Από το να καθαρίσεις έναν νεροχύτη κουζίνας;

Από το να καθαρίσεις έναν νεροχύτη κουζίνας;

Κουζίνα - ένα μέρος με αυξημένες απαιτήσεις για καθαριότητα. Το πλύσιμο δεν αποτελεί εξαίρεση. Αντιμετωπίζοντας τη μόλυνση του νεροχύτη της κουζίνας, αντιμετωπίζουμε το ζήτημα του πώς να το ξεφορτωθούμε σωστά, χωρίς να βλάψουμε το ίδιο το πλυντήριο.

Επιλογή μεθόδου και μέσων καθαρισμού νεροχύτη κουζίνας εξαρτάται από το υλικό του πλυσίματος μας και τον τύπο της μόλυνσης.

Για να γίνει ο καθαρισμός ευκολότερος και ταχύτερος, αξίζει να δοθεί η δέουσα προσοχή στην κανονικότητα. Η έγκαιρη αφαίρεση λίπους, λεκέδων και άλλων ρύπων θα σας εξοικονομήσει από τον εξουθενωτικό γενικό καθαρισμό του νεροχύτη.

Καθαρισμός νεροχύτη από ανοξείδωτο

Οι νεροχύτες από ανοξείδωτο χάλυβα είναι κοινές λόγω του συνδυασμού της προσιτής τιμής και της πρακτικότητας του υλικού. Εξοικονομήστε την ελκυστική εμφάνιση ενός τέτοιου νεροχύτη δεν είναι τόσο δύσκολη. Ο κύριος κανόνας: η σωστή φροντίδα.

Καθημερινές ρουτίνες

Ξεπλύνετε με ένα ήπιο απορρυπαντικό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάλυμα σαπουνιού), ξεπλύνετε με ζεστό νερό, σκουπίστε το στεγνό. Ο χρόνος για τα πάντα δεν χρειάζεται πολύ, αλλά το πλύσιμο αυτοκινήτων σας θα λάμψει και θα προσελκύσει τα μάτια των επισκεπτών.

Θυμηθείτε! Μη χρησιμοποιείτε λειαντικά απορρυπαντικά και μεταλλικές βούρτσες και σφουγγάρια για τη φροντίδα του νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα. Ξύνουν και βλάπτουν την επιφάνεια.

Όταν η ρύπανση είναι σοβαρή

  1. 1 Ξύδι μίγμα με νερό (4: 1), και σκουπίστε καλά. Χρησιμοποιήστε σφουγγάρια και υφάσματα από κατάλληλο υλικό. Ο νεροχύτης σας θα λάμψει σαν καινούριος.
  2. 2 Ξίδι με υπεροξείδιο του υδρογόνου (3: 1). Βοηθά στην απομάκρυνση παλιών λιπαρών λεκέδων.
  3. 3 Κιτρικό οξύ (ξύδι) και ζεστό νερό. Γεμίστε το νεροχύτη και αφήστε το να παραμείνει για αρκετές ώρες. Αν δημιουργηθεί μια άνθηση στο μίξερ ή στη βαλβίδα, ρίξτε το διάλυμα σε σφιχτό σάκο και το βάλτε στη θέση μόλυνσης, κλείστε το σφιχτά, αφήστε το για μερικές ώρες.
  4. 4 Χυμός λεμονιού. Με ένα ύφασμα διαβρεγμένο σε χυμό λεμονιού, σκουπίστε το νεροχύτη σε μια λάμψη.
  5. 5 Ειδικά οικιακά χημικά προϊόντα. Για την πώληση, μπορείτε να βρείτε προϊόντα καθαρισμού σχεδιασμένα για αυτόν τον τύπο νεροχύτη.

Καθαρισμός νεροχύτη από τεχνητή πέτρα

Οι νεροχύτες από τεχνητή πέτρα είναι όμορφοι, ανθεκτικοί, ανθεκτικοί. Πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα προσεκτικά και τακτικά. Τι μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση ενός τέτοιου νεροχύτη; Σκουριά, λεκέδες από καφέ, τσάι και άλλα προϊόντα με χρωστική χρωστική, ασβεστοκονίαμα.

Προσοχή παρακαλώ! Το πλύσιμο τεχνητής πέτρας μπορεί να βλάψει ισχυρά οξέα, λειαντικές σκόνες, διαφορές θερμοκρασίας, οργανικούς διαλύτες. Ανεπιθύμητα επιλεγμένα μέσα θα επιδεινώσουν τη ρύπανση, καθώς θα δημιουργήσουν γρατζουνιές που είναι δύσκολο να καθαριστούν.

Καθημερινή φροντίδα

Το σύνθετο υλικό μπορεί να έχει στη σύνθεση, λίγο πολύ, ψίχουλα φυσικής πέτρας, που είναι ωραία, λόγω της περιβαλλοντικής ασφάλειας. Αλλά, αν δεν φροντίζετε την καθαριότητα του νεροχύτη κάθε μέρα, μετά από λίγο χρόνο, θα χάσει την ελκυστική του εμφάνιση.

Πάρτε για τον κανόνα, πλύνετε τον καφέ, το τσάι ταυτόχρονα, τότε το σημείο δεν ζεσταίνει. Μετά τη χρήση, ξεπλύνετε με κατάλληλο απορρυπαντικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό σαπούνι ή σαπούνι πιάτων. Μετά από αυτό, σκουπίστε προσεκτικά με ένα μαλακό πανί, για παράδειγμα, μια μικροΐνη.

Μολυσμένες μολυσματικές ουσίες

Τι να κάνετε αν χάσει το χρόνο, το πλύσιμο καλύφθηκε με λεκέδες και ανθίζει; Οι παρακάτω συμβουλές θα βοηθήσουν στην επίλυση της κατάστασης.

  1. 1 Ο χυμός λεμονιού ή το κιτρικό οξύ μάχονται καλά με λεκέδες από τον καφέ και το τσάι.
  2. 2 Η σκόνη μουστάρδας απομακρύνει τη συσσωρευμένη βρωμιά.
  3. 3 Η οδοντόκρεμα θα καεί από ένα ράφι γύρω από το μίξερ.
  4. 4 Χημικές ουσίες, όπως ο Domestos, η Λευκότητα. Πολλοί τους χρησιμοποιούν, επιτυγχάνοντας ένα γρήγορο (σε 5 λεπτά) αποτέλεσμα. Άλλοι υποστηρίζουν ότι θα κάνει πολύ κακό. Αναμφισβήτητα, μην παρασυρθείτε με ουσίες που περιέχουν χλώριο, αλλά εάν η κατάσταση του πλυσίματος είναι ήδη πολύ καταθλιπτική, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο μία φορά.
  5. 5 Η καλύτερη επιλογή - ένα εργαλείο για τον καθαρισμό προϊόντων από τεχνητή πέτρα και μαλακά σφουγγάρια. Για ασφάλεια, μπορείτε να αγοράσετε ένα προϊόν με οικολογική σύνθεση, σε εξειδικευμένες εταιρείες.

Μέτρα ασφαλείας

Κατά τον καθαρισμό του νεροχύτη της κουζίνας, μην ξεχάσετε να προστατέψετε τα χέρια σας.

Φροντίστε να φοράτε λαστιχένια γάντια, ειδικά εάν πρόκειται να εργαστείτε με χημικά.

Μην αναμιγνύετε διαφορετικές ουσίες, αυτό μπορεί να προκαλέσει μια επικίνδυνη αντίδραση και να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας.

Καθαρίστε καλά το νεροχύτη του καθαριστικού.

Ακολουθήστε τις συστάσεις του κατασκευαστή για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του πλυσίματος αυτοκινήτων.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

20 − = 19