10 συμβουλές για ιδιοκτήτες κουζίνας με χαμηλή οροφή

Συμβουλές για τη διακόσμηση κουζινών με χαμηλά ταβάνια (2,5 m και κάτω)

Ορισμένα διαμερίσματα δεν διαθέτουν πάντα ευρύχωρες κουζίνες. Μερικές φορές είναι ένα μικρό δωμάτιο με χαμηλά ταβάνια. Για να φανεί όμορφο και κομψό δεν είναι τόσο απλό.

Ο σχεδιασμός της κουζίνας με χαμηλό ταβάνι στη φωτογραφία για να πάρει είναι σχεδόν αδύνατο: όλα φαίνονται πρωτότυπα και κομψά. Ωστόσο, είναι δύσκολο να καταλάβουμε πώς αυτή ή αυτή η παραλλαγή επισκευής θα συμπεριφερθεί σε ένα δωμάτιο ανεπαρκούς ύψους.

Έχουμε συγκεντρώσει για σας δέκα συστάσεις που θα σας βοηθήσουν να επεκτείνετε οπτικά το δωμάτιο, να το κάνετε όμορφο και ευρύχωρο.

Φωτισμός

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο φωτισμός - είναι σε θέση να ανυψώσει το ανώτατο όριο και να το οπτικώς χαμηλώσει έντονα. Ανοίγοντας απαλά τη λωρίδα LED γύρω από την περίμετρο του δωματίου, θα δημιουργήσετε το φαινόμενο της ολίσθησης στο ανώτατο όριο, το οποίο θα κάνει το δωμάτιο πολύ μεγαλύτερο.

10 συμβουλές για ιδιοκτήτες κουζίνας με χαμηλή οροφή

Ο φωτισμός είναι το κλειδί για την επιτυχία των προθέσεων σας. Προσπαθήστε να μην επιλέξετε μεγάλους πολυελαίους με τεράστιες λεπτομέρειες. Πολύ πιο κατάλληλο για να κοιτάξετε φώτα σημείων ή μικρές επίπεδες λάμπες.

Ένα άλλο ταμπού είναι ζεστές αποχρώσεις του φωτός. Σε αντίθεση με το χρώμα στο σχέδιο, ο φωτισμός πρέπει να είναι κρύοι. Έτσι, χάρη στη διασπορά του, μπορείτε να αυξήσετε οπτικά την οροφή.

Επιλέξτε τη σωστή ταπετσαρία

Θυμάστε τον κύριο κανόνα της επιλογής ρούχων; Λεπτό Οι κάθετες ζώνες σας κάνουν πιο ψηλούς και λεπτότερους, και ευρεία οριζόντια - παχύτερη και χαμηλότερη. Η ίδια αρχή λειτουργεί στο σχεδιασμό μικρών δωματίων.

Το καλύτερο θα είναι μια ταπετσαρία με απαλές κάθετες λωρίδες από αντιθέσεις αποχρώσεις - έτσι ώστε η οροφή θα αυξηθεί οπτικά. Το δωμάτιο θα φαίνεται πιο ψηλό και πιο ευρύχωρο.

10 συμβουλές για ιδιοκτήτες κουζίνας με χαμηλή οροφή

Λοιπόν, αν οι τοίχοι είναι ελαφρώς φωτεινότεροι από το ανώτατο όριο - μια τέτοια αντίθεση θα έχει επίσης θετική επίδραση στο μέγεθος μιας μικρής κουζίνας. Χρησιμοποιήστε μια ποικιλία διακοσμητικών τεχνικών: το φωτισμένο πλίνθο θα σηκώσει ακόμη περισσότερο το δωμάτιο.

Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα: θα περιορίσουν το δωμάτιο. το κάνει μικρό και καταλήψεων. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ζουμερές φωτεινές αποχρώσεις, σε αντίθεση με την παστέλ οροφή.

Διορθώστε τα έπιπλα

Μην νομίζετε ότι ο σχεδιασμός των τοίχων και οροφής - το μόνο πράγμα που βοηθά στην οπτική αύξηση ενός μικρού δωματίου. Η σωστή επιλογή των επίπλων παίζει ελάχιστη σημασία.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε: μην αγοράζετε ψηλά ντουλάπια και μαζικές καθιστικές θέσεις καναπέδων. Όσο μεγαλύτερα και μεγαλύτερα είναι τα έπιπλα, τόσο χαμηλότερη είναι η οροφή. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα κομψό τραπέζι, έναν καλαίσθητο καναπέ και μικρές ντυμένες ντουλάπες.

10 συμβουλές για ιδιοκτήτες κουζίνας με χαμηλή οροφή

Σχετικά με την τελευταία, πρέπει να τονιστεί ξεχωριστά η προσοχή. Μην αγοράζετε ένα ευρύ δίχρωμο μοντέλο με οριζόντια ράφια. Είναι καλύτερα να επιλέξετε στενές μακρές θυρίδες, απλές ή διακοσμημένες με κάθετες λωρίδες.

Τώρα ας μιλήσουμε για λύσεις χρώματος. Χρησιμοποιήστε την παλέτα μόνο από ανοιχτά χρώματα.

Η πιο καθολική και σχεδόν ασφαλής επιλογή είναι μια κουζίνα σε λευκό χρώμα. Όλα.

10 συμβουλές για ιδιοκτήτες κουζίνας με χαμηλή οροφή

Εάν δεν είστε λευκός εραστής, μπορείτε να κάνετε την κατώτατη σειρά του καφέ κουζίνας, μπεζ ή άμμου χρώμα, και την κορυφή στον τόνο της οροφής. Σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται ότι υπάρχει πρόσθετος χώρος μεταξύ της κορυφής του κιβωτίου και της οροφής.

Και το κύριο πράγμα: μην βάζετε τίποτα σε αυτό το κενό! Ακόμη και σε ένα μικρό δωμάτιο μπορείτε να βρείτε πού να κρύψετε γλάστρες ή κονσέρβες. Και η συσσώρευση τους κάτω από την οροφή οπτικά θα μειώσει αισθητά.

Με την ευκαιρία, για τη σειρά ...

Όσο μικρότερη είναι η κουζίνα, τόσο μεγαλύτερη ακρίβεια πρέπει να ασκήσετε. Διάσπαρτα πράγματα, περίσσεια σκουπιδιών, βρώμικες επιφάνειες ... Όλα αυτά μειώνουν οπτικά το δωμάτιο.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην καθαριότητα της οροφής και των τοίχων. Οποιεσδήποτε λεκέδες και λεκέδες μπορούν να διαστρεβλώσουν την αντίληψη χρώματος, η οποία θα επηρεάσει αρνητικά την αντίληψη χρώματος του δωματίου. Επιπλέον, σκουπίστε τακτικά την οροφή: η σκόνη και η βρωμιά πάνω τους καλύπτουν το δωμάτιο.

10 συμβουλές για ιδιοκτήτες κουζίνας με χαμηλή οροφή

Και η αφθονία των περιττών πραγμάτων προσθέτει ένα αίσθημα στενότητας. Αν δεν ξέρετε πώς να οργανώσετε την τάξη στην κουζίνα - διαβάστε τις συστάσεις μας σε ξεχωριστό άρθρο.

Ανοίγματα παραθύρων

Το εσωτερικό της κουζίνας με χαμηλά ταβάνια καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις λεπτομέρειες. Εάν είστε χαρούμενος ιδιοκτήτης ενός δωματίου με ψηλά πανοραμικά ανοίγματα, μπορείτε να θεωρήσετε τον εαυτό σας τυχερό.

Όσο ψηλότερα είναι τα ανοίγματα των θυρών και των παραθύρων, τόσο πιο ευρύχωρο φαίνεται ολόκληρο το δωμάτιο. Εάν η διάταξη στο διαμέρισμά σας είναι στάνταρ, παίζετε με τις κουρτίνες. Ένα ψηλό γείσο με ευάερες, ιπτάμενες κουρτίνες θα προσθέσει όγκο και φως.

10 συμβουλές για ιδιοκτήτες κουζίνας με χαμηλή οροφή

Είναι καλύτερα να επιλέξετε ελαφρά χρώματα του σχεδιασμού, τα οποία είναι ελαφρώς διαφορετικά από το ανώτατο όριο. Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει να γίνει η κουζίνα όχι μόνο ευρύτερη, αλλά και πολύ μεγαλύτερη.

Μην χρησιμοποιείτε πολυστρωματικές κουρτίνες με σύνθετα σχέδια: είναι πιο κατάλληλα για ευρύχωρα δωμάτια, με μεγάλο ύψος οροφής.

Και το πιο σημαντικό: χρησιμοποιήστε τις κουρτίνες στο πάτωμα. Στην ιδανική περίπτωση, αν μπορείτε να βάλετε το γείσο 10-15 εκατοστά κάτω από την οροφή. Αυτή η διαμόρφωση είναι κατάλληλη για μικρές κουζίνες.

Αποσπάστε

Φυσικές λύσεις αντίθεσης στους τοίχους είναι αυτό που χρειάζεστε. Το κύριο πράγμα δεν είναι να περάσετε μια συγκεκριμένη γραμμή.

Χρησιμοποιήστε έγχρωμα φωτεινά ένθετα ή εκτυπώσεις. Ακολουθήστε την αρχή της ζώνης - επισημάνετε τη ζώνη μαγειρέματος ή ανάπαυσης και άλλα στοιχεία του εσωτερικού το κάνουν πιο μαλακό.

Θα αποσπά την προσοχή από το ύψος του δωματίου, θα του δώσει πρωτοτυπία και πικάντικη εμφάνιση. Πειραματιστείτε, αλλά να είστε προσεκτικοί: η περίσσεια των λεπτομερειών θα σας βλάψει και όχι να προσθέσετε χώρο.

10 συμβουλές για ιδιοκτήτες κουζίνας με χαμηλή οροφή

Για τον ίδιο λόγο δεν θα πρέπει να εμπλακούν στις ζωγραφιές στους τοίχους, αγάλματα και άλλα μικροπράγματα, τα οποία είναι ικανά μεγάλη θέληση το spam ελεύθερο χώρο για την ταπετσαρία και τα ράφια, προσθέτοντας ένα αίσθημα σφιξίματος στο δωμάτιο.

Ναι, και καθαρό σε αυτό το δωμάτιο θα είναι δύσκολο, το οποίο δεν προσθέτει μια καλή διάθεση.

Το σεξ μπορεί επίσης να βοηθήσει

Μην νομίζετε ότι το πάτωμα δεν επηρεάζει το ύψος του δωματίου. Προσπαθήστε να το διακοσμήσετε σε αντίθεση με το ανώτατο όριο και να δείτε πώς θα αλλάξει το δωμάτιο.

Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά; Εάν μένετε σε μια γυαλιστερή ανοιχτόχρωμη οροφή, γιατί να μην κάνετε το δάπεδο σκοτεινό και παγωμένο; Αυτό δεν φαίνεται μόνο θεαματικό.

10 συμβουλές για ιδιοκτήτες κουζίνας με χαμηλή οροφή

Μια τέτοια απότομη μετάβαση των χρωμάτων θα βοηθήσει οπτικά να αφαιρέσετε την οροφή, η οποία θα κάνει το δωμάτιο ψηλότερο και πιο ευρύχωρο.

Μην επιλέγετε μια επικάλυψη με σχέδια: θα είναι καλύτερα να φαίνονται ομοιόμορφα ομοιόμορφα. Κατά την επιλογή ενός υλικού για το πάτωμα, να θυμάστε ότι η κουζίνα συχνά χύνει νερό, σταγόνες λίπους και μικρά υπολείμματα πτώσης. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα που χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή και αντοχή στην υγρασία.

Καθρέπτες

Μια καθολική υποδοχή για την αύξηση του δωματίου - χρήση επιφανειών καθρέφτη. Υπάρχουν δύο επιλογές που θα αυξήσουν την οροφή και θα φαίνονται όμορφα στο εσωτερικό.

Η πρώτη από αυτές απαιτεί ένα ορισμένο θάρρος - έναν καθρέφτη στην οροφή. Η αρχή της λειτουργίας είναι προφανής: το δωμάτιο αντικατοπτρίζεται και φαίνεται διπλάσιο. Ωστόσο, θα πρέπει να φροντίσετε πολύ προσεκτικά την εμφάνιση της κουζίνας. Οποιαδήποτε διαταραχή θα είναι αισθητή. Ναι, και η φροντίδα για έναν τέτοιο καθρέφτη είναι αρκετά δύσκολη: θα πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια να φτάσετε στα σημεία που σχηματίζονται λόγω μικρών σωματιδίων λίπους και ατμού.

10 συμβουλές για ιδιοκτήτες κουζίνας με χαμηλή οροφή

Τοποθετήστε τον καμβά καθρέφτη και ολόκληρο το ύψος του τοίχου. Το δωμάτιο θα φαίνεται υψηλότερο και, σημαντικότερο για τις μικρές κουζίνες, θα είναι ευρύτερο. Ωστόσο, φροντίστε για την ασφάλεια. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα γυαλί με μια επίστρωση αδιάβροχη, για να αποφύγετε ατυχήματα. Αλλά το πλύσιμο θα είναι πολύ πιο εύκολο: το σκούπισμα του τείχους είναι πάντα ευκολότερο από το να φτάσεις σε μια καρέκλα και να πλύνεις την οροφή, σε ασταθή θέση.

Χρησιμοποιήστε τέντες τέντωμα

Μη θεωρείτε ότι αυτή η σύσταση είναι αντιφατική. Πολλοί πιστεύουν ότι σε κουζίνες με οροφές ύψους 2.4-2.5 μέτρων, ειδικά στον Χρουστσόφ, η χρήση φορείου είναι αδύνατη. Ναι, απαιτεί έως και 10 πολύτιμα εκατοστά, αλλά θα τα κερδίσετε περισσότερο από τη σωστή επιλογή υφής.

Επιλέξτε γυαλιστερή ή καθρέφτη επίστρωση. Λόγω των ανακλαστικών ιδιοτήτων τους, ανυψώνουν οπτικά την οροφή, κάνουν το δωμάτιο ψηλότερο και πιο ευρύχωρο.

10 συμβουλές για ιδιοκτήτες κουζίνας με χαμηλή οροφή

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε φωτεινά χρώματα - προσθέτουν επίσης χώρο στον όγκο. Εάν θέλετε φωτεινότητα, επιλέξτε ζεστές αποχρώσεις κόκκινου, μπλε ή κίτρινου χρώματος. Αλλά το κρύο είναι καλύτερα να απέχουν - συμπιέζουν οπτικά το δωμάτιο.

Ανθεκτικές αντοχές σκούρου, ματ ή ανακούφισης. Τέτοιες επικαλύψεις θα μειώσουν μόνο την κουζίνα σας.

Επιπλέον, να είστε προσεκτικοί με τα σχεδιαστικά στοιχεία του ντεκόρ. Ποιο είναι το σύνθημά σας; Чем проще - тем лучше! Τα πολυεπίπεδα σχέδια, δυστυχώς, δεν ταιριάζουν. Θα κάνουν το ανώτατο όριο ακόμη χαμηλότερο, και το δωμάτιο θα φαίνεται στενότητα. Δυστυχώς, θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τον ογκώδη γυψομάρμαρο: για τον ίδιο λόγο.

Ωστόσο, ακόμη και μια απλή οροφή ενός επιπέδου μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε να φαίνεται σαν ένα αριστούργημα. Επομένως, μην φοβάστε πειράματα. Φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις μας.

Οι σχεδιαστές προτείνουν: Υπάρχει μια εξαίρεση σε οποιονδήποτε κανόνα. Χρησιμοποιήστε μια οροφή τεντώματος δύο επιπέδων με διαφορά δύο έως τριών εκατοστών. Τονίστε τα με φωτισμό LED για να δημιουργήσετε μια μεγαλύτερη ένταση.

Σχεδιάστε περισσότερο χώρο

Η χρήση τεντωμένων οροφών με φωτοεκτύπωση ακολουθεί άμεσα από το προηγούμενο σημείο. Ωστόσο, αποφασίσαμε να γράψουμε γι 'αυτόν ξεχωριστά για να εξηγήσουμε όλες τις αποχρώσεις. Η εσφαλμένη επιλογή της εκτύπωσης μπορεί να παραμορφώσει το δωμάτιο, καθιστώντας το ακόμη μικρότερο.

Προσέξτε την επιλογή με υπευθυνότητα. Μια κλασική, χωρίς χάσιμο επιλογή - η διακόσμηση της οροφής με τη μορφή ενός συννεφιασμένου ουρανού. Αυτό θα βοηθήσει να προσθέσετε χώρο ακόμα και στη μικρότερη κουζίνα. Μην φοβάστε τα τολμηρά πειράματα: η αφαίρεση σε ευάερα, ανοιχτά χρώματα φαίνεται φρέσκια και ασυνήθιστη, και το δωμάτιο φαίνεται πολύ υψηλότερο.

10 συμβουλές για ιδιοκτήτες κουζίνας με χαμηλή οροφή

Αλλά από τους σκοτεινούς πίνακες είναι καλύτερο να αρνηθείς. Μην χρησιμοποιείτε και την ιστορία που είναι δημοφιλής στις σύγχρονες ιδέες σχεδίασης: θα φανεί καλή σε μια μεγάλη κουζίνα, αλλά δεν είναι κατάλληλη για χαμηλό χώρο.

Όπως μπορείτε να δείτε, η χαμηλή οροφή δεν αποτελεί εμπόδιο για την όμορφη και ενδιαφέρουσα σχεδίαση της κουζίνας. Οι σωστές τεχνικές σχεδιασμού θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε το χώρο, καθιστώντας το κομψό ταυτόχρονα. Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές μας και θα πετύχετε.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

39 + = 44