Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Κάποιοι πιστεύουν ότι η κατάψυξη δεν είναι ο πιο επιτυχημένος τρόπος διατήρησης των τροφίμων, επειδή με τη διαδικασία χάνεται η γεύση, τα μικροστοιχεία, οι βιταμίνες και τα τρόφιμα γίνονται σχεδόν «νεκρά».

Δεν είναι καθόλου αυτό. Περαιτέρω θα δούμε λεπτομερώς ποια προϊόντα μπορούν να καταψυχθούν με ασφάλεια και στη συνέχεια να καταψυχθούν χωρίς φόβο ότι δεν είναι βρώσιμα ή χάνουν τις γευστικές τους ιδιότητες.

Περιεχόμενα:

1. Γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά
2. Κρέας και ψάρι
3. Λαχανικά, φρούτα και μανιτάρια
4. Υγρά
5. Ημιτελή προϊόντα
6. Ζύμη και αρτοσκευάσματα
7. Έτοιμα φαγητά

Contents

Πλεονεκτήματα της κατάψυξης

Αν μιλάμε για λαχανικά και φρούτα, τότε η κατάψυξη είναι πολύ πιο ήπια μέθοδος διατήρησης, από μαρινάρισμα ή μαγείρεμα με ζάχαρη.

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Επιπλέον, το χειμώνα κατεψυγμένα λαχανικά που συγκομίζονται κατά την εποχή, πολύ πιο χρήσιμα από φρέσκα από ένα σούπερ μάρκετ, αλλά που προέρχονται από μακρινές χώρες, όπου καλλιεργούνται σε θερμοκήπια, με τη χρήση μεγάλων δόσεων λιπασμάτων και επιταχυντών ανάπτυξης.

Και όμως, ίσως, θα είστε καθησυχασμένοι από το γεγονός ότι η ίδια η φύση προβλέπει φυσική κατάψυξη. Τον χειμώνα, τόσο οι ρίζες, οι κόνδυλοι και οι σπόροι πολλών φυτών υποβάλλονται σε επανειλημμένη κατάψυξη και απόψυξη, και την άνοιξη, σαν να μην συνέβαινε τίποτα, αυξάνονται και πάλι.

Και τι γίνεται με το υπόλοιπο φαγητό είναι εντελώς γελοίο. Τι είδους ζωή μπορεί να πάει, γενικά, ομιλία, αν το πιάτο έχει υποστεί θερμική επεξεργασία; Ή, τι είδους βιταμίνες στο ωμό κρέας μπορεί να καταστρέψει τον παγετό; Και αν καταστρέψει κάτι, τι διαφορά κάνει αν δεν αφήνονται σε καμία περίπτωση μετά το μαγείρεμα;

Έτσι, ο λόγος στο άρθρο δεν αφορά τα οφέλη, αλλά μόνο για τη γεύση.

1. Γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά

Είναι δυνατόν να παγώσει το τυρί

Πολύ καλά αντέξτε την κατάψυξη σκληρές ποικιλίες τυριών, το γούστο και η συνέπεια τους δεν αλλάζουν καθόλου.

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Αλλά Ημιστερεό μετά από απόψυξη θα καταρρεύσει, αλλά η γεύση τους από αυτό δεν γίνει χειρότερη. Δηλαδή, αν επιλέξετε ανάμεσα σε δύο κακά: Πάγωμα ασταθώς τυρί ή το σχηματισμό μούχλας πάνω από την μακροχρόνια αποθήκευση στο ψυγείο, είναι σίγουρα καλύτερα να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Εκεί θα βρίσκονται ήσυχα μέχρι και έξι μήνες.

Εάν το τυρί είναι πολύ μαλακό, για παράδειγμα, Adyghe, τότε ο παγετός θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη γεύση του.

Είναι καλύτερα να αποφύγετε αυτό. Αλλά, όπως τώρα, τόσο διαφορετικές τεχνολογίες και αρχικά συστατικά, τότε τα ίδια τα τυριά μπορούν να έχουν διαφορετικές αντιδράσεις στην κατάψυξη.

Επομένως, τίποτα δεν σας εμποδίζει να κάνετε ένα μικρό πείραμα τοποθετώντας ένα μικρό κομμάτι στην κατάψυξη. Ίσως το τυρί της συγκεκριμένης εταιρείας να παραμείνει μετά την απόψυξη ως νόστιμο.

Εδώ είναι μια λίστα με τα δημοφιλή τυριά στη σκληρότητα:

Πολύ σκληρό: Παρμεζάνα, Πεκορίνο Ρομάνο

Σκληρό: Γκούδα, Cheddar, Edam, ρωσικά

Ημι-σκληρό: Μότσαρελα, Καμμερμ, Μπρε

Μαλακό: Ricotta, φέτα, κρέμα, Adyghe

Επομένως, δεν σας συνιστούμε να παγώσετε αμέσως ένα μεγάλο κομμάτι τυρί με μούχλα ή οποιοδήποτε άλλο μαλακό στην κατάψυξη χωρίς προκαταρκτικό πείραμα.

Σκληρό είναι καλύτερα να το τρίβετε εκ των προτέρων και να απλώνετε σε μερίδες. Τα ημιστερεά κομμένα σε μικρές μερίδες και τα πασπαλίζουμε με άμυλο, έτσι ώστε να μην κολλάνε μαζί.

Cottage Cheese

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Παγώστε τυρί cottage για αποθήκευση είναι δυνατόν, με την προϋπόθεση ότι θα το χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια για οποιαδήποτε πιάτα, για παράδειγμα, ζυμαρικά, κέικ τυριού ή λαζάνια τυρόπηγμα.

Μετά την απόψυξη η γεύση της γίνεται χειρότερη, καλά, αρκετά - λίγο, αλλά η δομή αλλάζει: καταρρέει, καταρρέει και γεύεται ξηρότερο.

Είναι καλύτερο να παγώσετε ένα πολύ ξηρό τυρί cottage, συμπιέζοντας το καλά από το τυρόγαλο και τυλίγοντάς το σε ένα σερβίρισμα.

Ορός γάλακτος

Ορός από το τυρί cottage είναι πολύ πιθανό να παγώσει. Αποθηκεύεται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά την απόψυξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή. Αλλά το πόσιμο μπορεί να μην είναι πολύ ευχάριστο, καθώς μερικές φορές συμβαίνει να χωρίζει σε φατρίες.

Το πάγωμα είναι το πιο κατάλληλο σε πλαστικά κύπελλα, το οποίο πρέπει να είναι δεμένο με πλαστική σακούλα, έτσι ώστε ο ορός γάλακτος να μην απορροφά ξένες οσμές.

Το κύριο πράγμα είναι να μην χύνεται υγρό στην άκρη, να αφήνετε χώρο για φυσική επέκταση του νερού, αλλιώς απλώς θα εκτοξευθεί προς τα έξω στο θάλαμο.

Μπορώ να παγώσω το γάλα;

Το γάλα αποθηκεύεται τέλεια στον καταψύκτη. Στον Βορρά, για παράδειγμα, μέχρι σήμερα και κρατούσε το γάλα, κατεψυγμένο, στο δρόμο.

Και εάν είναι αναγκαίο, ένα κομμάτι τσιπ, τήκονται στο ψυγείο και ποτά έχοντας αναδεύτηκε καλά, όπως μπορεί να συμβεί μικρά εξαρτήματα rassloyka.

Αν το ξεπαγώσετε πιο γρήγορα, σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ή ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου, τότε το γάλα χάνεται πολύ γευστικά.

Το πάγωμα είναι δυνατό και αγελάδα και αίγα γάλα, δεν υπάρχει διαφορά. Το απόβαρο θα πρέπει να επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την επέκταση του υγρού τη στιγμή του μετασχηματισμού σε πάγο.

"Έτσι, αν θέλετε να παγώσετε το γάλα σε ένα πλαστικό μπουκάλι, τότε μην το ρίχνετε στο χείλος! Θα σκάσει μόνο "

Είναι προτιμότερο να προτιμάτε μικρά μπουκάλια, σε ένα λίτρο. Δεδομένου ότι, για να παγώσει εκ νέου το γάλα, αν δεν έρχεται σε πρακτικό αμέσως, δεν είναι ήδη συνιστάται, δεδομένου ότι θα χάσει πολλές βιταμίνες.

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι εφαρμόζουν αυτή τη μέθοδο: βγάζουν ένα μεγάλο μπουκάλι, το διατηρούν σε θερμοκρασία δωματίου, αποστραγγίζουν κάποια ποσότητα και το υπόλοιπο παγωμένο πάγο τοποθετείται ξανά στον καταψύκτη.

Ξηρή Κρέμα

Ξηρή κρέμα, μοναδικά, Πολύ στρωματοποιημένο μετά από απόψυξη και να το φέρει τότε στην αρχική του μορφή δεν θα λειτουργήσει. Η γεύση του δεν θα αλλάξει, αλλά θα είναι απολύτως δυσάρεστο, δεδομένου ότι παράγει κόκκους και νιφάδες.

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Ως εκ τούτου, αποψυχθεί ξινή κρέμα στο εξής κατάλληλο μόνο για το ψήσιμο ή την προετοιμασία των πιάτων, Υποθέτοντας σάλτσα ξινή κρέμα: stroganoff βοείου κρέατος, σάλτσα με μανιτάρια, κλπ. Για να γεμίσετε μια σαλάτα σε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο δεν αφήνει.

Η ξινή κρέμα θα είναι ελαφρώς καλύτερη μετά την απόψυξη, εάν χτυπηθεί με ένα μίξερ πριν τοποθετηθεί στην κατάψυξη. Αλλά, ακόμα, μην περιμένετε την αρχική συνέπεια. Όταν παγώσετε, μην ξεχνάτε ότι επεκτείνεται και πρέπει να πάρετε τη συσκευασία "με περιθώριο".

Τα ωμά αυγά παγώνουν;

Ναι! Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την αποθήκευση των αυγών, επειδή δεν εξαφανίζονται σε αυτή τη μορφή για ένα χρόνο.

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Η πρωτεΐνη, μετά από απόψυξη, δεν αλλάζει καθόλου τη συνοχή, αλλά ο κρόκος γίνεται πιο ελαστικός, αλλά δεν καταστρέφει τη γεύση, αλλά αντίθετα βελτιώνεται.

Υπάρχουν ακόμη και τα πιάτα στα οποία υποτίθεται ότι παγώνουν τα αυγά πριν να αποκτήσουν ένα "καουτσούκ" ψημένο κρόκο. Ιδιαίτερα καλά είναι τέτοια αυγά σε ζεστά σάντουιτς.

Με την ευκαιρία, αν φάγατε McDonald's ομελέτα, είναι ασυνήθιστο όχι επειδή υπάρχει ανάμικτη με την άγρια ​​χημεία, αλλά απλά επειδή χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή της κατεψυγμένα αυγά.

Για το ψήσιμο, τα αποψυγμένα αυγά είναι επίσης κατάλληλα, συμπεριλαμβανομένης της παρασκευής κρέμας και μαρέγκας.

Πάνω απ 'όλα, μην προσπαθήσετε να τα παγώσετε στο κέλυφος, θα εκραγούν. Είναι πολύ βολικό να παγώσετε σε ένα κύπελλο σερβιρίσματος και σε μια κτυπημένη μορφή.

Για παράδειγμα: κύπελλα για μια ομελέτα, καθένα με 3-4 αυγά, ή φλιτζάνια με κρόκους ή σκίουρους, για παράδειγμα, 3 κομμάτια το καθένα.

Εάν παγώσετε ακόμα μια μεγάλη ποσότητα ταυτόχρονα και δεν θυμάστε πόσες τεμάχια πήγαν στο δοχείο, τα αποψυγμένα αυγά μπορούν να μετρηθούν ως εξής:

 • Πρωτεΐνη 1 αυγό - 2 κουταλιές της σούπας
 • Κρόκος 1 αυγό - 1 κουταλιά της σούπας
 • Ολόκληρο αυγό - 3 κουταλιές της σούπας

2. Κατεψυγμένα κρέατα και ψάρια

Κόκκινο χαβιάρι

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Σε βιομηχανική κλίμακα, το κόκκινο χαβιάρι είναι κατεψυγμένο, αλλά το γεγονός είναι ότι υπάρχει ένας παγετός σοκ, ο οποίος συνεπάγεται τη θερμοκρασία των θαλάμων - 18 βαθμούς και κάτω.

Αυτό το χαβιάρι είναι απολύτως αποθηκευμένο και με τη σωστή απόψυξη (στο ψυγείο), δεν χάνει καμία γεύση και διατροφική σύνθεση.

Στο σπίτι, τα ψυγεία που δύσκολα -12 (εκτός από τα τρέχοντα μοντέλα, η οποία είναι συνάρτηση της «Superzamorozka»), έτσι ώστε ακόμη και αν ξεπαγώσει τα αυγά σωστά, θα εξακολουθούν να είναι ορατές μικρές αλλαγές.

Η γεύση του χαβιαριού δεν επιδεινώνεται, αλλά κάποια αυγά μπορεί να σπάσουν, λίγο να παραμορφωθούν και λίγο υγρό θα εμφανιστεί.

Για χάρη της δικαιοσύνης, το χαβιάρι σε κονσέρβες κασσίτερου αυτού του είδους είναι και τίποτα δεν αρέσει σε όλους.

"Για να μπορέσει το χαβιάρι όσο το δυνατόν καλύτερα να επιβιώσει από τον παγετό, πρέπει να φορτωθεί σε μικρά γυάλινα βάζα γεμίζοντας μέχρι την κορυφή και να αφαιρέσει τον αέρα όσο το δυνατόν περισσότερο".

Και για την απόψυξη βάλτε στο ψυγείο, ώρες για 10-12, όχι λιγότερο. Αν το βιάζεστε και το θερμαίνετε, θα μετατραπεί σε ένα σχεδόν ομοιογενές χάος.

Σε γενικές γραμμές, το χαβιάρι ανοίγει αυτή τη διατήρηση σε μεγάλο βαθμό λόγω του γεγονότος ότι είναι καλά αλατισμένο, επειδή το αλάτι δεν επιτρέπει το προϊόν να είναι απολύτως υποκαπνισμένο.

Αραιώνουν τη ρέγγα και τα αποξηραμένα ψάρια;

Απολύτως κανένα πρόβλημα! Όπως και στην περίπτωση των αυγών, το αλάτι δεν δίνει πάρα πολύ πάγωμα ρέγγα και να μετατραπεί σε πέτρα, έτσι δεν είναι κατά την απόψυξη να εξαπλώνεται, και δεν χάνουν τη γεύση.

Κάθε ξηρό ψάρι, κόκκινο ψάρι και τα παρόμοια - μπορεί να παγώσει. Απλά φροντίστε να το τυλίξετε καλά, γιατί η πικάντικη μυρωδιά των ψαριών μπορεί να επηρεάσει τη γεύση άλλων τροφίμων που αποθηκεύονται στην κατάψυξη.

Πώς επηρεάζει το πάγωμα τα νωπά ψάρια;

Μπορείτε να παγώσετε οποιοδήποτε ποτάμι και θαλασσινό ψάρι, η γεύση του δε θα επιδεινωθεί, εκτός από το ότι μετά την απόψυξη γίνεται λίγο πιο μαλακό.

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Επομένως, είναι απαραίτητο να θυμάστε αυτή την ιδιότητα πριν την τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Τα ψάρια πρέπει να καθαρίζονται, να εκσπλαχνίζονται και να κόβονται σε μερίδες, γιατί τότε θα είναι πιο δύσκολο για εσάς να το κάνετε.

Αλλά αν πραγματικά δεν έχετε χρόνο για να προετοιμάσετε, φρέσκο ​​ψάρι μπορεί να παγώσει και ακριβώς έτσι, χωρίς καθαρισμό. Τίποτα ιδιαίτερο δεν θα συμβεί σε αυτήν.

Αλλά η επαναψύξη των ψαριών δεν είναι πολύ επιθυμητή, δεδομένου ότι η συνοχή της θα αλλάξει πολύ: θα γίνει ξηρότερη, θα αρχίσει να σπάει.

Χαρακτηριστικά της κατάψυξης κρέατος

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Μπορείτε να παγώσετε οποιοδήποτε κρέας και αυτό πιθανότατα δεν είναι μυστικό για κανέναν. Πολλοί ενδιαφέρονται περισσότερο για την ερώτηση: Μπορώ να ξαναψύξω το κρέας μετά από απόψυξη;

Θα εκπλαγείτε, αλλά η απάντηση είναι Ναι!

Αλλά, ας μην ξεχνάμε τη γεύση του αυτό καλύτερα να μην είναι ένα κομμάτι κρέας και καλύτερη χρήση για την κατάσβεση ή ζωμό αντί για τηγάνισμα ή ψήσιμο, αφού επαναλαμβάνεται απόψυξη γίνεται πολύ ξηρό.

Μπορώ να παγώσω το κοτόπουλο;

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Ναι, σίγουρα. Το μόνο ερώτημα εδώ είναι πώς να το κάνουμε με τον πιο βολικό τρόπο.

Αν δεν το χρειάζεστε μετά από απόψυξη ολόκληρο το σφάγιο (και δεν χρειάζεται το ψήνουμε ακόμη καλύτερα φρέσκα, χυμώδη βούληση), φροντίστε να το αποσυναρμολογήσετε στα συστατικά του και τυλίξτε το καθένα σε ξεχωριστή σακούλα.

Είναι πολύ βολικό να διαιρέσετε το σφάγιο κοτόπουλου σε μερίδες:

 • Φιλέτο από το στήθος - για ένα κομμάτι από μπριζόλες
 • Δύο ζαμπόν, φτερά, λαιμός - στο ψητό στο μανίκι
 • Πίσω όψη - σε ζωμό
 • Οστά από το στέρνο και το δέρμα - για ένα άλλο ζωμό

Ποια γέμιση μπορεί να αποθηκευτεί στην κατάψυξη;

Το γεγονός ότι είναι δυνατόν να παγώσει το κιμά πιθανότατα είναι γνωστό σε οποιοδήποτε μωρό. Αλλά αν είναι δυνατόν να αποθηκεύσετε κιμά σε καταψύκτη με κρεμμύδια, δεν το γνωρίζουν όλοι.

Ναι, το κρεμμύδι δεν χαλάει καθόλου στην απόψυξη και η γεύση του σίτου δεν αλλάζει. Επιπλέον, είναι δυνατό να παγώσουν όχι μόνο με κρεμμύδια, αλλά και με άλλα συστατικά κοτόπουλου: ψωμί, αυγά, σκόρδο, πατάτες.

3. Κατεψυγμένα λαχανικά, φρούτα και μανιτάρια

Είναι δυνατόν να παγώσουν τα μανιτάρια;

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Ναι, μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε μανιτάρια: δάσος, φρέσκα μανιτάρια, μανιτάρια και άλλα. Αλλά αν τα αγορασμένα μανιτάρια και τα μανιτάρια στρειδιών μπορούν να τοποθετηθούν στην κατάψυξη ωμό, τότε το δάσος πρέπει κατ 'ανάγκη να βράσει εκ των προτέρων για πέντε λεπτά.

Για να διασφαλιστεί ότι τα μανιτάρια στη συσκευασία δεν είναι κολλημένα μεταξύ τους, μετά από φέτες ή μαγειρέματα, πρέπει να απλώνονται σε μια πετσέτα βάφλας και να ξηραίνονται ελαφρά. Μόνο τότε βάλτε ένα τεμάχιο μερίδας.

Πρέπει να παγώσω τα μούρα;

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Φυσικά το κάνει! Οποιοδήποτε μούρο μετά την απώλεια λίγο χάνει τη γεύση της, φυσικά.

Γίνεται λίγο νερό και οξύ. Αλλά, σε αυτήν προσθέτονται πολύ περισσότερες βιταμίνες, παρά σε ένα βάζο μαρμελάδας.

Τα μούρα πρέπει να καταψυχθούν σε δύο στάδια. Την πρώτη φορά που πρέπει να τοποθετηθούν σε ένα χαρτόνι και ελαφρώς παγωμένο, και όταν «προφθάσουν» λίγο - αποσυντίθενται σε μερίδες και τελικά παγώνουν.

Λαχανικά

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Πολλοί, αλλά όχι όλοι τους είναι καλά ανεκτοί από τον παγετό. Ας δούμε ποια λαχανικά μπορούν να παγώσουν για το χειμώνα στο σπίτι και ποια είναι ανεπιθύμητα.

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να παγώσετε τα πάντα, αλλά εδώ είναι η γεύση που δεν διατηρούνται όλα τα λαχανικά. Για παράδειγμα, τα κολοκυθάκια, κατηγορηματικά δεν μπορούν να σταθούν σε κύκλους. Ο ακόμη και νωπός παγετός τους, αν και ξεφλουδισμένος, αλλά στην παραγωγή αποδεικνύεται ότι είναι καουτσούκ και δεν είναι πολύ βρώσιμο.

Λοιπόν, τι δεν πρέπει να βάλετε στην κατάψυξη;

 • Φέτες κολοκυθάκια (τρομερή συνέπεια)
 • Φρέσκα μελιτζάνα (μυρωδιά δυσάρεστη)
 • Οι ντομάτες είναι ολόκληρες (μυρίζουν δυσάρεστες και μετατρέπονται σε χυλό)
 • Τα αγγούρια είναι ολόκληρα (υπάρχει μόνο ένα νερό)
 • Ραπανάκι (η μυρωδιά είναι ανατριχιαστικό)
 • Ραπανάκι (το ίδιο πράγμα)
 • Πράσινη σαλάτα (σέρνεται σε κομμάτια)

Αλλά τι ακριβώς αξίζει να παγώσει, αλλά φροντίστε να ακολουθήσετε τις συμβουλές για τη συσκευασία και την προετοιμασία:

 • Κολοκυθάκια, τριμμένο σε τηγανίτες (προ-σωστή συμπίεση)
 • Μελιτζάνες ψημένες (για χαβιάρι)
 • Ντομάτες, τριμμένες σε μπορς (ρίχνουμε πάνω σε ένα φλιτζάνι σερβιρίσματος)
 • Χυμός αγγουριού σε δοχεία πάγου (για μάσκες)
 • Πιπέρι βούλγαρο (ακατέργαστο, αν και φέτες, ακόμη και ολόκληρο)
 • Αποφλοιωμένο σκόρδο
 • Τεύτλα και καρότα τριμμένο
 • Τα φασόλια είναι κοινά (όμορφα διατηρημένα και χωρίς σκαθάρια)
 • Φασόλια σπαράγγια (θα πρέπει να blanch)
 • Σκουλαρίκια (ακατέργαστα, κομμένα σε φέτες)

Αυτό είναι το πιο απαραίτητο σετ. Αλλά, επιπλέον, είναι δυνατό να παγώσουν φέτες κολοκύθας, πατάτες, λάχανο και ακόμη και πράσινα κρεμμύδια!

Ορισμένοι δεν συμπαθούν πραγματικά τη γεύση των κατεψυγμένων πατατών, επειδή παίρνει λίγο πιο γλυκιά από αυτό. Αλλά, αυτό δεν εμποδίζει τα σούπερ μάρκετ να το πουλήσουν όλο το χρόνο!

4. Ψύξη διαφόρων υγρών

Μπορώ να παγώσω το γάλα καρύδας;

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Το γάλα καρύδας συγχέεται συχνά με το νερό καρύδας, το οποίο βρίσκεται μέσα στο καρύδι. Είναι διαφανές και είναι δυνατό να το παγώσει, κατά την απόψυξη, ούτε αλλαγή γεύσης ούτε αρώματος.

Αλλά το γάλα είναι προϊόν που παράγεται από τα χέρια ενός ατόμου. Για να το κάνετε, πρέπει να γαρνίρετε το παξιμάδι (ή να χρησιμοποιήσετε τα τελικά ροκανίδια), στη συνέχεια ρίξτε τη μάζα με καθαρό νερό και επιμείνετε για 2 ώρες. Στη συνέχεια, συνδυάστε τα πάντα με ένα μπλέντερ και πιέστε το υγρό που προκύπτει μέσα από τη γάζα.

Τώρα αυτό είναι πραγματικό γάλα, το οποίο μπορείτε να παγώσετε εάν το έχετε κάνει πάρα πολύ.

Παγώνουν τσάι και καφέ;

Είναι δυνατόν, και η γεύση του ποτού δεν επηρεάζεται πολύ. Αλλά στην ξηρή μορφή της αποθήκευσης κόκκων ή τσαγιού φύλλα στην κατάψυξη δεν αξίζει τον κόπο, επειδή χάνουν όλη τη γεύση τους και απλά υγρό. Και από την υγρασία, δεν θα σώσει σφραγισμένη συσκευασία.

Είναι δυνατόν να παγώσει η μπύρα;

Μπορείτε, αλλά μόνο τότε, να το πετάξετε. Η κατεψυγμένη μπύρα είναι πολύ δυσάρεστη για τη γεύση, ένα μούχλα, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι το αέριο από αυτό θα καταψυχθεί αμετάκλητα.

Διατηρούν κρασί στην κατάψυξη;

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Μην καταψύχετε το κρασί. Θα σπάσει σε φατρίες, θα γίνει θολό, η μυρωδιά και η γεύση θα αλλάξουν πολύ.

Και αν το βάζετε στην κατάψυξη δεξιά στη φιάλη, θα σκάσει επίσης, και στη συνέχεια η κάμερα δεν μπορεί να πλυθεί με τίποτα.

Είναι δυνατόν να παγώσετε ζύμη;

Ναι, μπορούν να παγώσουν άσχετα από το σκοπό τους: για το ψήσιμο, το φεγγάρι ή για οτιδήποτε άλλο, όπου μπορούν να εφαρμοστούν.

Από τις χαμηλές θερμοκρασίες οι μύκητες ζύμης δεν υποβαθμίζονται και αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ενεργά κατά την απόψυξη.

Είναι δυνατόν να παγώσει το μητρικό γάλα;

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Δεν θα υπάρξει καμία βλάβη αν κλείσετε μία φορά το μητρικό γάλα. Αλλά την ίδια στιγμή, θεωρούν ότι ορισμένες από τις βιταμίνες στην περίπτωση αυτή καταστρέφεται, ως εκ τούτου, συχνά έτσι δεν το κάνουν. Το ίδιο ισχύει και για την επανειλημμένη κατάψυξη του μητρικού γάλακτος.

Χυμοί

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν είναι δυνατό να παγώσουν φρεσκοστυμμένο χυμό φρούτων ή, για παράδειγμα, σημύδα;

Η απάντησή μας - μπορείτε, αλλά χρειάζεται τόσο πολύς χώρος στην κατάψυξη; Φυσικά, με την αποστείρωση, χάνονται ορισμένα τμήματα βιταμινών, αλλά και κατά τη διάρκεια της απόψυξης.

Και τι γίνεται με τη γεύση - το πιο συχνά το αποστειρωμένο χυμό είναι πιο νόστιμο, ειδικά μήλο και ντομάτα.

5. Πάγωμα ημιτελών προϊόντων

Borsch ανεφοδιασμού

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Φυσικά. Η μέθοδος είναι πολύ βολική, με τη βοήθεια της οποίας εξοικονομεί χρόνο. Μια άλλη ερώτηση: πώς να το κάνουμε αυτό καλύτερα;

Υπάρχουν διάφορες επιλογές και όλοι είναι καλά.

Μπορείτε να ξεφλουδίσετε όλα τα φρέσκα λαχανικά χωριστά, να τα βάζετε σε μερίδες και να τα καταψύχετε. Όμως, το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι η υπερβολική συσκευασία θα πάει μακριά.

Σύμφωνα με τη δεύτερη μέθοδο, ο προκατασκευασμένος επίδεσμος γίνεται, για παράδειγμα, με τα ακόλουθα συστατικά:

 • Τριμμένο παντζάρια
 • Βραστά φασόλια
 • Τριμμένες ντομάτες
 • Τηγανιτά καρότα με κρεμμύδια
 • Λάχανο

Δηλαδή, αποδεικνύεται ότι τότε πρέπει μόνο να μαγειρέψουν πατάτες και ζωμό. Τα λαχανικά υπολογίζονται αμέσως, όχι με βάση το βάρος, αλλά με τον αριθμό των κονδύλων που πηγαίνουν σε ένα τηγάνι. Και ακριβώς όπως είναι κομμένο: προετοιμάστηκε μια μερίδα - βάλτε σε μια τσάντα.

Με γεύση, πρέπει να πειραματιστείτε. Μερικοί άνθρωποι δεν τους αρέσει το κατεψυγμένο λάχανο, και κάποιοι δεν ανέχονται τις παγωμένες πατάτες από τα καρότα. Εδώ ήδη - δοκιμάστε τον εαυτό σας, κανείς δεν θα σας πει.

Πώς καλύτερα να παγώσουν τα ρολά λάχανων;

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Σημειώστε ότι στο mincemeat δεν χρειάζεται να προσθέσετε μισό-μαγειρεμένο ρύζι, όπως με τη συνήθη συνταγή, καθώς απλώς σέρνεται. Για ένα τέτοιο ημικατεργασμένο ρύζι, ρίξτε βραστό νερό και κρατήστε για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια ψύξτε και αναμείξτε με το κρέας.

Τα φύλλα του λάχανου πρέπει να λεκιάζονται. Τα ροδάκια κρασιών διατηρούνται πολύ καλά, αλλά η γεύση, φυσικά, είναι ελαφρώς διαφορετική από την πρόσφατα παρασκευασμένη.

Γεμιστές πιπεριές

Οι συστάσεις που δόθηκαν σχετικά με το ρύζι σε ρολά λάχανο, για αυτό το πιάτο είναι πανομοιότυπα. Όμως, το πιπέρι δεν χρειάζεται λεύκανση, κάνει τέλεια την κατάψυξη σε νέα μορφή.

Πιπέρι από την καταψύκτη έχει καλή γεύση, αλλά ακόμα, φρέσκο ​​είναι πολύ καλύτερα.

Pelmeni, vareniki και chebureks

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Φυσικά, φροντίστε πρώτα να τα παγώσετε στην πλάκα.

Και μόνο μετά από τις άκρες τους είναι ισχυρές και κατεψυγμένες, βάλτε σε μια τσάντα.

Διαφορετικά, αντί pelmeni, παίρνετε ένα περίεργο μείγμα ζύμης και κιμά, το οποίο είναι αδύνατο να συγκολληθεί.

6. Ζύμη και ψημένα προϊόντα

Λοιπόν, πολλές νοικοκυρές δεν γνωρίζουν αν είναι δυνατό να παγώσει η ζύμη ή όχι.

Ναι, απολύτως τίποτα δεν θα συμβεί σε αυτόν. Αυτό ισχύει για τη ζύμη και την άμμο, και τη ζύμη ζαχαροπλαστικής. Στο σουπερμάρκετ είναι σε αυτή τη μορφή και πωλείται, παρεμπιπτόντως.

Κάνετε τις κατεψυγμένες πίτες με το πάγωμα πλήρωσης;

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Ναι, οι πίτες απολαμβάνουν τέλεια τον παγετό. Αν και τηγανητό, αν και ψημένο. Δηλαδή, ο καταψύκτης δεν θα επηρεάσει την ποιότητα της δοκιμής.

Αλλά για την πλήρωση, υπάρχουν διαφορετικές παραλλαγές. Το κρέας διατηρείται τέλεια, αλλά γίνεται λίγο πιο ξηρό. Η πλήρωση του ρυζιού θα γίνει υπερβολικά απαλή, το λάχανο θα παραμείνει το ίδιο νόστιμο.

Μπορώ να παγώσω τηγανίτες χωρίς γέμιση;

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Ναι. Μετά την απόψυξη, θα είναι λίγο πιο στεγνά και θα καταρρεύσει ελαφρά, αλλά αυτό δεν επηρεάζει σημαντικά τη γεύση.

Και, αν προσθέσουν γέμιση και τηγάνισμα σε αυτά, δεν θα υπάρξει καμία διαφορά σε όλα.

Αποθηκεύουν ψωμί και ρολά στην κατάψυξη;

Ναι, φυσικά. Το μόνο που πρέπει να λάβετε υπόψη, μετά την απόψυξη, είναι το ψωμί πολύ πιο γρήγορο και πρέπει να το τρώτε το συντομότερο δυνατό.

Μπορώ να παγώσω το κέικ;

Τα κέικ μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη, η δοκιμή δεν θα είναι κακό. Αλλά οι κρέμες συμπεριφέρονται διαφορετικά. Το λάδι αποθηκεύεται πολύ καλά, αλλά η πρωτεΐνη μετά την απόψυξη δεν μυρίζει πολύ ευχάριστα.

7. Κατεψυγμένα έτοιμα φαγητά

Βράζουν τα βραστά αυγά;

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Εάν τα παγώσετε εξ ολοκλήρου, δηλαδή, δεν μπορείτε να τα έχετε: η βρασμένη πρωτεΐνη παίρνει μια αηδιαστική γεύση.

Αλλά οι κρόκοι, με έκπληξη, δεν χαλάσουν καθόλου. Ως εκ τούτου, για να παγώσει τα βραστά αυγά, θα πρέπει να απαλλαγείτε από το κέλυφος πρωτεΐνης, και να βάλει τους κρόκους στο θάλαμο.

Το ερώτημα είναι ήδη σε άλλο: γιατί;

Μπορώ να παγώσω τα τελικά κοτόπουλα;

Τα τηγανητά κοτσάνια ανεβάζουν ανεπανάληπτα τον παγετό και η γεύση τους μετά την απόψυξη διαφέρει ελάχιστα από τα συνηθισμένα. Φυσικά, αυτό δεν θα είναι ένα φρεσκομαγειρεμένο πιάτο, αλλά ακόμα, είναι πολύ νόστιμο.

Τι γίνεται με το λουκάνικο; Μπορείτε να: και καπνιστεί, και βραστά, και λουκάνικα, και λουκάνικα. Με την ευκαιρία, είναι συχνά παγωμένος στο κατάστημα.

Διατηρούν τα καπνιστά ψάρια στην κατάψυξη;

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Είναι κρύο και ζεστό καπνιστό. Και οι δύο μπορούν να παγώσουν, εάν μετά τις διακοπές υπάρχουν πλεονάσματα.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι τα ψάρια με κρύο καπνισμό έχουν καλύτερη γεύση και συνέπεια μετά την απόψυξη από τα ζεστά καπνιστά ψάρια.

Αξίζει να το παγώσουν οι πατάτες;

Οι πατάτες πρέπει να καταψυχθούν μόνο στις πιο ακραίες περιπτώσεις, αφού, μετά την απόψυξη, το πιάτο θα είναι τελείως διαφορετικό. Το μέγιστο, στο οποίο ταιριάζει - κατσαρόλα.

Τι σούπες μπορώ να παγώσω;

Χαρακτηριστικά των προϊόντων κατάψυξης: ο πιο λεπτομερής οδηγός

Το καλύτερο από όλα στην κατάψυξη συμπεριφέρεται σκληρό, παράξενα, παρά την παρουσία ρυζιού. Αλλά στην πραγματικότητα εκεί θα πρέπει να είναι μαλακό και βρασμένο, ως εκ τούτου, η μεταβαλλόμενη συνοχή του δεν επηρεάζει το γούστο του.

Γιατί Χαρχί; Και επειδή δεν υπάρχει βρασμένη πατάτα σε αυτό, η οποία μετά από μια καταψύκτη παίρνει μια ιδιότυπη γεύση.

Είναι δυνατή η αποθήκευση του pilaf στην κατάψυξη;

Η κατάψυξη του Pilaf είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη, καθώς το ρύζι γίνεται υδαρής και εύθρυπτη μετά από απόψυξη.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να πω: ο καταψύκτης είναι ένα βολικό πράγμα και δεν αξίζει να παραμεληθεί αυτό το όφελος του πολιτισμού. Και για ποια προϊόντα μπορείτε να παγώσετε, και στη συνέχεια να αποψύξετε - ξέρετε ήδη!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

69 + = 71