Οργανώστε την παραγγελία στην κουζίνα μια για πάντα

Οργανώστε την παραγγελία στην κουζίνα μια για πάντα

Μην αρνηθείτε ότι μεγάλο μέρος της ζωής μας είναι στην κουζίνα. Αλλά η διατήρηση της τάξης δεν είναι τόσο απλή - ένας μεγάλος αριθμός εργαλείων μαγειρέματος, βάζα με μπαχαρικά και προϊόντα δεν προσθέτουν ακρίβεια. Η ίδια η διαδικασία μαγειρέματος τροφίμων δεν μπορεί να θεωρηθεί πολύ καθαρή: πιτσίλισμα νερού και λίπους, κλάδεμα και ψίχουλα ...

Οργανώστε την παραγγελία στην κουζίνα μια για πάντα

Δεν καταλαβαίνουν όλες οι ιδιοκτήτες, πώς να οργανώσετε την τάξη στην κουζίνα, βελτιστοποιώντας το μαγείρεμα και κάνοντας το δωμάτιο άνετο.

Έχουμε συλλέξει αρκετές συστάσεις για σας, καθώς και αποκαλύπτουν τα μυστικά του σούπερ-συστήματος, τα οποία θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το αποτέλεσμα χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο και ενέργεια.

Καθαρίστε καλύτερα σε ένα καθαρό

Με την πρώτη ματιά, η δήλωση μπορεί να φαίνεται παράλογη. Ωστόσο, εάν το σκεφτείτε, είναι πραγματικά.

Είναι ευκολότερο να διατηρηθεί η τάξη από το να δοκιμάσετε να πλένετε τα στάβλια κουζίνας Augean τακτικά.

Υπάρχουν πολλά συστήματα που βοηθούν στην επίτευξη καθαριότητας και ακρίβειας, με πολύ λίγη προσπάθεια.

Ξεκινήστε με την ορθολογική τοποθέτηση εξαρτημάτων κουζίνας.

  • Φροντίστε τα μπαχαρικά και τα χαλαρά τρόφιμα: μην τα αφήνετε στα πακέτα των αποθηκών. Αυτό δεν φαίνεται μόνο ακατάλληλο, αλλά επίσης μειώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των προϊόντων τους. Ενδιαφέρουσες ιδέες για την οργάνωση των χώρων αποθήκευσης που μπορείτε να δείτε στο άρθρο μας.
  • Προσεκτικά περνούν όλα τα αντικείμενα της κουζίνας: ίσως κάποια από αυτά πρέπει να δωθούν ή να πεταχτούν. Σκεφτείτε αν χρειάζεστε πραγματικά τρία χτυπήματα για μαστίγωση, σκεύη που σκονίζονται χωρίς αιτία για το δεύτερο έτος ή σπασμένο γυαλί;
  • Αντικαταστήστε τα αξεσουάρ με τα μοντέρνα. Ακριβή σφουγγάρια για πλύσιμο πιάτων, χαριτωμένες πετσέτες σε τόνο, καλαθιού και λαστιχένιες ρόδες για πακέτα και μικρά κομμάτια - όλα πρέπει να φαίνονται αρμονικά. Θα εκπλαγείτε πόσο τακτοποιημένη η κουζίνα θα γίνει, αξίζει να τη φροντίσετε!
  • Προσπαθήστε να μάθετε πώς να πλένετε τα πιάτα ενώ μαγειρεύετε - έτσι θα χρειαστεί πολύ λιγότερη ενέργεια. Είναι πιο εύκολο να ξεπλύνετε αμέσως το τηγάνι και το ταψί παρά να περιμένετε μέχρι να παραμείνει το φαγητό σε αυτό.
  • Παρακολουθήστε όλες τις οριζόντιες επιφάνειες - Είναι απαραίτητο μόνο να αφήσετε στο παράθυρο το τσίγκο, καθώς σε λίγες μέρες θα είναι γεμάτο με αυτά. Το ίδιο ισχύει και για τα βρώμικα κύπελλα στο τραπέζι: Έχετε ποτέ δώσει προσοχή στην τάση τους να πολλαπλασιάζονται; Όταν ένα ποτήρι με μισό-μεθυσμένο χυμό, σύντομα θα είναι δέκα.
  • Ο τυπικός κανόνας, ο οποίος συχνά ξεχνιέται να χρησιμοποιεί: ρίξτε κάτι - σκουπίστε το, ανοίξτε το - κλείστε το, ξυπνήστε - σκουπίστε το. Όλες αυτές οι ενέργειες χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα, αλλά ο γενικός καθαρισμός της κουζίνας διευκολύνεται αισθητά. Εάν απαιτείται με τέτοια ακρίβεια.

Όπως μπορείτε να δείτε, η διατήρηση της τάξης στην κουζίνα δεν είναι τόσο δύσκολη - απλά δείξτε λίγη προσοχή και μην την εκτελέσετε στην κατάσταση πλήρους χάος.

Αλλά τι γίνεται αν είστε πολύ αργά και το δωμάτιο μοιάζει περισσότερο με πεδίο μάχης; Μην εγκαταλείπετε! Θα σας βοηθήσουμε να αποκαταστήσετε την καθαριότητα, χωρίς να ασκήσετε επιπλέον προσπάθεια.

Το σύστημα είναι η καλύτερη λύση

Οργανώστε την παραγγελία στην κουζίνα μια για πάντα

Ο κύριος λόγος για τον οποίο τα μεγάλα σχέδια για να πλύνετε ολόκληρο το δωμάτιο σε μια μέρα αποτυγχάνουν - φόβος μεγάλου όγκου εργασίας.

Ξεκινάτε να πλένετε τη σόμπα, να τοποθετείτε το δάπεδο σε τάξη, να κοιτάτε το ντουλάπι ... Και να το παρατήσετε! Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας - αυτή η καύση θεωρείται απόλυτος κανόνας.

Είναι πολύ πιο εύκολο να τεθεί η κουζίνα σε τάξη προκειμένου, χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο σύστημα καθαρισμού - για παράδειγμα, τη σημαία της κυρίας.

Το όνομα της αμερικανικής μεθόδου μεταφράζεται απλά - "κυματίζει γυναίκα". Η ουσία του είναι να να φέρει το διαμέρισμα για να μην ένα τσίμπημα, αλλά στα στάδια. Έτσι, δεν θα έχετε κουραστεί, και θα είστε σε θέση να επιτύχετε σταθερή διατήρηση της τάξης. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα;

  1. 1. Ο πρώτος κανόνας θα ευχαριστήσουν τους τεμπέλης και τους ανθρώπους που είναι απασχολημένοι ταυτόχρονα - μην περάσετε περισσότερο από δεκαπέντε λεπτά καθαρισμού. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε ένα χρονοδιακόπτη, το οποίο με το σήμα του θα σας σταματήσει. Υπάρχει μια λογική σε αυτό - δεν μπορείτε να κουραστείτε για μια τέτοια χρονική περίοδο, και θα έχετε αρκετό χρόνο για να το κάνετε, αν δεν σας αποσπάσουν την προσοχή.

Οργανώστε την παραγγελία στην κουζίνα μια για πάντα

Σημαντικό σημείο: Φυσικά, μπορείτε να σπάσετε αυτόν τον κανόνα και να προσθέσετε χρόνο για τον καθαρισμό. Ωστόσο, εξακολουθούμε να προτείνουμε τη χρήση δεκαπέντε λεπτών διαστημάτων, δεδομένου ότι αυτή τη φορά θεωρείται βέλτιστη - ένα άτομο μπορεί να επικεντρωθεί εξαιρετικά και να μην αντιδράσει σε περισπασμούς. Μην ξεχάσετε να οργανώσετε ανάπαυλα μεταξύ των προσεγγίσεων, εάν θέλετε να αλλάξετε το σύστημα της σκάλας της κυρίας "για τον εαυτό σας".

  1. 2. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται σταδιακά, ο δεύτερος κανόνας - για μια προσέγγιση, αφαιρούμε μόνο μία ζώνη.

Προσπαθήστε να ενεργήσετε σύμφωνα με το παρακάτω σχέδιο (10 βήματα).

I. Καθαρισμός επιφανειών. Πάρτε δύο πακέτα - ένα για σκουπίδια, το δεύτερο - για πράγματα που σαφώς δεν ανήκουν στην κουζίνα σας. Κοιτάξτε μέσα από όλες τις επιφάνειες, ρίχνοντας μακριά όλα τα περιττά και βγάζοντας τα αντικείμενα, τα οποία εδώ ήταν σαφώς λάθος.

Ήδη σε αυτό το στάδιο το δωμάτιο θα φαίνεται πιο ακριβές. Ταυτόχρονα, πάρτε τις συσκευές κουζίνας στις ντουλάπες, τις οποίες δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά. Χρειάζεστε πραγματικά σταθερή πρόσβαση σε ένα μηχανή επεξεργασίας κρέατος;

Οργανώστε την παραγγελία στην κουζίνα μια για πάντα

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες: Στο σύστημα, η σημαία της κυρίας είναι πολύ δημοφιλής με την υποδοχή της μεταμφίεσης. Κάθε μέρα σας προσφέρεται να απαλλαγείτε από δέκα πράγματα.

Μην φοβάστε - περιλαμβάνει παλιά βάζα, περιτυλίγματα καραμελών και καλλυντικά που έχουν χάσει την ημερομηνία λήξης τους ... Δοκιμάστε το - και θα παρατηρήσετε πόση περιττή συσσώρευση στην κουζίνα σας!

II. Βάζουμε τα πράγματα σε τάξη στα ντουλάπια. Μην προσπαθήσετε να τα πλύνετε και να τα γυαλίσετε αμέσως. Απλά κοιτάξτε τι πρέπει να απορρίψετε από τα αποθέματά σας, και τι - να χύσετε σε ένα σφραγισμένο δοχείο.

Δεν θέλετε να έχετε ένα σκώρο τροφίμων σε προϊόντα, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτό; Επαναλάβετε το ίδιο για τα πιάτα: αφαιρέστε αυτό που δεν χρησιμοποιείτε, απαλλαγείτε από το ραγισμένο και χαμένο θέαμα.

Μετά από αυτές τις προπαρασκευαστικές εργασίες, η διατήρηση της τάξης δεν θα είναι πλέον αδύνατη. Ήρθε η ώρα να προχωρήσετε απευθείας στον καθαρισμό του δωματίου!

III. Δώστε προσοχή στη πιο βρώμικη ζώνη οποιασδήποτε κουζίνας - στον νεροχύτη και στα περίχωρά της. Για να διατηρηθεί η καθαριότητα, δύο αφρώδη σφουγγάρια και μερικά μικρά κουρέλια είναι αρκετά - απορρίψτε τα υπόλοιπα. Ταυτόχρονα, αντικαταστήστε τα παλιά - τα επιχρίσματα περισσότερο από το να τα καθαρίσετε. Σκεφτείτε πώς να οργανώσετε καλύτερα τα μέσα καθαρισμού - ίσως θα σας αρέσει ο αναρτημένος διοργανωτής.

Οργανώστε την παραγγελία στην κουζίνα μια για πάντα

Για να λάμψετε καλά, ξεπλύνετε το κέλυφος και τις γειτονικές περιοχές. Μπορεί να χρειαστεί μια θεραπεία για σκουριά ή λεκέδες. Το μόνο που χρειάζεται στο τέλος της εργασίας: σκουπίστε τακτικά τον νεροχύτη από το νερό, καθαρίστε τα υπολείμματα των τροφίμων και βεβαιωθείτε ότι τα πιάτα δεν συσσωρεύονται.

IV. Στη συνέχεια, πρέπει να πάτε στο πιάτο. Η αρχή καθαρισμού είναι παρόμοια εδώ - πλένουμε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των στυλό και των ζωνών κάτω από τους καυστήρες, στη συνέχεια διατηρούμε μόνο την τάξη. Είναι ευκολότερο να σκουπίζετε την επιφάνεια μαγειρέματος μία φορά μετά το μαγείρεμα, παρά να σπαταλάτε χρόνο να ξύσετε το παγωμένο λίπος.

V. Προσεκτικά εξετάστε τους τοίχους - ίσως πρέπει να κάνετε κενό στον ιστό, να σκουπίσετε τους λεκέδες του λίπους πάνω από τη σόμπα, να σκουπίσετε την ταπετσαρία ή το πλακάκι που πλένετε. Θα σας πάρει άλλο ένα ή δύο δεκαπέντε λεπτά.

VI. Στη συνέχεια, προσέξτε τα ντουλάπια. Θυμάστε ότι έπρεπε ήδη να ασχοληθεί με το περιεχόμενό τους; Τώρα πάρτε το χρόνο για να καθαρίσετε - σκουπίστε τη σκόνη και ξεπλύνετε τη βρωμιά εάν είναι απαραίτητο.

Μην ξεχνάτε και περπατάτε στην επάνω εξωτερική επιφάνεια - συνήθως συσσωρεύονται πολλά υπολείμματα.

VII. Δεν θα επικεντρωθούμε καθαρισμό στο εσωτερικό του ψυγείου - περιγράφεται λεπτομερώς σε ξεχωριστό άρθρο. Αλλά είναι απαραίτητο να το σκουπίσετε από έξω. Ταυτόχρονα, σκεφτείτε αν χρειάζεστε όλους αυτούς τους μαγνήτες, στους οποίους συλλέγεται σκόνη.

VIII. Μια από τις πιο χρονοβόρες διαδικασίες - πλύσιμο των παραθύρων. Σκουπίστε τα παράθυρα και το περβάζι παραθύρου, πλύνετε τις κουρτίνες, αφαιρέστε τη βρωμιά από τις μαρκίζες.

Οργανώστε την παραγγελία στην κουζίνα μια για πάντα

Θα εκπλαγείτε πόσο ελαφρύ και τακτοποιημένο θα γίνει η κουζίνα σας.

LifeFac: Δεν είναι απαραίτητο να στεγνώνετε και να σιδερώνετε τις κουρτίνες. Απλά τους κρεμάστε στο γείσο υγρό - ισιώνονται έξω κάτω από το βάρος τους.

IX. Ένα ακόμα στάδιο είναι ένας πολυέλαιος. Σκουπίστε την πλαφονιέρα, ρίξτε έξω τα μάγια που πετούν στο φως. Ταυτόχρονα, μπορείτε να καθαρίσετε την οροφή.

Χ. Τώρα το έχετε μόνο σκουπίστε τη σκόνη και σκουπίστε τα πατώματα, αφού προηγουμένως έχετε περπατήσει επάνω τους με μια ηλεκτρική σκούπα.

Φυσικά, μια τέτοια βήμα προς βήμα προσέγγιση θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο. Αλλά θα κουραστείτε πολύ λιγότερο, πράγμα που σημαίνει - υπάρχει μια ευκαιρία να το φέρετε στο τέλος.

Δεν μπορείτε να καλέσετε αυτές οι συστάσεις είναι καθολική: κάποιος πρέπει να καθαρίσει το φούρνο μικροκυμάτων, κάποιος δεν αποθηκεύει προμήθειες στην κουζίνα ... Αλλά η βασική αρχή προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε όσο το δυνατόν λεπτομερέστερη: δεκαπέντε λεπτά για κάθε ζώνη και μεθοδικά θα σας βοηθήσει να βάλετε τα πράγματα σε τέλεια τάξη και χωρίς καμία προσπάθεια να το διατηρήσει.

Υπάρχουν πολλές ακόμα φωτογραφίες της οργάνωσης της τάξης στην κουζίνα - χρησιμοποιήστε τις ή δημιουργήστε τη δική σας!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 34 = 42