Πώς να καθαρίσετε έναν καναπέ στο σπίτι: μια επισκόπηση των τρόπων

Καθαρίστε τον καναπέ από τυχόν λεκέδες

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό του καναπέ, τότε το πρώτο πράγμα που έρχεται είναι να καλέσετε ειδικούς. Αλλά, όπως δείχνει η πρακτική, ο καθαρισμός τους δεν είναι τόσο καλός όσο θέλετε, υπάρχουν ακόμα σημεία, οπότε σήμερα θα σας πούμε πώς να καθαρίσετε τον καναπέ στο σπίτι. Θα είναι φθηνότερο και πολύ πιο αποτελεσματικό.

Περιεχόμενα:

Βήμα 1.Καθορίστε την ταπετσαρία
Βήμα 2.Επιλογή εργαλείων και εργαλείων για τον καθαρισμό (πίνακας)
Βήμα 3.Δοκιμαστικό καθαρισμό
Βήμα 4.Καθαρισμός ξύλινων στοιχείων
Βήμα 5.Κτυπώντας τον καναπέ μέσω υγρών φύλλων
Βήμα 6.Ξεφορτωθείτε τους λεκέδες στον καναπέ (ανασκόπηση των ειδών)
Βήμα 7.Για άλλη μια φορά χτυπούμε
(!)Συμβουλές για τον καθαρισμό δερμάτινου καναπέ
(!)Αν ο λεκές είναι σε ένα ελαφρύ καναπέ

Βήμα 1: Ποια είναι η ταπετσαρία του καναπέ σου;

Πώς να καθαρίσετε έναν καναπέ στο σπίτι: μια επισκόπηση των τρόπων

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ξέρετε ποιο υλικό είναι κατασκευασμένο από καναπέ. Αν είναι από μια ταπετσαρία, τότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα με αυτόν, αλλά για πιο σύγχρονα υλικά, η φροντίδα και ο έλεγχος στην επιλογή των εργαλείων καθαρισμού είναι απαραίτητα.

Έτσι, τι είδη ταπετσαρίας είναι τα πιο δημοφιλή σήμερα; Στη συνέχεια, θα τις περιγράψουμε και θα τους δείξουμε στη φωτογραφία, και εσείς, βεβαίως, θα μάθετε τη δική τους.

Ταπετσαρίες και ζακάρ

Τα πιο απλά υλικά στη φροντίδα.

Μπορούν να τρίβονται με βούρτσες, οποιαδήποτε χημεία - δεν θα είναι τίποτα.

Το μόνο πράγμα, να θυμάστε ότι το ύφασμα μπορεί απλά να λευκαστεί με κάποια μέσα. Ας υποθέσουμε ότι αν έχετε σκούρο καναπέ, μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη.

Μετάξι

Αυτή η ταπετσαρία είναι σπανιότητα. Εάν έχετε καναπέ μεταξιού, τότε σίγουρα πρέπει να το ξέρετε, αφού αυτό είναι ένα από τα πιο ακριβά επιχρίσματα. Είναι πολύ δύσκολο να φροντίσετε το μετάξι.

Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να καλέσετε ειδικούς για στεγνό καθάρισμα. Αλλά αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα υπάρξει διαζύγιο στον καναπέ.

Shenill

Αυτό το υλικό είναι εύκολο να μάθει, είναι χνουδωτό. Τα νήματα υφαίνονται στη βάση, τα οποία δημιουργούν τον όγκο. Αυτός ο καναπές είναι πολύ ωραίο να αγγίξει, απαλό και μαλακό.

Βελούδο

Βελονοί, εξοικειωμένοι με όλους.

Είναι σπάνια αυτό που συγχέετε, επειδή αυτή είναι μία από τις πιο συνηθισμένες επιλογές. Αν έχετε τρίψει το μέρος στον καναπέ σας - αυτό είναι βελούδο.

Μικροΐνες

Αυτό το υλικό είναι παρόμοιο με το ημι-δέρμα-ημι-βελούδο. Οι ράουλες συσκευάζονται τόσο σφιχτά ώστε το νερό δεν απορροφάται στο υλικό καθόλου.

Εάν πετάξετε κάτι στον καναπέ, μπορείτε γρήγορα να βουρτσίζετε την υγρασία. Φυσικά, τότε το νερό θα απορροφηθεί, αλλά πρώτα θα παραμείνει στην επιφάνεια.

Κοπάδι

Αυτό το υλικό είναι μη υφασμένο, τα στρώματα είναι απλά κολλημένα σε αυτό. Στην αφή είναι πολύ βελούδινη και ευχάριστη, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτό.

Η επιθετική χημεία μπορεί απλά να διαλύσει την κόλλα και θα υπάρξουν "φαλακρές κηλίδες".

Δέρμα και δερματίνη

Πώς να καθαρίσετε έναν καναπέ στο σπίτι: μια επισκόπηση των τρόπων

Αυτό σίγουρα δεν πρέπει να συγχέεται με τίποτα και η φροντίδα του δέρματος θα είναι ξεχωριστή.

Παρακάτω θα βρείτε μια ξεχωριστή μονάδα για τη φροντίδα και τον καθαρισμό δερμάτινων επίπλων.

Αφού αποφασίσετε για τον τύπο της ταπετσαρίας, προχωρήστε στο δεύτερο βήμα.

Βήμα 2: ετοιμάζουμε τον εξοπλισμό απογραφής και καθαρισμού, βασιζόμενοι στην ταπετσαρία

Τύπος ταπετσαρίας Απογραφή Προϊόντα καθαρισμού Τι ΔΕΝ ισχύει
Ταπετσαρίες και ζακάρ Ένα πινέλο, είναι δυνατόν ακόμη και άκαμπτο, ένα σφουγγάρι, ένα μαλακό καθαρό ύφασμα για προμάκιες, μια ηλεκτρική σκούπα. Είναι καλύτερο να λάβει ένα έτοιμο, το κατάστημα μέσα, αλλά για την έλλειψή της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ένα ασθενές διάλυμα ξύδι, αμμωνία, το σαπούνι, με βάση αλκάλια, μέσο για πλύσιμο των πιάτων και ακόμη και βότκα. Μέσα που μπορούν να λευκανθούν: παρασκευάσματα που περιέχουν χλώριο, λευκαντικά, ακετόνη. Επίσης, οι λιπαρές λύσεις δεν είναι κατάλληλες, καθώς θα αφήσουν νέα σημεία, αντί να απομακρύνουν τα παλιά.
Μετάξι Ηλεκτρική σκούπα, μαλακό ύφασμα, όπως μικροΐνες και μαλακό σφουγγάρι. Το δάκρυ μπορεί να είναι μόνο μια μαλακή πλευρά, αλλιώς, στο μετάξι, σχηματίζονται "άγκιστρα". Μπορεί να καθαριστεί αποκλειστικά με αφρό από σαπούνι ή ειδικό αφρό "Vanishi". Ξύδι, αλκοόλη, ακετόνη.
Shenill Το Chenille μπορεί να καθαριστεί μόνο με ξηρή μέθοδο, πιέζοντας το σφουγγαράκι όσο το δυνατόν περισσότερο και αμέσως με κενό, έτσι ώστε η υγρασία να μην εισέλθει στο εσωτερικό του, αλλιώς θα υπάρχουν λεκέδες. Το Vanish λειτουργεί καλύτερα. Σκόνη πλυσίματος, επιθετικά απορρυπαντικά, ακετόνη, αλκοόλ κ.λπ.
Βελούδο Ειδική βούρτσα για σουέτ. Μπορείτε να πάρετε τα παπούτσια και το λάστιχο για τους σκοπούς αυτούς. Χρειάζεται να σηκωθεί ο σωρός. Επίσης, είναι χρήσιμο ένα κανονικό γόμα σχολείου (γόμα) και ένα απλό, καθαρό πανί. Όπως σε όλες τις άλλες περιπτώσεις: μπορείτε να εφαρμόσετε το τελικό προϊόν ή το σπίτι, αλλά σε μια πολύ αδύναμη συγκέντρωση. Οξικό, αμμωνιακό, αλκοολικό διάλυμα. Και, βεβαίως, μια σαπουνιστική λύση κατασκευασμένη από αποξεσμένο σαπούνι πλυσίματος. Μη χρησιμοποιείτε οτιδήποτε επιθετικό, όπως λευκαντικό, ακετόνη, καθαρό οινόπνευμα. Ορισμένες νοικοκυρές καταφέρνουν να καθαρίσουν τους καναπέδες με μια "πάπια τουαλέτας", και μετά αναρωτιούνται γιατί εξαφανίστηκε το ύφασμα. Βελούδο - ένα απαλό υλικό, ενώ - συνθετικό.
Μικροΐνες Ηλεκτρική σκούπα, μια άνετη βούρτσα (μπορείτε να είστε αρκετά σκληρή), ένα πανί από μικροΐνες και σφουγγάρι. Μικροίνες δεν είναι πολύ ιδιότροπο, ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκεί μέσα για σερβίτσια, ένα διάλυμα σαπουνιού από το σαπούνι, αλκοόλ ή διάλυμα αμμωνίας, τυχόν έτοιμο μέσο για ταπετσαρίες. Ακετόνη, αλκοόλη, χλώριο, μη αραιωμένα οξέα.
Κοπάδι Ηλεκτρική σκούπα, μαλακή βούρτσα (μη ξύσιμο), υγρά μαντηλάκια χωρίς αλκοόλ, στεγνό πανί. Μπορεί να καθαριστεί με διάλυμα σαπουνιού, διάλυμα αλκοόλης, σε αναλογία 1 έως το 10. Η χρήση οποιαδήποτε αλκαλική καθαριστές, ξύδι και αμμωνία λύσεις, αλλά πολύ αδύναμο. Αποθηκεύστε εργαλεία, όπως το "Vanish", το κύριο πράγμα που γράφτηκαν ότι μπορούν να χειριστούν το κοπάδι. Μη χρησιμοποιείτε καθαρό αλκοόλ, αραιωτικά, επιθετικά καθαριστικά, αλλά και προϊόντα πετρελαίου και προϊόντα πετρελαίου. Αυτό θα προκαλέσει την αποκόλληση του υπνάκο και αφήστε ένα φαλακρό σημείο στην ταπετσαρία.
Δερμάτινα και απομιμήσεις δέρματος Θα έρθει σε βολικό με μια μαλακή οδοντόβουρτσα, ένα ύφασμα από μικροΐνες, βαμβακερά μαξιλάρια, ίσως μια σχολική γόμα. Είναι καλύτερο να λαμβάνετε εξειδικευμένα εργαλεία, όχι πειραματισμό. Αλλά, αν το κάνετε ακόμα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αδύναμη λύση ξύδι. Πούδρα πλύσης, προϊόντα που περιέχουν χλώριο.

Βήμα 3: Πειράζουμε σε μια μικρή περιοχή πίσω από τον καναπέ

Μην βιαστείτε, εδώ είναι η πιο σημαντική συμβουλή.

Πριν να πάρετε και να θεραπεύσετε κάποια μέσα βρώμικου υποβραχιόνιου, φροντίστε να το δοκιμάσετε από το πίσω μέρος του καναπέ.

Πώς να καθαρίσετε έναν καναπέ στο σπίτι: μια επισκόπηση των τρόπων

Δεν είναι αρκετό, ξαφνικά αυτό δεν είναι το ίδιο ύφασμα όπως νομίζετε; Ή το εργαλείο δεν είναι τόσο εξοργιστικό όσο είναι γραμμένο; Καταλαβαίνετε ότι μπορούμε να έχουμε οτιδήποτε, οτιδήποτε!

Όταν εφαρμόζετε τον καθαριστικό στο πίσω μέρος του καναπέ, περιμένετε μια ώρα. Εάν δεν υπάρχει τρομερή αντίδραση, ο σωρός είναι στη θέση του, τότε μπορείτε να βάλετε την χημεία στην άκρη για λίγο και να προχωρήσετε στο τέταρτο βήμα καθαρισμού.

Βήμα 4: Καθαρίστε τα ξύλινα στοιχεία

Αν υπάρχουν ξύλινα στοιχεία στον καναπέ σας, καθαρίστε τα πρώτα. Δεν υπάρχει ανάγκη για πολλή νοημοσύνη, απλώς τους σκουπίστε με ένα σφουγγάρι, και αυτό είναι. Σκουπίστε τη βρωμιά από το βερνίκι.

Κάνετε αυτό πριν υποβάλετε αίτηση για τον καθαρισμό της ταπετσαρίας, επειδή, στη συνέχεια, ένα καθαρό ύφασμα μπορεί να πάρει βρώμικες σταγόνες.

Βήμα 5: Ξεκλειδώστε τον καναπέ μέσω υγρών φύλλων

Και τώρα ξεκινάμε την προετοιμασία του καναπέ για τον καθαρισμό των λεκέδων.

1. Βρέξτε τα φύλλα με νερό, συμπιέστε καλά, ώστε να είναι σχεδόν ξηρό και να βάλει έναν καναπέ πάνω του.

2. Τον χτυπήστε με ένα διακόπτη χαλιών, πολύ εντατικά και χωρίς να χάσετε ένα εκατοστό. Θα δείτε μόνοι σας τι γκρίζο φύλλο θα γίνει.

3. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το με νερό, πιέστε το ξανά και επαναλάβετε τη διαδικασία. Κάνετε αυτό μέχρι το φύλλο να είναι λευκό μετά το χτύπημα και η σκόνη δεν θα είναι πλέον επιφάνεια.

4. Μετά από αυτή τη διαδικασία θα δείτε πόσο φρέσκο ​​και καθαρότερο είναι ο καναπές σας. Και τώρα θα είναι πολύ καλά ορατά σημεία, στην εξάλειψη των οποίων και πρέπει να προχωρήσουμε.

Για μεγαλύτερη επίδραση, μπορείτε να βάψετε τα φύλλα με καθαρό νερό, αλλά με κάποιο είδος γεύσης ή σαπουνιού.

Πώς να καθαρίσετε έναν καναπέ στο σπίτι: μια επισκόπηση των τρόπων

Εάν, για παράδειγμα, ο καναπές σας έχει μυρωδιά ούρων μετά το μωρό ή τα ζώα, μπορείτε να υγραίνετε τον ιστό με ένα αδύναμο διάλυμα ξιδιού. Ξύδι παίρνει λίγο στον αφρό, τότε αρχίζει να εξατμίζεται και παίρνει μαζί του μια δυσάρεστη μυρωδιά.

Αλλά, η διαδικασία της εξάτμισης δεν είναι τόσο γρήγορη, περίπου 2-3 ​​ημέρες. Αν είστε έτοιμοι να μην χρησιμοποιήσετε τα έπιπλα αυτές τις δύο μέρες, τότε χρησιμοποιήστε ξίδι. Αυτό θα σας επιτρέψει να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη οσμή και από τη σκόνη φτηνά και αποτελεσματικά.

Βήμα 6: απαλλαγείτε από λεκέδες και λαμπερά υποβραχιόνια

Φυσικά, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ειδικό αφαίρεσης λεκέδων. Αλλά, αν για κάποιο λόγο αυτό δεν είναι δυνατό, τότε μπορείτε να το δοκιμάσετε μόνοι σας. Επιλέξτε τον τύπο του σημείου σας από την παρακάτω λίστα και δοκιμάστε να εφαρμόσετε τα συνιστώμενα εργαλεία.

Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι οι μέθοδοι μας είναι κατάλληλες μόνο αν τα σημεία είναι φρέσκα.

Βαρέλια από τα ούρα - πλύνετε με κανονικό διάλυμα σαπουνιού. Αραιώστε το σαπούνι σε νερό, σαπουνίστε καλά την επιφάνεια, τρίψτε και, στη συνέχεια, απολαύστε με ένα καθαρό πανί μέχρι να στεγνώσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν για τα πιάτα, θα αφαιρέσει τη μυρωδιά.

Κηλίδες αίματος Είναι απαραίτητο να πλένετε με κρύο και καθαρό νερό, χωρίς σαπούνι. Αν θερμαίσετε το αίμα, τότε θα βράσει, θα σκουραίνει και στη συνέχεια δεν θα παράγει καθόλου. Συνεπώς, ξεπλύνετε με κρύο και, στη συνέχεια, εφαρμόστε σαπούνι για να αφαιρέσετε τους υπόλοιπους λεκέδες.

Πώς να καθαρίσετε έναν καναπέ στο σπίτι: μια επισκόπηση των τρόπων

Λίπους με λίπος είναι απαραίτητο να το γεμίσετε με αλάτι, θα απορροφήσει λίπος. Στη συνέχεια, μπορείτε να το ξεπλύνετε με ξύδι, αλκοόλ ή και πάλι, με το συνηθισμένο διάλυμα αφαίρεσης πιάτων ή σαπουνιού.

Σημεία από τον καφέ, το χυμό και το τσάι - το καλύτερο είναι να το πλύνετε με διάλυμα σαπουνιού ή αφαίρεση πιάτων.

Κηλίδες μπύρας - η μπύρα μύριζε πραγματικά αηδιαστική αν πέφτει σε επικαλυμμένα έπιπλα. Για να πλυθεί ο λεκέ αυτός είναι απαραίτητο σαπούνι, πρώτα, και στη συνέχεια μια λύση ξύδι, έτσι ώστε οι ατμοί ατμών να συνθέτουν μαζί τους τη μυρωδιά της μπύρας. Είναι καλύτερα να μυρίσετε ξίδι από μπύρα.

Κηλίδες κρασιού - το κρασί είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί, επομένως, είναι καλύτερο να αγοράσετε το τελικό προϊόν. Στο σπίτι, είναι απίθανο να ξεφορτωθεί το σημείο του κρασιού.

Πώς να καθαρίσετε έναν καναπέ στο σπίτι: μια επισκόπηση των τρόπων

Βαφές από τη στυλό καλά αφαιρεθεί με ταινία scotch. Εάν επικολλήσετε την αυτοκόλλητη ταινία πολλές φορές στη θέση ενός φρέσκου σημείου από τη λαβή, το χρώμα θα περάσει σε αυτό.

Βαφές από την άκρη πολύ δύσκολο να το δείξω. Μερικές φορές είναι καλύτερα να αφήνετε μια λεπτή γραμμή από το να την πλένετε, γιατί το λεκέ μπορεί να θολώσει και να γίνει απλά τεράστιο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για φωτεινούς καναπέδες.

Στίγματα από βερνίκι νυχιών - το βερνίκι πρέπει να αποξεσθεί προσεκτικά, δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Κηλίδες κόλλας - Η κόλλα μπορεί να θερμανθεί με στεγνωτήρα μαλλιών και να αφαιρεθεί προσεκτικά με αιχμηρό αντικείμενο, όπως μαχαίρι.

Στίγματα από παραφίνη ή τσίχλες είναι απαραίτητο να τα παγώσουν καλά, ώστε να γίνουν εύθραυστα και να ξύνουν. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια μιας τσάντας που περιέχει πάγο σε κομμάτια.

Παλιά σημεία άγνωστης προέλευσης - Εδώ είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έτοιμα προϊόντα και αφαίρεση λεκέδων. Προσπαθώντας σε ένα σημείο όλες οι συνταγές μας είναι ανόητοι, μπορείτε απλά να καταστρέψετε την επιφάνεια.

Βήμα 7: Για άλλη μια φορά χτυπήστε έξω τον καναπέ μέσα από τα υγρά φύλλα

Πώς να καθαρίσετε έναν καναπέ στο σπίτι: μια επισκόπηση των τρόπων

Αυτό θα είναι το τελικό στάδιο. Εάν έχετε μια ηλεκτρική σκούπα για υγρό καθαρισμό, μπορείτε να συλλέξετε υπερβολική υγρασία απενεργοποιώντας τη διαβροχή. Εάν η ηλεκτρική σκούπα είναι κανονική, τότε δεν μπορείτε να την κενού σε καμία περίπτωση.

Υπάρχει ένα ακόμη καλό πράγμα: ατμογεννήτρια ή ατμομηχανή. Εάν το έχετε, μεταχειριστείτε τον καναπέ τους. Αυτό θα σώσει επίσης τη μυρωδιά από τη μυρωδιά, και από τα τσιμπούρια όλων των ειδών.

Χαρακτηριστικά των καναπέδων καθαρισμού από δέρμα

Ο δερμάτινος καναπές είναι καλύτερο να καθαρίζεται με ειδικά μέσα. Τίποτα καλύτερο δεν έχει εφευρεθεί, πιστέψτε με.

Αν δεν θέλετε τα άσχημα διαζύγιά σας να εμφανίζονται στον όμορφο καναπέ σας, τότε μην το αποθηκεύσετε. Διαφορετικά, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πέπλο σας μετά από όλη τη ζωή σας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο σχετικά με τον καθαρισμό ενός δερμάτινου καναπέ.

Χαρακτηριστικά του καθαρισμού καναπέδες

Πώς να καθαρίσετε έναν καναπέ στο σπίτι: μια επισκόπηση των τρόπων

Το φως, ειδικά οι λευκοί καναπέδες, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι έντονα υγρό.

Δεν χρειάζεται καν να χτυπηθούν έξω με ένα υγρό φύλλο, επειδή το πληρωτικό μπορεί να πάρει λίγο υγρό, και θα χρωματίσει απλά την ταπετσαρία. Μόνο μια ηλεκτρική σκούπα, τίποτα περισσότερο. Και έτσι ώστε να μην υπάρχει γυαλάδα, τότε απλά κενού τα έπιπλα στο χρόνο, δεν επιτρέπουν αλάτισμα.

Και τέλος, σας προσφέρουμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο σχετικά με το καθαρισμό των ταπετσαρισμένων επίπλων και όχι μόνο θα ακούσετε, αλλά θα δείτε επίσης πώς να καθαρίζετε τον καναπέ με ταπετσαρίες ύφασμα στο σπίτι, την ίδια στιγμή - αυτοσχέδια μέσα:

Συμπέρασμα: ελπίζουμε ότι οι συστάσεις μας θα σας ωφελήσουν και θα ξέρετε πώς να καθαρίσετε τον παλιό σας καναπέ από τη βρωμιά γρήγορα και σωστά.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

21 − 18 =