Πίνακες από ύφασμα: απλές καμβάδες σε εξαιρετικά έργα τέχνης από ιαπωνικούς τεχνίτες (26 φωτογραφίες)

Ήταν πολύ μοντέρνο να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό σχέδιο του δωματίου. Κάθε κομμάτι του εσωτερικού χώρου που κατασκευάζεται από τα χέρια του μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο της κατάστασης και να δώσει στο δωμάτιο μια μοναδική φινέτσα. Και αυτό ισχύει πλήρως για ζωγραφιές από ύφασμα. Εάν χρησιμοποιείτε αρμονικά / συνδυάσετε υφάσματα, τότε τα προϊόντα θα φαίνονται ακριβό και κομψό.

Εικόνα από ύφασμα με εφαρμογή

Ζωγραφική από ύφασμα σε μαύρο και άσπρο

Χαρακτηριστικά των έργων ζωγραφικής από ύφασμα

Τέτοια πράγματα είναι πολύ πρακτικά και δεν είναι πολύ ακριβά. Δεδομένου ότι για να δημιουργήσετε μια υπέροχη ανθρωπογενής εργασία δεν θα απαιτήσει μεγάλα κομμάτια ιστού. Παραμένουν από το ράψιμο, τα περιττά ρούχα από διαφορετικά υφάσματα - όλα θα πάνε στο παιχνίδι. Αν η εικόνα είναι κατασκευασμένη από νέο υλικό, τότε μην χάνετε χρόνο σε ασήμαντα, επειδή φθηνό ύφασμα και φαίνονται μέτρια, και μπορεί εύκολα να σπάσει.

Εικόνα από ύφασμα με γεωμετρικό σχέδιο

Διακόσμηση της πόρτας με ένα πανί

Λόγω της απλότητας κατασκευής ζωγραφιών από το ύφασμα με τα χέρια τους, τέτοια πράγματα μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν από αρχάριους βελόνες. Φυσικά, η υπομονή και η πρακτική θα απαιτηθούν, αλλά το κύριο συστατικό του μελλοντικού αριστουργηματικού έργου είναι δημιουργική έμπνευση, γιατί είναι η πτήση της φαντασίας που θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας ασυνήθιστης εικόνας.

Η δημιουργικότητα είναι ενδιαφέρουσα και απαιτητική ανά πάσα στιγμή. Η μόδα και τα στυλ αλλάζουν, αλλά η ατομικότητα πάντα ήταν, είναι και θα είναι σε τιμή.

Εικόνα από ύφασμα στο ύφος του eco

Ζωγραφική από ύφασμα με έθνος

1

Κάνετε πίνακες υφάσματος εύκολα και απλά

Οι πιο συνηθισμένες επιλογές για το πλαίσιο ή το υπόβαθρο είναι το ξύλο και το πολυστυρένιο. Κατά την επιλογή, λαμβάνεται υπόψη ότι τα ξύλινα πλαίσια είναι ομοιόμορφα και συγκρατούν το ύφασμα καλύτερα. Για μια εικόνα με αφρό, δεν απαιτείται καρέ (το ύφασμα πιέζεται σε μια μαλακή επιφάνεια). Η επιλογή καθορίζεται από την τεχνική της λήψης της μελλοντικής εικόνας.

Μπλε μοτίβο υφάσματος

Ζωγραφική από το ύφασμα στο εσωτερικό

Η προετοιμασία των υφασμάτων είναι η κύρια και ξεχωριστή στιγμή. Ποιο είδος κλωστοϋφαντουργίας προτιμάται, ο χειροτεχνός αποφασίζει ανεξάρτητα με βάση την ιδέα, το μελλοντικό διορισμό ενός σχεδίου υφάσματος (όπως μια εσωτερική διακόσμηση ή ένα δώρο). Προαιρετικά, αξίζει να δίνετε προσοχή σε υλικά με φωτεινή εκτύπωση ή ασυνήθιστο μοτίβο / στολίδι. Μερικές φορές το σχέδιο ύφασμα είναι ήδη ένα αυτοτελές θέμα για τη δημιουργία μιας εικόνας, δεν είναι καθόλου ότι ορισμένοι επιτυχημένοι σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτή τη διακοσμητική μέθοδο για να δημιουργήσουν ένα αρμονικό εσωτερικό.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα ξύλινο υποπλαίσιο, το κομμάτι του υφάσματος πρέπει να είναι μεγαλύτερο από τις διαστάσεις του πλαισίου κατά 7-10 cm (αυτό εξαρτάται από το πάχος των ξύλινων ράβδων).

Έτσι, για να εφαρμόσετε την ιδέα στη ζωή που χρειάζεστε:

  • πλαίσιο, κομμένο ύφασμα?
  • ψαλίδι, συρραπτικό επίπλων, μικρά καρφιά, σφυρί.

Ένα κομμάτι ύφασμα είναι προσεκτικά σιδερωμένο. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή φούσκωμα και μώλωπες στην εικόνα. Στα ευθυγραμμισμένα υφάσματα τοποθετούμε το πλαίσιο, προσπαθώντας να αφήσουμε ένα σωρό από υλικό από όλες τις πλευρές.

Εικόνα από ύφασμα με διακοσμητικές πέτρες

Kinusayg

Το ύφασμα είναι καλυμμένο (να μην φθαρεί) και να τοποθετείται πάνω στη ράβδο. Το υλικό στερεώνεται με συρραπτικό. Στη συνέχεια, το ύφασμα είναι καλυμμένο και ελαφρώς τεντωμένο στη ράβδο από την αντίθετη πλευρά. Ο καμβάς είναι καρφωμένος με συρραπτικό. Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε το σχηματισμό των «φούσκες» και οι στρεβλώσεις ύφασμα, έτσι ώστε το πρώτο υλικό που επισυνάπτεται στις γωνίες και στο κέντρο των ξύλινα πηχάκια, και στη συνέχεια επιπλέον η τάση του φύλλου ρυθμίζεται, και είναι συχνά καρφωμένα στο πλαίσιο.

Εικόνες από κομμάτια υφάσματος

Ζωγραφική από ταινίες από ύφασμα

Ομοίως, το ύφασμα είναι στερεωμένο γύρω από την περίμετρο του πλαισίου. Η εικόνα είναι έτοιμη και μπορεί να διακοσμήσει το δωμάτιο.

Μετά από λίγο στον καμβά, μπορείτε να επικολλήσετε εφαρμογές από το ύφασμα. Έτσι, η εικόνα θα υποστηρίξει τις αλλαγές στο εσωτερικό ή τη διάθεση των ιδιοκτητών και θα παραμείνει πάντα σχετική.

Μια εικόνα από πτερύγια ύφασμα

Εικόνα από έναν ιστό με τη μορφή παπαρούνας

Πώς να φτιάξετε μια πολύχρωμη εικόνα των υπολειμμάτων ιστού;

Για τα προϊόντα αυτά είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πλαστικό αφρού. Αυτή η τεχνική δημιουργίας έργων ζωγραφικής ήρθε στον κόσμο από την Ιαπωνία και ονομάζεται kinusayg (μπορείτε να πείτε συνονθύλευμα χωρίς βελόνα). Ήταν η επιθυμία των Ιάπωνων να χρησιμοποιούν ακριβό πανί από παλιό κιμονό και να μετατρέπονται σε πραγματική τέχνη.

Ζωγραφική από ύφασμα σε στυλ θαλάσσης

Νεκρή φύση του πανιού

Για να λειτουργήσει, είναι αναγκαίο να προετοιμάσει ένα σχέδιο, πλακάκια οροφής από αφρό με μια επίπεδη μοτίβο, breadboard μαχαίρι, ψαλίδι, μολύβι, κόλλα, πείρους ράψιμο, ένα πλαίσιο για μια κατάλληλου μεγέθους φωτογραφίες.
Μια βάση από χαρτόνι αφαιρείται από το πλαίσιο και προσκολλάται στον αφρό. Η περίσσεια διακόπτεται και το τεμάχιο εργασίας τοποθετείται για 2 ώρες κάτω από την πρέσα.

  1. Ο αφρός καλύπτεται με ένα στρώμα κόλλας και η εικόνα είναι κολλημένη.
  2. Με ένα μαχαίρι, κάθε γραμμή κόβεται απαλά μέσα από το σχέδιο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι το βάθος των αυλακώσεων δεν υπερβαίνει τα 5 mm.
  3. Στην εικόνα είναι επιλεγμένα κομμάτια υφάσματος. Κόβουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου (αφήνονται 2 χιλιοστά αποζημιώσεις κατά μήκος του περιγράμματος των τμημάτων).
  4. Ένα κομμάτι ύφασμα τοποθετείται στην αντίστοιχη περιοχή του αφρού και πιέζεται στις προετοιμασμένες αυλακώσεις. Αποφύγετε τις ξαφνικές κινήσεις για να μην κόψετε το ύφασμα και να μην προκαλέσετε ζημιά στο στρώμα αφρού Συμπληρώστε την εικόνα από τα κομμάτια από τη μέση, διαφορετικά οι ακραίες λεπτομέρειες ενδέχεται να πέσουν κατά τη διάρκεια της εργασίας.
  5. Όλος ο καμβάς της εικόνας είναι γεμάτος. Μια έτοιμη εικόνα εισάγεται στο πλαίσιο και κρέμεται στον τοίχο.

Όταν κάνετε παρόμοιες εργασίες, δεν είναι απαραίτητο να τραβάτε έτοιμες εικόνες. Μπορείτε να σχεδιάσετε μοτίβα / στολίδια από μόνος σας.

Πρότυπο ύφασμα από νήματα

Τρισδιάστατοι πίνακες από ύφασμα

Για τη δημιουργία τέτοιων προϊόντων, χρησιμοποιείται οποιοδήποτε υπολειμματικό υλικό. Λόγω της διαφορετικής υφής των υφασμάτων, δημιουργείται ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα στον καμβά.

Ως πλαίσιο μιας εικόνας από κομμάτια υφάσματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόντρα πλακέ ή χαρτόνι. Ένα ενδιαφέρον σχέδιο σχεδιάζεται και εκτυπώνεται σε έγχρωμο εκτυπωτή.

Τρισδιάστατη εικόνα από ύφασμα

Εικόνα από την οργάνκα

Η εικόνα είναι κολλημένη στο υπόστρωμα. Από κομμάτια υφάσματος διαφορετικών υφασμάτων κόβονται τμήματα της εικόνας και επικολλώνται πάνω στην εικόνα. Για να προσθέσετε επιπλέον ένταση, μπορείτε να βάλετε κομμάτια sintepon κάτω από το υλικό.

Το ενωτικό στοιχείο της εικόνας θα είναι τα νήματα. Πολύχρωμα νήματα για πλέξιμο είναι διατεταγμένα κατά μήκος των περιγραμμάτων των τεμαχίων υφάσματος και κολλημένα με θερμή τήξη. Εάν τα νήματα είναι σωστά στοιβαγμένα κατά μήκος των ορίων των μπαλωμάτων, θα πάρετε μια πυκνή πολύχρωμη εικόνα. Αν η γραφική παράσταση της εικόνας υποθέτει την ύπαρξη χωριστών τμημάτων αέρα-όγκου, τα σπειρώματα δεν προσκολλώνται σφιχτά.

Χάρη στην τεχνική της τοποθέτησης υφασμάτων, μπορείτε να δημιουργήσετε πολύχρωμες ζωγραφιές από αποκόμματα υφάσματος.

Πάνελ υφάσματος

Παπαγάλος από ύφασμα

Συμβουλές για την κατασκευή έργων ζωγραφικής από ύφασμα

Το υλικό πρέπει να συνδυαστεί με τη διακόσμηση του δωματίου. Αν τα υφάσματα διαφέρουν στο κύριο φόντο, επιλέξτε ένα ύφασμα με μοτίβα / μοτίβα που επαναλαμβάνουν το μοτίβο / χρώμα της ταπετσαρίας. Ή αντίστροφα, αν το φόντο του υλικού επαναλαμβάνει την παλέτα χρωμάτων των χώρων, τότε τα σχέδια / στολίδια μπορεί να είναι σε αντίθεση με τα στοιχεία σχεδίασης.

Ζωγραφική από ύφασμα με το στυλ της Προβηγκίας

Τριαντάφυλλα από ύφασμα

Η διάθεση της εικόνας πρέπει αναγκαστικά να αντιστοιχεί στο στυλ και το σκοπό του δωματίου. Εικόνες από denim θα δούμε υπέροχα στο εσωτερικό του σκανδιναβικού στυλ. Και χαρούμενα ανεπιτήδευτα μοτίβα λουλουδιών θα πλησιάσουν απόλυτα στο πρόβατο σχέδιο ενός δωματίου. Το παιδικό δωμάτιο συμπληρώνεται διασκεδαστικά με έργα ζωγραφικής σε αφρό με συνθέσεις από γεωμετρικά σχέδια. Με τέτοιες εικόνες μπορεί κανείς να διδάξει ανεπαίσθητα σε ένα παιδί να διακρίνει χρώματα και μορφές.

Εικόνα ενός υφάσματος στην κρεβατοκάμαρα

Κλωστοϋφαντουργικό σχέδιο με λιβελούλες

Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μόνο ορθογώνια ή τετράγωνα πλαίσια για έργα ζωγραφικής. Το μη τυποποιημένο φαίνεται συνδυασμός ζωγραφικής από διαφορετικά γεωμετρικά σχήματα (κύκλος, τρίγωνο, τετράγωνο).

Vintage μοτίβο από ύφασμα

Ένα ευχάριστο χαρακτηριστικό της δημιουργικότητας είναι η απουσία ορίων της έμπνευσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υλικά και τεχνικές, συνδυάζοντας στυλ και σχέδια. Και όσο περισσότερο κάνετε κεντήματα, τόσο περισσότερες νέες ιδέες και ιδέες εμφανίζονται.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

2 + 3 =