Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Φωτογραφία εσωτερικού χώρου κουζίνας με καθιστικό με τζάκι σε εξοχικές κατοικίες

Τα τελευταία χρόνια, δεν έχει πλέον σημασία να προσπαθήσουμε να χωρίσουμε το σπίτι σε πολλά μικρά δωμάτια. Οι σύγχρονες τάσεις σχεδίασης προϋποθέτουν μέγιστη ενότητα, ώστε να είναι δυνατή η δημιουργία εσωτερικών χώρων μεγάλης κλίμακας.

Στην κορυφή της μόδας, τώρα ο συνδυασμός σαλόνι-κουζίνα με τζάκι: έχουμε ετοιμάσει μια επιλογή από φωτογραφίες που θα αποδείξει το πλεονέκτημα μιας τέτοιας λύσης. Επιπλέον, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο από τα άρθρα μας, θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές, προτάσεις συστάσεων και μια δέσμη ενδιαφερόντων ιδεών.

Χαρακτηριστικά της διάταξης

Φυσικά, στα διαμερίσματα τζάκια σπάνια εγκαθίστανται - μια ειδική καμινάδα απαιτείται, άδεια ... Και από την άποψη της ασφάλειας, μια τέτοια απόφαση είναι πολύ αμφιλεγόμενη.

Αλλά σε σπίτια, σπίτια και βίλες βρίσκονται πιο συχνά. Ας προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε μερικές λεπτές αποχρώσεις, έτσι ώστε το ζήτημα της θέσης του τζακιού να μην γίνει εμπόδιο.

Όπως και κάθε μη τυποποιημένη διάταξη, αυτό απαιτεί τη συνεκτίμηση ενός αριθμού αποχρώσεων. Ας τις εξετάσουμε:

  • Αποφασίστε πού θα τοποθετηθεί το τζάκι. Βέλτιστο να το τοποθετήσετε στον τοίχο απέναντι από το παράθυρο ή δίπλα. Μπορεί να εγκατασταθεί τόσο στον εξωτερικό τοίχο όσο και κάτω από τα ανοίγματα του παραθύρου, αλλά τότε θα έχει χειρότερη απόδοση στις λειτουργίες θέρμανσης.
  • Ο χώρος της κουζίνας-σαλόνι με τζάκι δεν πρέπει να είναι πολύ μικρός - κατά προτίμηση από 20 τ.μ. και πολλά άλλα.
  • Σκεφτείτε πώς να οργανώσετε καλύτερα τα έπιπλα κοντά στο τζάκι για να δημιουργήσετε μια άνετη περιοχή ανάπαυσης. Αυτό ισχύει για πολυθρόνες, τραπεζάκι του καφέ ή ράφι.
  • Μην τοποθετείτε εύφλεκτα αντικείμενα κοντά - μερικές φορές ένας τυχαίος σπινθήρας είναι αρκετός για να προκαλέσει πυρκαγιά. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι οι κουρτίνες, τα τραπεζομάντιλα, το διακοσμητικό χαρτί και το ακατέργαστο ξύλο βρίσκονται σε επαρκή απόσταση.
  • Αν φοβάστε να ζείτε φωτιά στο σπίτι, δώστε προσοχή στα ηλεκτρικά τζάκια - πίνακες LED που προσομοιώνουν μια φλόγα.

Έχετε σταματήσει την επιλογή στο σημερινό τζάκι; Θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά - η διαδικασία είναι επίπονη και αρκετά «σκονισμένη». Αποφύγετε τη λείανση διακόσμηση και έπιπλα - για παράδειγμα, λευκά χαλιά χαλιά.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Διαφορετικά, δεν υπάρχουν σχεδόν περιορισμοί: υπάρχουν πολλοί τύποι τζακιών που φαίνονται εξαιρετικά σε διαφορετικά στυλ διακόσμησης.

Για να μην είναι αβάσιμη, προτείνουμε να δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Στο εσωτερικό

Αν νιώθετε ντροπή από προηγούμενες συμβουλές, εμείς σπεύδουμε να τις καθησυχαστούμε: συνιστώνται στη φύση. Στο σχεδιασμό, υπάρχει πάντα χώρος για ορισμένους ελιγμούς.

Εδώ είναι ένα καλό παράδειγμα μιας μικρής κουζίνας-καθιστικού-τραπεζαρίας με ένα εξωπραγματικό τζάκι. Το δωμάτιο είναι μικρό, αλλά φαίνεται πολύ άνετο λόγω της σωστής ρύθμισης των επίπλων και της επιλογής των χρωμάτων. Συστήνουμε την Προβηγκία: τα χρώματα του ανοιχτού αέρα και τα φυσικά υλικά είναι εκπληκτικά δροσερά σε συνδυασμό με τη μίμηση της ζωντανής φωτιάς.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Με την ευκαιρία: Ένα τζάκι με τηλεόραση πάνω από αυτό επιτρέπεται μόνο εάν είναι ηλεκτρονικό. Μια πραγματική εστία δεν θα λειτουργήσει. Ζεσταίνει τα καλώδια, εξαιτίας αυτού που χάνουν τη χρησιμότητά τους.

Στο μοντέρνο στυλ, καταρχήν, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πάνελ LED. Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν διαστάσεις - μερικές φορές μια στενή λωρίδα φαίνεται πιο αρμονική. Εστίαση στη διαμόρφωση του δωματίου και παρακολούθηση της ισορροπίας.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Υπάρχουν περισσότερες παραδοσιακές επιλογές. Μας άρεσε αυτό το είδος του εσωτερικού. Άφθονο ξυλώδεις αποχρώσεις, απλές φόρμες ... Άνετος και κλασικός σχεδιασμός. Τοποθετήστε το τούβλο τζάκι στον τόνο των τοίχων. Έτσι θα μοιάζει με τη φυσική προέκτασή τους.

Δεν είναι απαραίτητο να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα ενιαίο σύνολο από την κουζίνα και την τραπεζαρία. Δοκιμάστε μια συνδυασμένη μέθοδο με ένα μερικώς χωρισμένο δωμάτιο. Θα έχετε ένα άνετο σαλόνι και μια λειτουργική κουζίνα.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Δώστε προσοχή: Αυτό είναι ένα πραγματικό τζάκι καύσης ξύλου, οπότε το διαμέρισμα πρέπει να είναι αρκετά παχύ ώστε να μην ζεσταίνει από την άλλη πλευρά. Ειδικά αν ένα ψυγείο ή άλλες οικιακές συσκευές βρίσκονται κοντά σε αυτό.

Ενδιαφέρουσα διάταξη της κουζίνας-σαλόνι σε κλασικό στυλ - δεν υπάρχει προφανής zoning. Τα έπιπλα και οι οικιακές συσκευές περνούν ομαλά από τη μια ζώνη στην άλλη, παρέχοντας ένα ενιαίο χώρο. Ωστόσο, λόγω των αποχρώσεων της αντιστοίχισης χρωμάτων, είναι ξεκάθαρο ο λειτουργικός σκοπός κάθε μέρους του δωματίου.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Καθρέφτης πάνω από το τζάκι - μια παραδοσιακή τεχνική, που παίζεται στο εσωτερικό. Σε γενικές γραμμές, προσπαθώντας να δημιουργήσετε κάτι τέτοιο, μην ξεχνάτε κάθε είδους λεπτομέρειες. Τα κηροπήγια στην εστία ταιριάζουν με τον τόνο του βάθρου κάτω από την τηλεόραση, κουρτίνες στο παράθυρο της κουζίνας - μια αντανάκλαση της ταπετσαρίας του καναπέ.

Οι αποχρώσεις μοιάζουν, δημιουργώντας μια εκπληκτικά αρμονική εικόνα, όπου όλα φαίνονται κατάλληλα και κομψά.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Σε ένα διώροφο ιδιωτικό σπίτι, συχνά σε αυτό το δωμάτιο βρίσκεται μια σκάλα στον δεύτερο όροφο. Εξετάστε αυτό κατά την εκπόνηση ενός σχεδίου μελέτης. Ταυτόχρονα, είναι καλύτερο να διαιρέσετε την αίθουσα με την κουζίνα με αυτή τη διάταξη από ένα συμβολικό διαμέρισμα. Ακριβώς πάνω του, η απομίμηση ενός τζακιού θα προκύψει τέλεια.

Ωστόσο, για να τονίσει την ακεραιότητα του εσωτερικού, να αγοράσει ένα παρόμοιο έπιπλο - μια γωνία στην κουζίνα σαν καθρέφτη αντανάκλαση του καναπέ στο σαλόνι. Απλό, αλλά πολύ εντυπωσιακό.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Ωστόσο, σε συνδυασμό με την κουζίνα καθιστικό δεν μπορεί να είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα. Ειδικά αν εκμεταλλευτείτε μία από τις τελευταίες σύγχρονες ιδέες - τέσσερις οθόνες LED με φωτιά, που βρίσκονται γύρω από τη στήλη γυψοσανίδας. Κόστος; Μην διαφωνείτε. Αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αρχικά η ιδέα του σχεδιασμού κουζίνας-καθιστικού, διακοσμημένου με τζάκι, ήρθε σε μας από τις ΗΠΑ. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε το αμερικανικό στυλ - ένα είδος κλασικού γι 'αυτό το σχέδιο.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Εκτός από την εστία, έφερε μια άλλη χρήσιμη καινοτομία - μια περιοχή εργασίας με ένα νησί κουζίνας. Θα εκτιμήσετε την ευκολία του. Επιπλέον, είναι σε θέση να χρησιμεύσει ως ένα είδος συνόρων - βολικό, πρακτικό και μοντέρνο.

Θυμηθείτε τις προφυλάξεις ασφαλείας. Σε ένα ξύλινο σπίτι με ζωντανή φωτιά θα πρέπει να προσέχετε. Εάν για κάποιο λόγο δεν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε ένα ηλεκτρικό τζάκι, σκεφτείτε νησιωτικό. Χάρη στη σχεδίαση, αποτρέπει τυχόν σπινθήρες και κάρβουνα να εισέρχονται στους τοίχους και το δάπεδο.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Το δημοφιλές ντιζάιν στο ύφος του σαλέ θα επωφεληθεί επίσης από την εγκατάσταση ενός τζακιού. Προσπαθήστε να το κλείσετε με μια προστατευτική οθόνη, έτσι ώστε μικρά σωματίδια αιθάλης να μην πετάξουν στο φως χαλί. Η εμφάνιση αυτού δεν έχει χαθεί, αλλά θα είναι πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί.

Κλίμακα τοιχοποιίας μέχρι το ταβάνι σε αυτό το εσωτερικό φαίνεται εκπληκτικό. Ειδικά αν το βάζετε στην οροφή. Σε αυτό το στοιχείο είναι καλύτερο να μην αποθηκεύσετε - η ποιότητα της πέτρας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο την ομορφιά της δομής, αλλά και την αξιοπιστία και την ασφάλειά της.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού συχνά τοποθετούνται τα λεγόμενα οικολογικά τζάκια - που δεν εργάζονται σε καυσόξυλα, αλλά σε ειδικά καύσιμα. Ως κύρια πηγή θερμότητας, δεν είναι κατάλληλες, αλλά πολύ πιο φιλικές προς το περιβάλλον από τους "αυθεντικούς" ομολόγους τους. Λόγω της έλλειψης καπνού και παιδιού, μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στο χωρίο χωρίς να ανησυχούν για πιθανή πυρκαγιά. Επιπλέον, η έλλειψη της ανάγκης να κατασκευαστεί μια καμινάδα - ένα βαρύ επιχείρημα υπέρ τους.

Κάνετε έναν ενιαίο χώρο που δεν χωρίζεται σε ζώνες; Έχει νόημα να σκεφτόμαστε γωνιακό τζάκι. Τοποθετήστε το έτσι ώστε να μπορεί να το δει από οπουδήποτε στο δωμάτιο. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να μην ξεχάσετε τις προτάσεις μας στην πρώτη ενότητα, ειδικά εάν σχεδιάζετε να το χρησιμοποιήσετε ως πηγή θέρμανσης.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Για την κουζίνα-σαλόνι στο σοφίτα στυλ έχει νόημα να "παίξει" με την εμφάνιση του τζακιού. Μη τυποποιημένα έντυπα είναι τυπικά γι 'αυτόν, οπότε εγκαταλείψτε τη συνηθισμένη τετραγωνική πέτρα τοιχοποιίας. Αλλά η μαύρη εστίαση στο κέντρο της αίθουσας είναι αυτό που χρειάζεστε.

Συμπληρώστε το εσωτερικό με φωτεινά έπιπλα και τοίχους από τούβλα.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Σημαντικό: Η εγκατάσταση ενός τέτοιου τζακιού είναι μια πολύπλοκη επιχείρηση. Επομένως, επικοινωνήστε με τους επαγγελματίες εγκαταστάτες για βοήθεια. Όλα όσα αφορά μια ζωντανή φωτιά είναι επικίνδυνα, ειδικά αν αποφασίσετε για μια μη τυποποιημένη κίνηση. Μην προσπαθήσετε να αποθηκεύσετε την εγκατάσταση - η ασφάλειά σας εξαρτάται από αυτήν.

Η αίθουσα-κουζίνα-τραπεζαρία σε ανοιχτά χρώματα θα είναι ιδιαίτερα καλή αν αραιώσετε την παλέτα με αρκετές φωτεινές αποχρώσεις. Ο ρόλος τους μπορεί να γίνει με κόκκινα μαξιλάρια, ζωντανά φυτά ή ... ένα σύγχρονο μεταλλικό τζάκι. Το τελευταίο θα φέρει ένα άγγιγμα υψηλής τεχνολογίας σε ένα αρκετά ουδέτερο εσωτερικό.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Έχετε σκεφτεί ποτέ το γεγονός ότι το άνοιγμα τζάκι δεν χρειάζεται να γεμίσει με ξύλο και φωτιά; Χρησιμοποιήστε το όχι για τον προορισμό του, αλλά ως στοιχείο διακόσμησης. Η ιδέα είναι δύσκολο να ονομαστεί το πρότυπο, αλλά αξίζει το δικαίωμα της ζωής. Τέτοιες απροσδόκητες κινήσεις αναζωογονούν κάθε σχέδιο. Το κύριο πράγμα είναι να βρούμε τα σωστά πράγματα. Για μια μικρή κουζίνα-σαλόνι - μια μεγάλη επιλογή.

Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με απροσδόκητους συνδυασμούς πρώτης ματιά. Ένα απαλό παστέλ έπιπλα και φινίρισμα θα επωφεληθούν μόνο από ανθρακίτη-μαύρη εστία. Μια τέτοια αντίθεση θα γεμίσει όλα τα χρώματα με βάθος.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Με την ευκαιρία: Έχετε παρατηρήσει πώς στοιβάζονται τα καυσόξυλα σε αυτή τη φωτογραφία; Μπορούν επίσης να γίνουν μέρος του περιβάλλοντος, αντί των αναλωσίμων. Απλά βρείτε ένα δοχείο κατάλληλο για το εσωτερικό στυλ σας. Αυτές οι λεπτομέρειες καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της γενικής εμφάνισης.

Το Erzat-τζάκι θα φαίνεται πιο ενδιαφέρον αν το τοποθετήσετε σε μια άτυπη θέση. Για παράδειγμα, όπως εδώ. Ένα τέτοιο διαμέρισμα μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού από τη μια πλευρά ζωνώνει το δωμάτιο, από την άλλη - δεν το σπάει.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Αν το δωμάτιο είναι μικρό, τότε αυτή είναι η ιδανική λύση. Τοποθετήστε εκεί όχι μόνο την οθόνη με πυρκαγιά, αλλά και απομίμηση ξύλου. Αυτό δημιουργεί ένα αποτέλεσμα ρεαλισμού. Είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν, οι καλεσμένοι σας δεν θα αντιληφθούν αμέσως ότι οι φλόγες είναι απολύτως κρύες.

Αν ο χώρος είναι επιμήκης, το σχήμα της οθόνης θα πρέπει να επιλεγεί καλύτερα. Ένα μακρύ ηλεκτρικό τζάκι φαίνεται πιο αρμονικό εδώ απ 'ότι θα φαινόταν το τετράγωνο ανάλογο του.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Ωστόσο, κανείς δεν προτείνει να περιορίσετε τα τετράγωνα: σκεφτείτε για τον εαυτό σας ποια εικόνα είναι πιο κατάλληλη για το εσωτερικό σας. Ευτυχώς, για να παραγγείλετε τώρα μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε.

Δημοφιλή τώρα απολαμβάνουν τζάκια αερίου, που εργάζονται στην αρχή μιας συμβατικής κουζίνας. Αν φαίνεται ότι είναι βαρετό και ασήμαντο, τότε εσείς κάνετε λάθος.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Κοιτάξτε αυτή τη φωτογραφία - πραγματικά συναρπαστική. Για την κουζίνα-σαλόνι σε ένα μοντέρνο στυλ είναι κάτι περισσότερο από καλό.

Όπως αναφέρθηκε ήδη, η ιδέα μας ήρθε από την Αμερική, όπου τα καθίσματα ήταν παραδοσιακά τοποθετημένα σε χώρους αναψυχής. Αυτός δεν είναι ένας απόλυτος κανόνας - ποιος σας εμποδίζει να τοποθετήσετε το τζάκι ακριβώς δίπλα στο σετ κουζίνας;

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Αυτή η κίνηση θυμίζει κάπως μια αρχαία κληρονομιά, ακόμη και στο αρ νουβό στιλ.

Σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε σκανδιναβικά μοτίβα στο σχέδιο σχεδιασμού; Επίσης, μην εγκαταλείπετε την εγκατάσταση του τζακιού. Πρώτον, ανταποκρίνεται πλήρως στις βασικές αρχές στυλ. Δεύτερον, σε ένα όχι πολύ γνωστό πλαίσιο φαίνεται διαφορετικό.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Δοκιμάστε αυτήν την επιλογή. Φυσικά, η αιθάλη και η φωτιά θα μετατρέψουν τη φροντίδα των λευκών πλινθοδομών σε μια μάλλον επίπονη διαδικασία. Αγοράστε ένα οικολογικό τζάκι ή μίμηση, τότε το πρόβλημα θα εξαφανιστεί από μόνο του. Αλλά το αποτέλεσμα φαίνεται πραγματικά εντυπωσιακό.

Η διακόσμηση art deco η ίδια είναι αρκετά ιδιότροπη, ειδικά αν σκοπεύετε να προσθέσετε στοιχεία υψηλής τεχνολογίας. Για παράδειγμα, μια σύγχρονη τηλεόραση σε ένα ψηλό γραφείο. Και τι γίνεται αν γυρίσετε τη βάση σε ένα σχεδόν πραγματικό τζάκι; Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε μόνο τρία ηλεκτρονικά πάνελ που δείχνουν ζωντανή φωτιά.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Δεν είναι τόσο δύσκολο αν ξεχάσετε την οικονομική πλευρά του θέματος. Αν και, νομίζουμε, δεν είναι απαραίτητο να υπενθυμίσουμε ότι κάθε τζάκι θα σας κοστίσει φτηνά.

Ναι, αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ένα τζάκι στο σπίτι σας, τότε περιμένετε για πολλή δουλειά: σχεδιαστική ανάπτυξη, πώς να την τοποθετήσετε στο εσωτερικό, τοποθέτηση της καμινάδας και της εστίας, εξωτερική διακόσμηση κ.ο.κ.

Τζάκι στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Ωστόσο, είναι εύκολο να ξεχάσετε όλα αυτά αν κοιτάξετε τη φωτογραφία του σαλόνι σε συνδυασμό με την κουζίνα, με ένα πραγματικό ή όχι αρκετά τζάκι - μια πρωτότυπη και πρωτότυπη προσθήκη σε οποιοδήποτε σχέδιο.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 5 = 2