Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Κουζίνα, σε συνδυασμό με προθάλαμο: χαρακτηριστικά σχεδιασμού, σχεδιασμού

Σε μια προσπάθεια να κάνουν τα σπίτια τους άνετα και άνετα, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και εξοχικών κατοικιών χρησιμοποιούν μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών. Ένας τρόπος για να αλλάξετε τον εξοικειωμένο χώρο είναι η ανάπλαση.

Ανοιχτή κουζίνα με ένα διάδρομο - η αρχική έκδοση της ανάπλασης, το οποίο σας επιτρέπει να λύσει πολλά προβλήματα ταυτόχρονα: να αυξηθεί η λειτουργικότητα των χώρων, «χαράξει» μερικά επιπλέον τετραγωνικά μέτρα, να αλλάξει ριζικά το εσωτερικό και, φυσικά, να συνειδητοποιήσουν δημιουργικό τους όραμα.

Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει μόνο χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε τις πιο τολμηρές ιδέες για τον επανασχεδιασμό της ζώνης κουζίνας-διαδρόμου.

Προπαρασκευαστικό στάδιο

Φαίνεται ότι το δύσκολο πράγμα είναι να συνδυάσουμε την κουζίνα και το διάδρομο; Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις που πρέπει να εξεταστούν ακόμη και στο στάδιο της προετοιμασίας:

 • Αναπτύξτε διάφορες επιλογές να συνδυάσετε την κουζίνα από το διάδρομο και να επιλέξετε τον πιο βέλτιστο από άποψη λειτουργικότητας και των δύο δωματίων, τη διαθεσιμότητα ελεύθερου χώρου και τη συμμόρφωση με τις βασικές απαιτήσεις ασφαλείας (υγιεινής, υγιεινής, πυρκαγιάς κλπ.).
 • Βεβαιωθείτε ότι η ανάπλαση αυτού του τύπου δεν θα επηρεάσει τα φέροντα τοιχώματα, και να λάβετε άδεια αν είναι απαραίτητο.
 • Σκεφτείτε όλες τις λεπτομέρειες σχεδιάστε την κουζίνα σας, σε συνδυασμό με την αίθουσα: από την ποικιλία χρωμάτων των τειχών και της επιλογής επίπλων μέχρι τον αριθμό των λαμπτήρων και του ντεκόρ.

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Εάν σχεδιάζετε να συνδυάσετε την κουζίνα με το διάδρομο μόνοι σας, θα χρειαστεί να κάνετε μια λίστα με τα απαραίτητα δομικά υλικά και να τα αγοράσετε. Μια άλλη επιλογή είναι η παροχή λύσης σε όλες τις ερωτήσεις προς τους ειδικούς επικοινωνώντας με μια εταιρεία που αναπτύσσει και δημιουργεί εσωτερικούς χώρους. Συνήθως, τέτοιες εταιρείες προσφέρουν αρκετά έργα με μια φωτογραφία παρόμοιων εσωτερικών λύσεων, οι οποίες θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την επιλογή σας.

Για αναφορά: Η περιοχή των κουζινών σε διαμερίσματα παλαιών κατασκευών είναι από 4 έως 6 τετραγωνικά μέτρα. Στα σύγχρονα κτίρια και τα ιδιωτικά σπίτια, ο χώρος της κουζίνας είναι 11-12 τ.μ. - όχι τόσο, δεδομένου ότι τα έπιπλα και οι οικιακές συσκευές μπορούν μερικές φορές να καταλαμβάνουν περισσότερο από το ήμισυ αυτής της περιοχής.

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί;

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Όπως και σε ένα ιδιωτικό σπίτι, και σε ένα διαμέρισμα της πόλης, μια κουζίνα σε συνδυασμό με ένα σαλόνι δεν είναι ασυνήθιστο, ενώ μια μονάδα κουζίνας σε συνδυασμό με ένα διάδρομο δεν είναι τόσο συνηθισμένο.

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην υλοποίηση ενός τέτοιου έργου ανασυγκρότησης - από τη μεταφορά των επικοινωνιών στη συμμόρφωση με τα SNiPs. Αυτό είναι που οι έμπειροι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές λένε:

 • Η πιθανότητα συνδυασμού της αεριοποιημένης κουζίνας με το διάδρομο είναι πολύ μικρή. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφαλείας, οι χώροι όπου βρίσκονται οι συσκευές αερίου πρέπει να απομονώνονται από άλλους χώρους με πυκνά χωρίσματα με πόρτες. Δεν επιτρέπεται η παρουσία ανοιχτής καμάρας και θυρών.
 • Εάν το σχέδιο αναδιαμόρφωσης προβλέπει την πλήρη ή μερική καταστροφή του φέροντος τοίχου, ο έλεγχος της στέγασης θα το εγκρίνει μόνο με μία προϋπόθεση: δεν θα πρέπει να υπάρχουν οικιστικές ή αεριοποιημένες εγκαταστάσεις στην περιοχή της συνδυασμένης κουζίνας στο ισόγειο. Στην κορυφή του δαπέδου πάνω από το μέλλον της κουζίνας σας δεν θα πρέπει να είναι ένα μπάνιο ή ένα μπάνιο.

  Σημαντικό! Το σχέδιο αναδιαμόρφωσης και μεταφοράς επικοινωνιών πρέπει να συντονίζεται με τη ΔΔΠ και το τμήμα αρχιτεκτονικής. Διαφορετικά, οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν μια εντυπωσιακή ποινή, καθώς και το κόστος αποκατάστασης της διάταξης στην αρχική της μορφή.

 • Η καλωδίωση των επικοινωνιών είναι ένα σημαντικό στάδιο στην ανάπτυξη ενός έργου κουζίνας σε συνδυασμό με ένα διάδρομο σε οποιοδήποτε μικρό διαμέρισμα. Σκεφτείτε εργονομικές και αξιόπιστες επιλογές για σωληνώσεις σωλήνων αποχέτευσης, σωλήνες νερού, ηλεκτρικές καλωδιώσεις. Μην ξεχάσετε την κουκούλα: δεν θα είναι περιττή ακόμη και αν η συνδυασμένη ζώνη "κουζίνα-διάδρομος" είναι εξοπλισμένο με ένα παράθυρο.
 • Σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφαλείας, το πλάτος των διαδρόμων στην ενιαία ζώνη "κουζίνα-διάδρομος", επιπλωμένα με έπιπλα, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 μέτρο. Το βέλτιστο πλάτος είναι 1,2 m.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κουζινών σε συνδυασμό με τους διαδρόμους

Όπως κάθε άλλη διάταξη, η ενσωμάτωση του διαδρόμου με την κουζίνα (και επίσης η αίθουσα ή το σαλόνι) έχει τα υπέρ και τα κατά.

Αδιαμφισβήτητο Τα πλεονεκτήματα της ενωμένης ζώνης είναι τα εξής:

 • Η κατεδάφιση παρακείμενων τοίχων με διάδρομο απελευθερώνει επιπλέον χώρο, ο οποίος μπορεί να βελτιστοποιηθεί για τις ανάγκες τους.
 • Η εμφανής περιοχή εξαλείφει την αίσθηση της στενότητας, εκτός από ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο να φέρετε φαγητό από το διάδρομο στην κουζίνα, να βγάλετε τα σκουπίδια κλπ.

Μεταξύ των ελλείψεων είναι:

 • Δυσκολίες στην απόκτηση όλων των απαραίτητων αδειών σε περίπτωση μεταφοράς των επικοινωνιών.
 • Η ανάγκη για καλά σχεδιασμένη ζώνη, με την οποία μπορείτε να διαχωρίσετε το χώρο μαγειρέματος από το διάδρομο και να κλείσετε την πρόσβαση στην κουζίνα από σκόνη και βρωμιά που εισέρχονται στο σπίτι μέσω της μπροστινής πόρτας.
 • Η ταχεία εξάπλωση των μυρωδιών του φαγητού σε όλο το σπίτι.

Η κάθοδος με τη λάσπη του δρόμου θα βοηθήσει τα χωρίσματα, καθώς και ειδικά υφάσματα και απορροφητικά σκόνης, τα οποία τοποθετούνται στην εξωτερική και εσωτερική πόρτα εισόδου. Όσο για τις μυρωδιές, η επίλυση αυτού του προβλήματος είναι να εγκαταστήσετε μια κουκούλα ποιότητας και να αγοράσετε έπιπλα με κλειστές πόρτες.

Επιλογές σχεδίασης

Αναπτύσσοντας το εσωτερικό της κουζίνας, σε συνδυασμό με το διάδρομο, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες συστάσεις επαγγελματιών σχεδιαστών:

 • Η απόσταση από την περιοχή «κουζίνας, αίθουσα» στο μακρινό τοίχο των παρακείμενων χώρων και έπιπλα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 m.
 • Το βέλτιστο πλάτος του πάγκου για δωμάτια αυτού του τύπου είναι 70-80 cm.
 • Η ενσωματωμένη εστία πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο εσωτερικό τοίχωμα σε απόσταση 10-15 cm από την άκρη του πάγκου.
 • Η συνιστώμενη απόσταση από την άκρη του πάγκου στον νεροχύτη είναι τουλάχιστον 5 cm.

Αυτές οι συμβουλές μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για τη δημιουργία κουζίνας, σε συνδυασμό με ένα διάδρομο σε ιδιωτικό σπίτι, όσο και για τις συνδυασμένες ζώνες "διάδρομος-κουζίνα" σε ένα μικρό διαμέρισμα.

Για να χωριστούν οπτικά ο ένας από τον άλλο η κουζίνα και το διάδρομο χώρο, εφαρμογή ζωνών. Μπορεί να γίνει με χωρίσματα, διάφορα υλικά φινιρίσματος, έπιπλα, οικιακές συσκευές, κλπ.

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Για παράδειγμα, το διαμέρισμα μπορεί να είναι μόνιμο (κατασκευασμένο από τούβλο ή γυψοσανίδα) ή κινητό (με τη μορφή πυκνής οθόνης τοποθετημένης σε ράγες, οι οποίοι είναι στερεωμένοι στην οροφή και το δάπεδο).

Αν θέλετε να ζωνάρετε το δωμάτιο με φινίρισμα, τότε η διακόσμηση του διαδρόμου θα πρέπει να γίνει σε υποτονικούς τόνους και το εσωτερικό της κουζίνας είναι φωτεινό και φωτεινό - τέτοιες αποχρώσεις θα κάνουν το δωμάτιο οπτικά πιο ευρύχωρο και θα δημιουργήσει μια θετική ατμόσφαιρα σε αυτό.

Το πάτωμα στην κουζίνα μπορεί να γίνει από πλακάκια δαπέδου, και στο διάδρομο - από πολυστρωματικό υλικό, και αντίστροφα. Επίσης, για την τοποθέτηση ζωνών, οι οροφές, οι οροφές που οριοθετούν οπτικά το χώρο και το σύστημα φωτισμού είναι ιδανικές.

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Παρακαλώ σημειώστε: επιλέγοντας μια επένδυση δαπέδου στην ενωμένη ζώνη, δίνετε προτίμηση στα πρακτικά και ανθεκτικά στην υγρασία υλικά. Πρέπει να αντέχουν σε βαριά φορτία και συχνές υγρές εργασίες καθαρισμού.

Η κουζίνα μαζί με το μακρύ και στενό διάδρομο δεν αφήνει τόσες επιλογές σχεδιασμού, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατόν να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

Τα πιο δημοφιλή είναι τύπους σχεδιασμού, Σαν σχήμα L, δύο και μία σειρά.

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Στην πρώτη περίπτωση, όλα τα έπιπλα και τα αξεσουάρ κουζίνας βρίσκονται κατά μήκος των γειτονικών (όχι απέναντι) τοίχων, γεγονός που αφήνει αρκετό περιθώριο για ελιγμούς.

Με διάταξη δύο σειρών, που ονομάζεται επίσης αγγλική λέξη "μαγειρείο" ("κουζίνα"), έπιπλα, σόμπα, νεροχύτη, ψυγείο και ντουλάπα συναρμολογούνται κατά μήκος απέναντι τοίχους.

Εάν παρατηρηθεί ο κανόνας του πλάτους του διαδρόμου (1-1,2 μ.), Τότε δύο άτομα μπορούν να χάσουν ο ένας τον άλλο, ωστόσο, δεν θα υπάρχει αρκετός χώρος για φαγητό.

Μια διάταξη σε μια σειρά χρησιμοποιείται σε μεγάλους διαδρόμους: όλα τα έπιπλα - τόσο κουζίνα όσο και γκαρνταρόμπα - μαζί με μεγάλες οικιακές συσκευές, σόμπα και νεροχύτη είναι χτισμένα κατά μήκος ενός τοίχου, αφήνοντας το αντίθετο ελεύθερο.

Επιλέγοντας έπιπλα

Για την επιλογή των επίπλων για την κουζίνα, σε συνδυασμό με το διάδρομο, πρέπει να έρθετε σκεπτικώς. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου στις εγκαταστάσεις θα είναι στη διαδικασία μαγειρέματος, ο αριθμός των ντουλαπιών για ρούχα και ντουλάπια υποδημάτων θα πρέπει να είναι λογικός.

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Για να δημιουργηθεί ένας προθάλαμος θα υπάρχει αρκετό κιτ που αποτελείται από καλά κλεισμένο στήθος και ντουλάπα με συρόμενες πόρτες, καθώς και ένα ντουλάπι για παπούτσια. Το βέλτιστο βάθος του τμήματος για το διάδρομο δεν είναι μεγαλύτερο από 40 cm.

Η οπτική αύξηση του διαδρόμου θα βοηθήσει τους μεγάλους καθρέφτες και τους σωστά τοποθετημένους λαμπτήρες.

Για να προστατέψετε τα τρόφιμα και τα πιάτα από τη σκόνη του δρόμου, αγοράστε μια μικρή κουζίνα: ένα σετ μανικιών κρεμαστών και ντουλάπια με πόρτες με πόρτες. Εάν η διαρρύθμιση του διαμερίσματος επιτρέπει, χρησιμοποιήστε κόγχες κουζίνας - είναι άνετα και συμπαγή.

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Επίσης καλά δοκιμασμένα τρισδιάστατα κιτ, δίνοντας την ευκαιρία να γεμίσετε ολόκληρο τον χώρο κατά μήκος του τείχους από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι και να βρείτε ένα μέρος για σχεδόν όλα τα μαγειρικά σκεύη. Ένα δυσκίνητο τραπέζι μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει έναν συμπαγή μετρητή μπαρ.

Θυμηθείτε: Οι ελαφριές αποχρώσεις έπιπλα κάνουν το εσωτερικό της κουζίνας φωτεινό και ευάερο, δημιουργώντας την εντύπωση ενός μεγάλου χώρου.

Τα μυστικά του φωτισμού

Ο φωτισμός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μιας προσεγμένης εσωτερικής κουζίνας, σε συνδυασμό με το διάδρομο.

Συνήθως, ο διάδρομος στερείται οποιουδήποτε παραθύρου και οι πηγές φωτός σε αυτό το δωμάτιο είναι ένας αιωρούμενος πολυέλαιος, λαμπτήρες τοίχου ή λαμπτήρες δαπέδου. Αν υπάρχει αρκετό ζευγάρι όχι πολύ ισχυρών sconces ή ενσωματωμένων λαμπτήρων για το διάδρομο, τότε η ενσωμάτωσή του με την κουζίνα απαιτεί ένα φωτεινότερο φως.

Παρέχετε ότι θα βοηθήσει τρεις κλασικές επιλογές:

 • Ψυγείο για την κουζίνα. Τοποθετείται στο κέντρο του δωματίου, δημιουργώντας το απαραίτητο επίπεδο φωτισμού του χώρου.
 • Σημειακά φώτα. Τοποθετούνται απευθείας στη ζώνη μαγειρέματος - έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της κοπής των προϊόντων και άλλων χειρισμών ο χώρος εργασίας να είναι καλά φωτισμένος.
 • Έλαιο. Αυτή η λάμπα μπορεί να τοποθετηθεί στα σύνορα με το διάδρομο ή κοντά στην πόρτα σε ένα παρακείμενο δωμάτιο.

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Σχεδιασμός κουζίνας σε συνδυασμό με προθάλαμο

Κατά την επιλογή συσκευών φωτισμού, προσέξτε την ποιότητα των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται. Τα φωτιστικά θα πρέπει να προστατεύονται από υψηλή υγρασία, να είναι ανθεκτικά στον ατμό και στο λίπος.

Η ενωμένη ζώνη, η οποία θα προκύψει ως αποτέλεσμα του επανασχεδιασμού, θα αλλάξει ριζικά την κατοικία σας και θα την καταστήσει πιο άνετη και σύγχρονη. Σας ευχόμαστε δημιουργική έμπνευση και επιτυχία στην πραγματοποίηση του ονείρου σας!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

5 + 5 =