζι μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια στον κήπο. Η επιφάνεια του πάγκου διατηρείται τέλεια υπό την επίδραση της βροχόπτωσης και του ηλιακού φωτός.

Παλιό τραπέζι
Τραπέζι διακόσμησης με ειδώλια

Φυσικό Κοσμήματα

Για τους λάτρεις των οικολογικών εσωτερικών χώ
ρων είναι κατάλληλη η διακόσμηση ενός περιοδικού ή επιφάνειας εργασίας με τη βοήθεια φυσικών υλικών. Κελύφη, πέτρες, κάστανα, αποξηραμένα φύλλα, μπαμπού και άλλα δώρα της φύσης θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο σχέδιο του πίνακα.

Στην άκρη της επιτραπέζιας πλάκας στερεώνουμε παχιά μπαστούνια μπαμπού. Τα άκρα της επιφάνειας του τραπεζιού είναι διακοσμημένα με νήματα, είναι δυνατόν να φτάνουν με καρφιά ή κόλλα με ζεστή κόλλα. Καλύπτουμε ολόκληρη τη δομή με βερνίκι. Μέσα στο τραπέζι τοποθετούνται όμορφα όστρακα, πέτρες, κοράλλια ή άλλα θαλάσσια στοιχεία. Ολόκληρη η δομή καλύπτεται από γυαλί ανάλογα με το μέγεθος του πίνακα.

Επιτραπέζια διακόσμηση με μωσαϊκό γυαλιού
Διακόσμηση τραπεζαρίας καφέ

Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να διακοσμήσετε χρησιμοποιώντας στοιχεία λουλουδιών, μετά από ξήρανση τους μπουμπούκια και ταξιανθίες. Ένα τέτοιο προϊόν δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.

Η δημιουργία όμορφων πραγμάτων είναι απλή, το κύριο πράγμα είναι λίγο φαντασία και επιθυμία. Με πολύ λίγη προσπάθεια, μπορείτε να διακοσμήσετε το εσωτερικό εσωτερικό με ένα πρωτότυπο και κομψό τραπέζι. Θα υπάρξει πείραμα και επιτυχία.

Διακοσμητικό τραπέζι με κεριά
Τραπέζι διακόσμησης με σχέδιο μοτίβο
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 49 = 59