Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Οι επτά πιο όμορφες κουζίνες από το Vashakuhnya.com

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα αριστούργημα σχεδιαστή εάν έχετε στη διάθεσή σας ένα ευρύχωρο δωμάτιο δωρεάν σχεδιασμού. Είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει αυτό σε ένα μικρό δωμάτιο, που κυμαίνεται από τέσσερα έως εννέα τετραγωνικά μέτρα.

Ωστόσο, για να κανονίσετε μια όμορφη μικρή κουζίνα είναι πραγματική: έχουμε συγκεντρώσει για εσάς μια φωτογραφία 7 πιο επιτυχημένα παραδείγματα τέτοιου είδους εσωτερικούς χώρους. Σε αυτά υπάρχει ομορφιά, πρακτικότητα και ηρεμία. Και παρεμπιπτόντως, όλες αυτές οι κουζίνες είναι αποτέλεσμα της πραγματικής επισκευής και ανακατασκευής, και όχι δείγματα έκθεσης. Ας ξεκινήσουμε;

Επιλογή 1. Η πεμπτουσία του μινιμαλισμού

Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι είναι αναγκαία όχι τόσο πολύ - μια μικρή κουζίνα, νεροχύτη, φούρνο μικροκυμάτων ... Ω, ένα άλλο απορροφητήρα, φούρνο, ψυγείο (δεν έχουν πάντα τη δυνατότητα να το βάλετε σε ένα άλλο μέρος, και είναι απλά ενοχλητικό), τραπεζαρία και καρέκλες. Τότε θα πρέπει να θυμάστε τα αποθέματα των τροφίμων, πιάτα, διάφορες συσκευές για μαγείρεμα ... Πώς μπορώ να βάλω τα πάντα σε μια μικρογραφία κουζίνα;

Μην νομίζετε ότι αυτό είναι ένα αδύνατο έργο - σας προσφέρουμε ένα εξαιρετικό σχέδιο σχεδιασμού, πραγματοποιήθηκε σε έκταση 2,8 τ.μ. Ναι, αρχικά η κουζίνα ήταν λιγότερο από τρία τετράγωνα.

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Το πρώτο πράγμα που σταματάει το βλέμμα είναι ένα μη τυποποιημένο χρώματος. Πιστεύεται γενικά ότι για τέτοια μικρά δωμάτια επιλέξτε τη διακόσμηση και τα έπιπλα των ανοιχτόχρωμων χρωμάτων. Ένα φωτεινό μαύρο και κίτρινο σύνολο σε ένα μικροσκοπικό στούντιο κουζίνας απορρίπτει αυτά τα στερεότυπα.

Δεδομένου ότι ο χώρος είναι μόνο δύο τοίχοι, η γωνία είναι εγκατεστημένη κατά μήκος της περιμέτρου. Και, αν από το εξωτερικό είναι προβλέψιμα περιορισμένη σε ένα ψυγείο, τότε από το δεύτερο - μια ασυνήθιστη μέθοδος χρησιμοποιείται: ηλιοβασίλεμα countertop στο περβάζι.

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Παράξενη, όπως φαίνεται, η απόφαση αυτή υπαγορεύεται όχι μόνο από την έλλειψη χώρου: μια τέτοια συσκευή προσθέτει όγκο, το οποίο λείπει τόσο στις μικρές κουζίνες.

Τρία διαφορετικά επίπεδα αιωρούνται στον αέρα - εάν εγκατασταθούν στο πάτωμα, θα φαινόταν πολύ πιο μαζική.

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Παρακαλώ σημειώστε: Ο σχεδιαστής αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει διακοσμητικά στοιχεία. Απλές λάμπες σε στιλ υψηλής τεχνολογίας και φωτεινά έπιπλα χωρίς πρόσθετες λεπτομέρειες σε παρόμοια κατάσταση - σασί-hev. Φανταστική διακόσμηση είναι καλύτερα αριστερά για μεγάλα δωμάτια.

Όπως μπορείτε να δείτε, ακόμα και σε τρία μέτρα μπορείτε να δημιουργήσετε μια μικρή και ζεστή όμορφη κουζίνα. Είναι αλήθεια ότι το τραπέζι θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο δωμάτιο - ωστόσο, η πέμπτη διάσταση δεν παρέχει μια οπτική αύξηση του χώρου.

Επιλογή 2. Δύο τέσσερις

Σας αρέσει το κλασικό εσωτερικό, αλλά δεν έχετε ιδέα πώς να το κτυπήσετε τέσσερα τετραγωνικά μέτρα, για να πάρετε ένα αρμονικό αποτέλεσμα;

Ελπίζουμε ότι η επόμενη φωτογραφία θα σας δείξει ότι όλα είναι υλοποιήσιμα!

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Η μπεζ διακόσμηση είναι ιδανική για ένα μικρό δωμάτιο. Δώστε προτίμηση στα έπιπλα των ελαφρών ξυλώδεις τόνους - φαίνονται πολύ κομψά, οπτικά διευρύνοντας το δωμάτιο.

Σας συμβουλεύουμε να παίζετε με αντιθέσεις - να κάνετε την κορυφή πιο σκούρα από την κάτω. Αυτή η απλή λήψη φαίνεται πολύ κομψή.

Αν θέλετε να πάρετε μια μικρή όμορφη κουζίνα, είναι καλύτερα να μην υπερφορτώσετε τον πάγκο με μια πληθώρα πιάτων και συσκευών. Είναι πολύ πιο λογικό να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη τεχνική, όπως σε αυτή τη φωτογραφία.

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Το πλακάκι συνονθύλευμα που επιλέχθηκε για την ποδιά προσθέτει πρωτοτυπία στο εσωτερικό.

Για μια ακόμη φορά για την τεχνική: Να καθοδηγείται από την κοινή λογική. Δεν έχετε αρκετό χώρο για να το απορρίψετε με περιττά gadgets. Και, ει δυνατόν, προσπαθήστε να εξορθολογίσετε το χώρο. Για παράδειγμα, επιλέξτε το ενσωματωμένο φούρνο αντί για το συνηθισμένο. Ναι, το σετ μικροφώνου-ακουστικού θα πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να παραγγελθεί, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

Επιλογή 3. Ζήστε για πέντε!

Αν όλοι ήταν χαρούμενοι στο σχολείο, τότε η απόκτηση κουζίνας πέντε τετραγώνων δεν είναι η μεγαλύτερη χαρά που μπορείτε να φανταστείτε. Από την άλλη πλευρά, ακόμη και σε ένα τόσο μικρό μέγεθος δεν είναι τόσο δύσκολο να δείξεις φαντασία. Πειραματισμός;

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Τα μικροσκοπικά μικρά δωμάτια προκαλούν ακούσια συσχετίσεις με κούκλες. Γιατί να μην το χρησιμοποιήσετε; Δοκιμάστε το συνδυασμό ενός τυρκουάζ ακουστικού με μια ζωγραφισμένη ποδιά και γκρίζα τεχνική.

Συμμορφωθείτε με ένα ενιαίο χρωματικό σχέδιο της κουζίνας για να πάρετε ένα αρμονικό εσωτερικό και προσπαθήστε να μην αποκλίνετε από αυτό.

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Παρακαλώ σημειώστε: Το σετ μικροφώνου-ακουστικού είναι μόνο ένα ελάχιστο εξοπλισμό. Όλα τα υπόλοιπα είναι κρυμμένα σε ντουλάπα ή κρεμασμένα στους τοίχους. Αυτό όχι μόνο ελευθερώνει τον τόπο, αλλά και διευκολύνει την καθιέρωση της τάξης. Διαβάστε περισσότερα για το πώς να διατηρήσετε την κουζίνα καθαρή.

Μην παραμελείτε τη διακόσμηση. Φυσικά, δεν πρέπει να είναι δυσκίνητη. Αλλά μικρές εικόνες και ωραία πιάτα θα διακοσμήσουν την κουζίνα.

Επιλογή 4. Το σοβιετικό πρότυπο

Ένα τυπικό αναπτυξιακό έργο είχε αρκετές ελλείψεις. Μία από αυτές είναι οι τυποποιημένες διαστάσεις για την κουζίνα Χρουστσόφ στα 6 τ.μ. μ. Ωστόσο, το 2017 έπαψε να είναι ένα πρόβλημα - υπάρχουν πολλές σχεδιαστικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε ένα όμορφο και άνετο εσωτερικό.

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις, σας συνιστούμε να μην φοβάστε να απομακρυνθείτε από τα στερεότυπα. Ο μινιμαλισμός και το λευκό χρώμα είναι σίγουρα καλός, αλλά δεν θέλετε το δωμάτιο, στο οποίο δαπανάται σημαντικό μέρος της ζωής, να φαινόταν απρόσωπο;

Μας άρεσε αυτό το σχέδιο: η γυαλιστερή υφή του επιτραπέζιου και ο πλούσιος κίτρινος τόνος φαίνονται πολύ φρέσκα και κομψά, σύμφωνα με όλες τις τάσεις του μοντέρνου στυλ.

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Σας συμβουλεύουμε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτά τα κοχύλια: καταλαμβάνουν λίγο χώρο, αλλά σε βάρος του βάθους τους είναι αρκετά βολικό να εργαστούμε με. Επιλέξτε ένα φούρνο με σόμπα και λεπτή τεχνική παρόμοιων αποχρώσεων, αλλά το ψυγείο θα πρέπει να είναι καλύτερα εξοπλισμένο για ένα σύνολο - έτσι θα φαίνεται λογικό η συνέχιση του.

Σε ένα παρόμοιο εσωτερικό υπάρχει ένας χώρος για ένα μικρό τραπέζι: μια καλή επιλογή για όσους ζουν μόνοι τους. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα τραπέζι με την κλασική έννοια: ένα κομμάτι πίνακα που χρησιμεύει ως συνέχεια των ακουστικών είναι πολύ πιο πρακτικό.

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Και μην ξεχάσετε για τις κουρτίνες: εδώ, όπως ποτέ δεν θα είναι κατάλληλο ρολό ή Ρωμαϊκή, που σχεδόν δεν καταλαμβάνουν χώρο.

Επιλογή 5. Επτά είναι ο τυχερός αριθμός

Μια περιοχή μέχρι και επτά μέτρα σας δίνει ήδη ένα συγκεκριμένο περιθώριο χειρισμού: αφού εγκαταστήσετε ό, τι χρειάζεστε, έχετε ακόμα έναν ελεύθερο χώρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Προσπαθήστε να νικήσετε το εσωτερικό με ένα μη τυποποιημένο χρώμα - για παράδειγμα, ένα απαλό τυρκουάζ. Φαίνεται ενδιαφέρον στο εσωτερικό. Αν υπογραμμίζετε τη σκιά του μπεζ πάγκου, το αποτέλεσμα θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας.

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Η απομίμηση του τραπέζι θα χρησιμεύσει ως ένα ευρύ περβάζι παραθύρων. Εργασίες για την αντίθεση: αιχμηρές γραμμές για το ακουστικό και κομψές ημιδιαφανείς καρέκλες.

Επιλέγοντας ασυνήθιστα χρώματα για να δημιουργήσετε μια όμορφη κουζίνα σε ένα μικρό διαμέρισμα, θυμηθείτε τη μετριοπάθεια: μην προσπαθήσετε να συνδυάσετε περισσότερους από τρεις βασικούς τόνους. Σε αυτή την φωτογραφία συνήθως διατυπώνονται εντελώς λευκό-ροζ-καφέ με μικρές παραλλαγές στα χρώματα (από το δρόμο, έχουμε ήδη μιλήσει για τις αρχές του συνδυασμού των χρωμάτων στο εσωτερικό της κουζίνας).

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Αν το ύψος των τοίχων επιτρέπει, ως πηγή φωτός, να επιλέξετε έναν πολυετή πολυέλαιο με περίπλοκη αλλά κομψή μορφή. Θα προσθέσει ένα δωμάτιο χάριτος.

Τι πρέπει να κάνω με το παράθυρο; Εδώ είναι καλύτερα να μην επιλέξετε υπέρ των κουρτινών - οι περσίδες ή οι ρωμαϊκές κουρτίνες θα είναι πολύ πιο κατάλληλες.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές προτάσεις, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια πολύ όμορφη μικρή κουζίνα.

Επιλογή 6. Οκτώ - σχεδόν άπειρο

Πράγματι, με βάση τις προηγούμενες επιλογές φαίνεται ότι σε οκτώ τετραγωνικά μέτρα είναι εύκολο να δημιουργηθεί σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό. Με κάποιους τρόπους, αυτή η δήλωση είναι αληθινή.

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Σας συμβουλεύουμε να δώσετε προσοχή Σχήμα σε σχήμα U: είναι πολύ πρακτικό. Ωστόσο, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το δωμάτιο ως κουζίνα-τραπεζαρία με ένα μεγάλο τραπέζι, θα πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Έχετε την ευκαιρία να εξοπλίσετε την τραπεζαρία σε ένα άλλο δωμάτιο; Αυτή η μέθοδος είναι σχεδόν τέλεια.

Τοποθετήστε το σετ κουζίνας και τις μεγάλες συσκευές γύρω από την περίμετρο του δωματίου. Σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε φωτεινά χρώματα και γυαλιστερή υφή. Έτσι, η κουζίνα δεν θα φαίνεται μόνο πιο ενδιαφέρουσα, αλλά θα φαίνεται επίσης πολύ πιο ευρύχωρο.

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Είναι ενδιαφέρον να δούμε έναν συνδυασμό μαύρου και κίτρινου - μια σχεδόν κλασική αντίθεση που δεν ξεφεύγει από τη μόδα.

Το διαμέρισμα διαμένει μέχρι δύο άτομα; Ρυθμίστε ένα μικρό μετρητή μπαρ, που ταυτόχρονα χρησιμεύει ως πίνακας. Πρακτικά δεν χρειάζεται αρκετός χώρος.

Επιλογή 7. Χωρίς περιορισμούς!

Όπως έχετε ήδη καταλάβει από την προηγούμενη παράγραφο, αυτή η περιοχή είναι πραγματικά αρκετή για το σχεδιασμό μιας όμορφης και άνετης μικρής κουζίνας, όπου λαμβάνονται υπόψη όλες οι λεπτομέρειες - δείτε την επόμενη φωτογραφία!

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Παραδόξως, αυτό είναι όπου θα θέλαμε να μιλήσουμε για το πιο δημοφιλές χρώμα σε μικρούς χώρους - λευκό.

Κομψό λευκό σετ κουζίνας φαίνεται απλά καταπληκτικό, ειδικά αν υπογραμμίζετε την καθαρότητα της σκιάς με τις μεταλλικές οικιακές συσκευές.

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Αν το δωμάτιο έχει βγείτε στο μπαλκόνι ή σε ένα μεγάλο πανοραμικό παράθυρο, είναι προτιμότερο να μην τα κλείσετε με χοντρές κουρτίνες: οι ελαφριές κουρτίνες φαίνονται πιο αρμονικές. Έτσι, η περιοχή του μπαλκονιού προστίθεται οπτικά στο δωμάτιο, καθιστώντας την πιο ευρύχωρη.

Μην βάζετε το τραπέζι στον τοίχο - αυτό δίνει έμφαση στις μικρές διαστάσεις. Προσπαθήστε να επιλέξετε μια μικρή στρογγυλή τράπεζα και απλά να την σύρετε στο κέντρο. Πάνω από αυτό, τοποθετήστε τον πολυέλαιο σχήμα - δημιουργώντας έτσι μια ζεστή τραπεζαρία, χωρισμένη από την εργασία.

Μην παραμελούν τα στοιχεία του ντεκόρ - θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε την ηρεμία.

Όμορφη μικρή κουζίνα: 7 καλύτεροι εσωτερικοί χώροι

Όπως μπορείτε να δείτε, πόσο μικρός ο χώρος κουζίνας δεν θα ήταν, να δημιουργήσετε ένα κομψό εσωτερικό είναι αρκετά πραγματικό - το κύριο πράγμα είναι να δείξει λίγη φαντασία. Είμαστε σίγουροι ότι οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν σε αυτό!

Με την ευκαιρία, εξακολουθούν να συνιστούν να δούμε τις κορυφαίες-10 πιο όμορφες κουζίνες μας με μια περιοχή περισσότερων. Υπάρχει μια σούπερ επιλογή.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 22 = 23