Πώς να φτιάξετε ένα πλαίσιο από την πλίνθο: συμβουλές επαγγελματιών (23 φωτογραφίες)

Πολλοί από εμάς θέλουμε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με πίνακες, σχέδια, φωτογραφίες. Αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία φαίνονται πάντα εντυπωσιακά, ειδικά αν είναι στο κατάλληλο πλαίσιο. Ωστόσο, το κόστος ενός τέτοιου αγορασμένου προϊόντος μπορεί μερικές φορές να είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της εικόνας για την οποία αγοράζεται. Και σε αυτή την περίπτωση, η φαντασία και το πνεύμα σας μπορούν να φτάσουν στη βοήθεια, επειδή το πλαίσιο μπορεί να κατασκευαστεί από την πλίνθο με τα χέρια σας.

Πάσσαλο αφρού σε διακόσμηση πλαισίου

Πλαίσιο από πλίνθο

Πίνακας ζωγραφικής από πλίνθο

Για εργασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλίνθο για την οροφή, το οποίο μερικές φορές ονομάζεται επίσης φιλέτο, μπαγκέτα ή διακόσμηση βάσης. Ανεξάρτητα από το όνομα, το κύριο πράγμα που είναι σημαντικό να έχει τον έλεγχο, αποφάσισαν να κάνουν τις δικές τους κορνίζα ή κορνίζα, είναι το γεγονός ότι σήμερα όλες αυτές οι μπαγκέτες και Διακοσμητικός πλίνθος στην αγορά των δομικών υλικών σε ένα ευρύ φάσμα. Στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε δείγματα σανίδων, τα οποία διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους ανάλογα με τη διακόσμησή τους και το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται.

Λευκό πλαίσιο από πλίνθο

Πλαίσιο από το πινέλο

Υπάρχουν τέτοια προϊόντα που κατασκευάζονται:

 • από πλαστικό αφρού.
 • από διογκωμένο πολυστυρόλιο.
 • από πολυουρεθάνη.
 • από πλαστικό.
 • από ξύλο.
 • από μέταλλο.

Τι συγκεκριμένα οροφή κεραμιδιών για να αγοράσει στην κατάστασή σας, καθορίζεται από το τι θέλετε να κάνετε το πλαίσιο. Έτσι, για παράδειγμα, το πλαίσιο της πλάκας αφρού είναι αρκετά κατάλληλο για μια φωτογραφία ή εικόνα, ή μια εικόνα μικρού μεγέθους. Και για τη διακόσμηση καθρεφτών ή ζωγραφικής είναι προτιμότερο να κατασκευάζετε πλαίσια από ξύλινη σανίδα, ή μέταλλο ή πλαστικό, γιατί στην περίπτωση αυτή απαιτείται μεγαλύτερη αντοχή της δομής.

Μαύρο πλαίσιο από πλίνθο

1

Πλαίσιο από διακοσμητικό πλίνθο

Πλαίσιο για την εικόνα από την οροφή (υλικό - πολυστερίνη)

Πλαίσιο της πλίνθου από αφρό - η πιο, ας πούμε, μια οικονομική επιλογή, αν είστε, βέβαια, δεν χρησιμοποιούν το πλεονάζον υλικό που απομένουν μετά τις επισκευές, και αποφάσισε να αγοράσει ένα ειδικό βάθρο στο κατάστημα. Είναι απαραίτητο να σας προειδοποιήσουμε αμέσως ότι τα προϊόντα αφρού είναι εύθραυστα και εύθραυστα. Όσον αφορά το διογκωμένο πολυστυρένιο, είναι ισχυρότερο από το πολυστυρόλιο και έχει κάποια ευκαμψία, αλλά είναι κατώτερη από την πολυουρεθάνη.

Πλαίσιο από την πλίνθο στο ύφος της Προβηγκίας

Πλαίσιο από πλίνθο PVC

Πλαίσιο από πλίνθο με σπείρωμα

Το πιο ανθεκτικό, φυσικά, θα είναι ένα πλαίσιο οροφής που κρέμεται από ξύλο, μέταλλο ή πλαστικό. Αυτό το υλικό είναι χρήσιμο εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο για έναν καθρέφτη, ιδιαίτερα μεγάλο και βαρύ.

Ξύλινη σανίδα πλακιδίων

Βήμα-βήμα οδηγίες

Προετοιμάστε τα εξής:

 • πλίνθο πλαστικού αφρού.
 • κυβερνήτης, γόνων, μοιρογνωμόνων.
 • σκαμπό (διάταξη ξυλουργού, η οποία επιτρέπει την κοπή σανίδων ή οποιουδήποτε άλλου προφίλ ξύλου σε ορθή γωνία και σε γωνία 45 °).
 • κόλλα όπως "Υγρά καρφιά" (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το "Dragon", "Moment" και γενικά κάθε κόλλα που μπορεί να κολληθεί προϊόντα αφρού)?
 • ένα μαχαίρι και ένα χαλύβδινο μέταλλο για μέταλλο (σε αντίθεση με το τρακτέρ στο ξύλο παρέχει πιο ομοιόμορφα κομμένα άκρα).
 • μαρκαδόρο ή μολύβι.
 • τρυπάνι, τρυπάνι μικρής
  διαμέτρου,
 • ακρυλικά χρώματα, ακρυλικό στόκος.
 • σμάλτο μεταλλικού ·
 • πυκνό χαρτόνι (μπορείτε να λεπτό φύλλο από ινοσανίδες ή κόντρα πλακέ)?
 • βούρτσες και σφουγγάρι αφρού.
 • μια παχιά γραμμή ή μια μακρά σειρά.

Κορνίζα φωτογραφιών από πλίνθο

Μπλε καρέ από πλίνθο

Κάνοντας ένα πλαίσιο από την πλίνθο

 1. Μετρήστε το μήκος της εικόνας (ή της φωτογραφίας) για την οποία δημιουργείτε το πλαίσιο.
 2. Πραγματοποιήστε τις κατάλληλες σημειώσεις στο πλάι του πλαισίου περιβλήματος, στο οποίο θα έρθει σε επαφή με την εικόνα.
 3. Χρησιμοποιώντας το κουτί μίτρα, κόψτε δύο κομμάτια του σοβατεπί γωνία αυστηρά ίση προς 45 °, έτσι ώστε να μοιάζουν με ένα πολύ μακρύ τραπεζοειδούς των οποίων η κάτω πλευρά είναι ίσο με το προηγουμένως μετρηθείσα μήκος.
 4. Τώρα μετρήστε το ύψος (πλάτος) της εικόνας. Και κάνοντας το ίδιο όπως και στις παραγράφους 3 και 4, κόψτε δύο ακόμα κοντύτερα κομμάτια πλακιδίων.
 5. Κόψτε τα προκύπτοντα τεσσάρων τεμαχίων πλακιδίων για να σχηματίσουν ένα ορθογώνιο πλαίσιο.
 6. Ελέγξτε το τετράγωνο για να δείτε αν οι γωνίες της προκύπτουσας δομής είναι ορθογώνιες.
 7. Ράψτε (μετά την κόλληση σκληραίνει) θέσεις όπου υπάρχουν ρωγμές, ρωγμές ή παρατυπίες.
 8. Περιμένετε έως ότου στεγνώσει η επιφάνεια του πλαισίου και προετοιμαστεί με σκοτεινό χρώμα, εφαρμόζοντας με συνέπεια δύο έως τρεις φορές.
 9. Όταν στεγνώσει το χρώμα, το κάλυμμα κυρτά τμήματα πέρα ​​από την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, εμαγιέ μεταλλικό (χάλκινο με απομίμηση ή ασήμι επιχρύσωση). Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να βάψετε και τα άκρα του πλαισίου.
 10. Ανάλογα με το μέγεθος του προκύπτοντος πλαισίου, κόψτε ένα κομμάτι χαρτόνι (ή ινοσανίδες ή κόντρα πλακέ) για να στερεώσετε πάνω του μια άλλη εικόνα και πλαίσιο.
 11. Τρυπήστε σε αυτό το κομμάτι μια τρύπα για τη γραμμή (σπάγκος / δαντέλα), με την οποία κρεμάτε την εικόνα σας σε ένα πλαίσιο στον τοίχο.
 12. Σχεδιάστε τις τρύπες της γραμμής και συνδέστε το κόμπο με τα άκρα και το καλύτερο είναι να κάνετε αρκετούς κόμβους για να μην λυθούν.
 13. Απλώστε ένα κομμάτι κόλλας χαρτονιού στη γραμμή και κόψτε την εικόνα και το πλαίσιο που το πλαισιώνει.

Μετά από λίγο, αρκετό για να στεγνώσει τελείως η κόλλα, μπορείτε να κρεμάσετε τη ζωγραφική σας στον τοίχο.

Πλαίσιο για εικόνα από πλίνθο

Βαμμένο πλαίσιο από πλίνθο

Στρογγυλό πλαίσιο από πλίνθο

Το πλαίσιο για τον καθρέφτη από το πλαϊνό περίγραμμα μπορεί να γίνει με την ίδια μέθοδο όπως παραπάνω. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια σανίδα οροφής, αλλά και ένα περίβλημα πόρτας που μπορεί να βαφτεί με χρώμα που ταιριάζει με το βασικό χρώμα του εσωτερικού. Η εμφάνιση του ζωγραφισμένου πλαισίου θα βελτιωθεί επίσης αν είναι βερνικωμένο και διακοσμημένο με κάποια διακοσμητικά στοιχεία. Αν και είναι δυνατόν να περιοριστεί μόνο σε ένα βερνίκι που καλύπτει εάν υπάρχει η επιθυμία να υπογραμμιστεί η φυσικότητα και η ομορφιά του φυσικού ξύλου.

Πλαίσιο από λακαρισμένο πλέγμα

Μάρμαρο πλακόστρωτο

Κορνίζα από τραχιά σανίδα

Πλαίσια άνθρωποι χρησιμοποιούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να τονίσει το περιεχόμενο των εν λόγω έργων τέχνης, όπως πίνακες ζωγραφικής, την επίτευξη πιο προηγμένα του είδους τους, διαχωρίζονται από το υπόλοιπο εσωτερικό. Σήμερα, το πεδίο εφαρμογής των πλαισίων σε ένα πλαίσιο έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερο: Τώρα αυτή η μέθοδος επεξεργασίας χρησιμοποιείται όχι μόνο για φωτογραφίες και καθρέφτες, όπως και στο παρελθόν αιώνα, αλλά και για τις φωτογραφίες, ακόμα και τηλεοράσεις πάνελ τοίχου. Ταυτόχρονα, λόγω της διαθεσιμότητας σύγχρονων υλικών, φτηνών και εύκολα επεξεργασμένων, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα πλαίσιο. Μπορούν να γίνουν από τον εαυτό σου, αν ξέρεις πώς να φτιάξεις ένα πλαίσι
ο από μια σανίδα οροφής!

Ένα παλιό πλαίσιο από την πλίνθο

Πλαίσιο από το πέλμα για τον καθρέφτη

Κορνίζα για χρυσό

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

39 − 33 =