7 lifjhaki για την οργάνωση της αποθήκευσης στην κουζίνα

Επτά Layfhaks για την τέλεια παραγγελία στην κουζίνα

Κάθε νοικοκυρά έχει τα δικά της κόλπα για να κρατήσει την τάξη στην κουζίνα. Δεν είναι τυχαίο: είναι ακόμα δυσάρεστο να είσαι σε ένα δωμάτιο γεμάτο. Και, φυσικά, χωρίς τη σωστή οργάνωση του χώρου εργασίας, το μαγείρεμα γίνεται πιο περίπλοκο.

Το Lifshaki για την κουζίνα για την αποθήκευση τροφίμων, πιάτων, τσαντών και άλλων μικρών αντικειμένων δεν είναι μάταια δημοφιλές. Επιτρέπουν όχι μόνο να βελτιστοποιήσουν την τοποθέτησή τους, αλλά και να διευκολύνουν τον καθαρισμό του δωματίου.

Ειδικά για σας, έχουμε ετοιμάσει επτά αποτελεσματικές τεχνικές που θα είναι χρήσιμες τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες κουζίνες.

Πακέτο με πακέτα - αιώνιο κλασικό

7 lifjhaki για την οργάνωση της αποθήκευσης στην κουζίνα

Πιθανώς, δεν μπορείτε να βρείτε κάποιον που δεν έχει ένα τέχνασμα στο σπίτι. Ένα πακέτο με πακέτα μπορεί πραγματικά να θεωρηθεί εθνική εφεύρεση.

Περιοδικά ρίχνονται, αλλά μέσα σε μια εβδομάδα ξαναγεννιούνται στην κουζίνα, όπως και πριν, καταλαμβάνοντας χώρο και καθιστώντας δύσκολη την εύρεση της σωστής τσάντας.

Αναμφισβήτητα, υπάρχουν καταστάσεις που δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς μια πλαστική σακούλα: για παράδειγμα, όταν πρέπει να συσκευάσετε προϊόντα στην κατάψυξη ή να βάλλετε κάτι μαζί.

Ωστόσο, παραδεχτείτε ειλικρινά - μπορείτε στην πραγματικότητα να ξεχάσετε να τα πάρετε μαζί σας στο κατάστημα, συχνά λόγω του γεγονότος ότι είναι ενοχλητικό να αναζητήσετε το σωστό μέγεθος;

Υπάρχουν πολλά τεχνάσματα για την αποθήκευση πακέτων. Θα σας δείξουμε μερικές από τις πιο βολικές:

 • Απλά αναδιπλώστε τα σε ένα κουτί από χαρτόνι κάτω από τις χαρτοπετσέτες. Δεν χρειάζεται πολύ χώρο και φαίνεται πιο ξεκάθαρο από την τσάντα γεμιστό, αλλά μπορείτε να πάρετε τις τσάντες μέσα από την υποδοχή.
 • Για τους ίδιους σκοπούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό δίσκο, στο οποίο πρέπει να διπλώσετε τις κροσέτες με τετράγωνα, τοποθετώντας τα κάθετα.
 • Ένας άλλος καλός τρόπος είναι να κρεμούν τα δίχτυα για τα παιδικά παιχνίδια. Συνδέστε βολικά ένα ή περισσότερα (για διαφορετικά μεγέθη) στον τοίχο. Το πρόβλημα επιλύεται!

Μια μικρή συμβουλή: το μόνο που δεν ταιριάζει - πετάξτε το μακριά!

Όπως μπορείτε να δείτε, η βελτιστοποίηση της αποθήκευσης των πακέτων δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και εργασία. Και τι γίνεται με άλλα, πιο διαστατικά αντικείμενα;

Μαχαίρια - άνεση και ασφάλεια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε - εάν έχετε ένα παιδί στο σπίτι, μην αφήνετε τα μαχαίρια ακριβώς στο συρτάρι:

 • Πρώτον, δεν είναι ασφαλές γι 'αυτόν.
 • Δεύτερον, από μια τέτοια θεραπεία, ακόμη και ένας καλός σεφ του καλού χάλυβα (δείτε τα καλύτερα μοντέλα που μπορείτε στο άρθρο μας) λαμβάνει μικρο-ζημιά, η οποία έχει κακή επίδραση στην ακόνισμα τους και την περίοδο χρήσης.

7 lifjhaki για την οργάνωση της αποθήκευσης στην κουζίνα

Υπάρχει αρκετοί βολικοί τρόποι αποθήκευσης μαχαιριών, που θα εξοικονομήσουν χώρο και θα διευκολύνουν τη φροντίδα τους:

 • Τα πιο δημοφιλή, ίσως - ειδική βάση. Είναι εύκολο να το κάνετε μόνοι σας. Απλά διακοσμήστε όμορφα το πορώδες μαλακό ξύλο και κολλήστε μαχαίρια σε αυτό. Πωλούνται επίσης σε καταστήματα, πιο συχνά με σύνολα μαχαιριών. Εάν έχετε οπουδήποτε να βάλετε μια στάση, σκεφτείτε αυτή την επιλογή.
 • Μια μικρή κουζίνα και κάθε ίντσα δρόμων; Όλα λύνονται - πάρετε μαγνητικό μενταγιόν. Αυτό μπορεί να είναι μια στενή λωρίδα ειδικά για το μαχαίρι, αλλά μπορεί - μεγάλη κατασκευή στην οποία τοποθετείτε όλο και βαζάκια με μπαχαρικά (για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αποθήκευση τους, μπορείτε να διαβάσετε σε ξεχωριστό άρθρο).
 • Μια άλλη ενδιαφέρουσα λύση - συρόμενο πάνελ. Τοποθετήστε την ειδική σανίδα με τις εγκοπές για τα μαχαίρια κάτω από τον πάγκο της κουζίνας. Η εφαρμογή της ιδέας είναι αρκετά δαπανηρή, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

Καλύμματα για κατσαρόλες

Φαίνεται ότι είναι αδύνατο να τα αντιμετωπίσουμε. Εάν τα αποθηκεύσετε σε κατάλληλα τηγάνια, θα χρειαστείτε πολύ χώρο - θα είναι αδύνατο να δημιουργηθεί η χωρητικότητα του άλλου.

Η στοίβαξη είναι άβολη λόγω των λαβών και ολόκληρο το βουνό κινδυνεύει να συντρίψει κάτω από οποιαδήποτε κίνηση.

7 lifjhaki για την οργάνωση της αποθήκευσης στην κουζίνα

Μην αποθαρρύνεστε: έχουμε συμβουλές για την αποθήκευση καπακιών για γλάστρες.

1. Ο πιο δημοφιλής τρόπος, η φωτογραφία της οποίας βρίσκεται συχνά στο διαδίκτυο - δημιουργήστε ειδικά άγκιστρα στον εσωτερικό πίνακα της πόρτας του ντουλαπιού κουζίνας. Έτσι βλέπετε αμέσως το σωστό κάλυμμα αν είναι απαραίτητο, αλλά δεν θα πάρει πολύ χώρο και θα πιάσει τα μάτια σας, χαλάοντας το εσωτερικό σας.

2. Μια άλλη μέθοδος δανείζεται από την προηγούμενη ενότητα - ειδικό συρόμενο πάνελ. Είναι βολικό, απλό και λειτουργικό ... Αλλά είναι αρκετά ακριβά, επειδή αυτά τα σετ κουζίνας πρέπει να γίνουν στην τάξη.

3. Αν έχετε πρωτότυπα και όμορφα πιάτα και η κουζίνα είναι διακοσμημένη σε ρουστίκ στιλ, Κρεμάστε τα καπάκια στον τοίχο - θα χρησιμεύσουν ως αρχικό στοιχείο διακόσμησης.

Πώς να αποθηκεύσετε γυαλιά

7 lifjhaki για την οργάνωση της αποθήκευσης στην κουζίνα

Λεπτά κρυστάλλινα ή γυάλινα γυαλιά πρέπει να φυλάσσονται προσεκτικά. Επιπλέον, αν βάζετε απλά τέτοια πιάτα στην ντουλάπα, θα συλλέγουν σκόνη και θα πρέπει να τα αναδιατάξετε τακτικά προσπαθώντας να βρούμε το σωστό.

Είναι καλύτερα να επωφεληθείτε από απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους τοποθέτησης γυαλιών στην κουζίνα:

 • Αναρτημένη κατασκευή κάτω από ένα από τα ντουλάπια θα σας βοηθήσει να οργανώσετε άνετα οποιοδήποτε αριθμό γυαλιών. Χρησιμοποιήστε ένα μεταλλικό πλέγμα, απλά φροντίστε να το διορθώσετε καλά.
 • Αυτή η επιλογή είναι ο εκσυγχρονισμός της προηγούμενης. Κάνετε το πλέγμα σγουρό και κρεμάστε το στο ανώτατο όριο σε άνετο ύψος. Έτσι τα γυαλιά γίνονται ένα όμορφο και πρωτότυπο στοιχείο του εσωτερικού, βολικό στη χρήση. Εάν βλέπετε ένα προφανές πλεόνασμα, μετατρέψτε το σε διακόσμηση - για παράδειγμα, εφαρμόστε γυαλιά για να δημιουργήσετε έναν πολυέλαιο ή φανό δαπέδου.

Προσεκτική αποθήκευση των πλακών

7 lifjhaki για την οργάνωση της αποθήκευσης στην κουζίνα

Ένα άλλο είδος πιάτου, αρκετά άβολα στις αποθήκες.

Οι στοίβες φαίνονται ακατάστατοι και αφήνοντάς τους συνεχώς στον ανοιχτό στεγνωτήρα δεν είναι επιλογή για όσους ενδιαφέρονται για την ομορφιά και την ακρίβεια της κουζίνας.

Ωστόσο, η τελευταία δήλωση δεν είναι πάντα αλήθεια - εάν αγοράσατε όμορφες πλάκες που είναι σε αρμονία με το εσωτερικό σας, ένα κομψό στεγνωτήριο μπορεί να γίνει λακονική προσθήκη.

Ακόμα και μια ποικιλία από πιάτα μπορούν να αποθηκευτούν έτσι ώστε να φαίνονται ενδιαφέροντα και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο:

 • Ενσωματωμένο στεγνωτήριο στην κουζίνα δεν χρειάζεται πολύ χώρο. Δεν έχει σημασία, πολύχρωμα ή μονότονα σκεύη. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα μέγεθος. Η ρεσεψιόν φαίνεται όμορφη και απλή.
 • Μια άλλη επιλογή - απλή κατακόρυφη κατασκευή. Είναι συμπαγές και οι πλάκες σε αυτό φαίνονται πρωτότυπες και κομψές. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, διακοσμώντας στις προτιμήσεις σας.

Povareshki, πιρούνια, κουτάλια ...

Είναι απλώς αδύνατο να απαλλαγείτε από πολλές συσκευές τραπεζιών και κουζίνας. Ωστόσο, για να οργανώσετε την αποθήκευση τους είναι βολικό και λογικό - πρέπει να είστε σε θέση να.

7 lifjhaki για την οργάνωση της αποθήκευσης στην κουζίνα

Σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κιβώτιο που αναμιγνύουν γρήγορα και βρίσκουν κάτι από την πρώτη φορά, γίνεται πραγματικό πρόβλημα. Βοηθήστε να συμβάλλετε στη βελτίωση της ακρίβειας, αλλά ας παραδεχτούμε ειλικρινά: αυτή η ποιότητα δεν είναι εγγενής σε όλους.

Μπορείτε να βρείτε πολλές μεθόδους ορθολογικής αποθήκευσης βυσμάτων και συσκευών για μαγείρεμα. Θα σας ενημερώσουμε λεπτομερέστερα για τα πιο κατάλληλα:

 • Η αναρτημένη κατασκευή με γάντζους για σκεύη κουζίνας και τραπεζαρία μπορεί να είναι μια πραγματική σωτηρία. Τα πάντα είναι στην οπτική γωνία και εύκολο να πάρει. Ναι, και είναι αμέσως σαφές πού είναι ο τόπος ενός συγκεκριμένου πράγματος.
 • Τα προαναφερθέντα μαγνητικά πάνελ μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν. Απλά διαιρέστε τα σε διάφορες ενότητες για να διευκολύνετε την πλοήγηση.
 • Χρησιμοποιήστε μια ειδική βάση. Κάντε το μόνοι σας ή αγοράστε στο κατάστημα. Θα πάρει λιγότερο χώρο από ένα ξεχωριστό ντουλάπι και η επιλογή της σωστής συσκευής θα γίνει ευκολότερη και ταχύτερη.

Πώς να αποθηκεύσετε τα τηγάνια;

7 lifjhaki για την οργάνωση της αποθήκευσης στην κουζίνα

Όσοι αγαπούν το μαγείρεμα γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν ένα ή δύο τηγάνια. Μικρά και μεγάλα, κεραμικά και χυτοσίδηρο, για τηγανίτες ή σχάρα ...

Τυπική έκδοση - τα βάζετε σε μια στοίβα στο φούρνο. Αλλά τι να κάνετε σε εκείνους που έχουν μόνο μια εστία στην κουζίνα; Ναι, και να το παραδεχθώ ειλικρινά, η απομάκρυνση του κατώτατου τηγανιού είναι αρκετά ακατάλληλη - ολόκληρη η δομή καταρρέει.

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μία από τις ακόλουθες μεθόδους:

 1. 1. Σε επαγγελματικές κουζίνες κρεμάστρες σε ειδικά άγκιστρα στον πίνακα, Για να δείτε πριν από τα μάτια ολόκληρη τη σειρά και να πυροβολήσει γρήγορα το σωστό. Πάρτε τη μέθοδο οπλισμού. Αλλά να έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά για την καθαριότητα των πιάτων.
 2. 2. Ειδικό συρτάρι με τμήματα για κάθε τηγάνι είναι επίσης βολικό: δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και ασφαλώς κρύβονται από τα αδιάκριτα μάτια, χωρίς να παραβιάζουν την στυλιστική ιδέα του εσωτερικού.
 3. 3. Όπως και με τα καπάκια από τα γλάστρες, εσύ μπορείτε να κρεμάστε τα τηγάνια στον τοίχο. Εδώ, πάλι, θα πρέπει να ακολουθήσετε την καθαρότητά τους και να πάρετε τα πρωτότυπα και χαριτωμένα χρώματα.

Ελπίζουμε ότι τώρα, χάρη στους lifhaks μας για την αποθήκευση των πραγμάτων στην κουζίνα, θα είναι πολύ πιο εύκολο για σας να κρατήσετε την τάξη. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στον καθαρισμό, ακόμα και μετά τη βελτιστοποίηση του χώρου, διαβάστε το άρθρο σχετικά με το σύστημα για γρήγορο και εύκολο καθαρισμό.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

15 − 6 =