Ikebana στην εσωτερική διακόσμηση – Ιαπωνική κομψότητα (35 φωτογραφίες)

Η τέχνη της ikebana ήρθε σε μας από την Ιαπωνία. Εκεί προέκυψε και είναι εξαιρετικά δημοφιλές μέχρι σήμερα, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, διότι με τη βοήθεια φυτικών συνθέσεων μπορείτε να διακοσμήσετε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες ανθοδέσμες σε αγγεία, τα όμορφα ikebans μπορούν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα κομψότητας, να δώσουν έμφαση σε σημαντικές λεπτομέρειες στην ατμόσφαιρα και να μαρτυρούν την καλή γεύση των ιδιοκτητών του σπιτιού.

Ikebana
Ikebana

Όποιος μπορεί να γνωρίσει την τέχνη της ikebana, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σε αυτό. Το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε τις βασικές αρχές της σύνθεσης των συνθέσεων και να εφαρμόζετε όλη τη φαντασία και την επιθυμία σας στη δημιουργική διαδικασία, να απελευθερώσετε την σκέψη και να συμπεριλάβετε τη φαντασία. Για τους πιο έμπειρους ανθοκόμους θα είναι χρήσιμο να μάθουν διαφορετικά στυλ ikebans, να μάθουν την έννοια ορισμένων από τα στοιχεία τους, προκειμένου να προσελκύσουν τύχη, αγάπη, υλικά οφέλη στη ζωή τους. Επιπλέον, αυτά τα χειροποίητα gizmos μπορούν να γίνουν ένα υπέροχο δώρο στους φίλους και την οικογένεια.

Ikebana
Ikebana

Ikebana στο εσωτερικό

Το ιαπωνικό ikebana είναι το καλύτερο για διακόσμηση στο σπίτι. Για να εναρμονιστεί αρμονικά αυτή η όμορφη σύνθεση σε οποιοδήποτε περιβάλλον, πρέπει να ακολουθήσετε αυτόν τον αλγόριθμο ενεργειών:

  1. Επιλέξτε ένα μέρος γι 'αυτήν.
  2. Προσδιορίστε με το φωτισμό.
  3. Προσδιορίστε την παλέτα χρωμάτων της μελλοντικής σύνθεσης.
  4. Επιλέξτε το στιλιστικό και περιγράψτε τα κύρια στοιχεία του ikebana.

Η θέση του εξωτικού μπουκέτου θα πρέπει να υποδεικνύει το ίδιο το μελλοντικό του σχήμα. Αξίζει να επιθεωρήσετε προσεκτικά το χώρο του δωματίου για να προσδιορίσετε τον τόπο που θα γεμίσει απόλυτα η ikebana και δεν θα ενοχλήσει κανέναν. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο σε διάφορα άδεια ράφια, τραπέζια, περβάζια παραθύρων και ακόμη και στο πάτωμα.

Ikebana
Ikebana
Ikebana

Όταν επιλέγετε μια θέση, πρέπει να εξετάσετε το επίπεδο φωτισμού. Δεν είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε τη διακόσμηση κάτω από τις άμεσες ακτίνες του ήλιου, καθώς τα φωτεινά συστατικά του θα χάσουν γρήγορα το χρώμα. Αντίθετα, σε μια πολύ σκοτεινή γωνία δεν μπορεί κανείς να παρατηρήσει μια κομψή διακόσμηση.

Η προετοιμασία του ikebana πρέπει να ξεκινήσει με την επιλογή ενός κοινού συνδυασμού χρωμάτων. Και εδώ είναι καλύτερα να επιμείνουμε στην αρχή ενός αρμονικού συνδυασμού. Το κύριο χρώμα στο μπουκέτο θα πρέπει είτε να έρχεται σε έντονη αντίθεση με το χρώμα των τοίχων ή των επίπλων, είτε να τονίζει τον τόνο τους, αντιπροσωπεύοντας μια πιο κορεσμένη εκδοχή τους.

Σε ένα εσωτερικό του κάθε δωματίου του σπιτιού είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα ikebana κατάλληλων θεμάτων. Το υπόλοιπο υπνοδωμάτιο συμπληρώνεται τέλεια από ζωντανές floral ρυθμίσεις που μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Στο μπάνιο μπορείτε να βάλετε ένα μπουκέτο με θέματα της θάλασσας, της λίμνης και του νερού, χρησιμοποιώντας στοιχεία όπως καλάμια, κοχύλια, κομμάτια κοραλλιών, χρωματιστά βότσαλα. Το σαλόνι ως το κέντρο του σπιτιού θα πρέπει να περιέχει τα πιο ζωντανά και αξέχαστα διακοσμητικά αντικείμενα, θα είναι καλύτερα αν τα στοιχεία αυτών των ikebans μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με κάποιο γεγονός ή διακοπές.

Ikebana

Ikebana
Ikebana

Υλικά για ikebana

Πώς να φτιάξετε ikebana χωρίς να έχετε εμπειρία; Μπορείτε να παρακολουθήσετε ειδικά μαθήματα, αλλά δεν είναι σε κάθε πόλη. Είναι πολύ πιο εύκολο να κυριαρχήσετε την τέχνη του ikebana τον εαυτό σας, είναι καλό που στην εποχή του Διαδικτύου μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Ikebana
Ikebana
Ikebana

Πρώτα πρέπει να αποθηκεύσετε το απαραίτητο υλικό για δημιουργικότητα. Εδώ πολλά θα εξαρτηθούν από τη φαντασία, επειδή τα σύγχρονα στυλ ιαπωνικών συνθέσεων υποδηλώνουν την παρουσία όχι μόνο φυσικού υλικού αλλά και στοιχεία από πλαστικό, μέταλλο, χαρτόνι, γυαλί ή δέρμα. Ωστόσο, μπορούμε να διακρίνουμε τρία βασικά στοιχεία από τα οποία αποτελείται κάθε Ikebana:

  • σκάφος ·
  • kędzan (στάση για στοιχεία συγκράτησης).
  • τα ίδια τα στοιχεία.
Ikebana
Ikebana
Ikebana

Η επιλογή του πλοίου θα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μορφή της μελλοντικής σύνθεσης. Μπορούν να είναι αγγεία, γλάστρες, επίπεδη κεραμικά τηγάνια, γυάλινα πιατάκια ή ακόμη και υφαντά καλάθια. Ένα ενδιαφέρον σχεδιαστικό εύρημα μπορεί να ονομαστεί ένα πριόνι από ένα παχύ κλάδο ενός δέντρου με τρύπες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για ένα σκάφος, τοποθετώντας σε αυτό τα συστατικά τμήματα ενός μπουκέτου.

Ikebana
Ikebana
Ikebana

Η βάση τοποθετείται στο δοχείο, το οποίο μπορεί επίσης να είναι κατασκευασμένο από διαφορετικό υλικό, για παράδειγμα, μέταλλο ή πλαστικό. Υπάρχουν υποστηρίγματα από μια ειδική σπογγώδη ουσία, στην οποία μπορείτε να στερεώσετε τα κλαδιά στην επιθυμητή θέση. Η στερέωση μπορεί επίσης να συμβεί με πλαστικές ράβδους αφρού, πλαστελίνη, σύρμα και ακόμη και με άμμο, πηλό ή γύψο αντί για βάση. Όλα αυτά μπορούν να αγοραστούν σε μεγάλα κιόσκια.

1
Ikebana
Ikebana
Ikebana

Λοιπόν, τα συστατικά του μπουκέτου. Μπορείτε να συναντήσετε Ikebana από τεχνητά λουλούδια, από κλαδιά, χρησιμοποιώντας ξηρά φυτά, φύλλα, κώνοι, φρούτα των δέντρων, γενικά, εδώ φαντασία δεν περιορίζει τον καλλιτέχνη.

Ikebana
Ikebana

Αρχές σύνταξης

Η Ikebana με τα χέρια της μπορεί να φανεί πολύ κομψή, ακολουθώντας τις βασικές αρχές που λαμβάνονται από τους Ιάπωνες δασκάλους. Η όλη φιλοσοφία της σύνθεσης θα πρέπει να επικεντρώνεται σε ένα κεντρικό μοτίβο, το λαμπρότερο και μεγαλύτερο λουλούδι. Τα υπόλοιπα συστατικά θα πρέπει να συμπληρώνουν μόνο την ομορφιά του κύριου λουλουδιού.

Ikebana
Ikebana
Ikebana

Για να βρεθεί η ίδια η αρμονία, πρέπει πάντα να εξετάσουμε πώς υπάρχει αυτό το λουλούδι στη φύση, πώς τα κλαδιά του στρέφονται στον ήλιο και ότι τα υπόλοιπα στοιχεία μπορούν μόνο να τονίσουν τη δυναμική της ανάπτυξής του. Χάρη σε αυτή την αρχή, η ikebana φέρνει ένα κομμάτι της φύσης στην ανθρώπινη κατοικία.

Όσο για τα δευτερεύοντα στοιχεία, δεν θα πρέπει να είναι πολύ ομαλά και όμορφα, με κύριο καθήκον τους να είναι φυσικά, καμπυλωτά και αδέξια. Θα χρησιμεύσουν ως υπόβαθρο, επομένως δεν πρέπει να προσελκύσουν την προσοχή.

Το ίδιο ισχύει για το σκάφος. Μπορεί να είναι διαφόρων μορφών και μεγεθών, αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ αισθητή, ποικιλόμορφη ή λαμπερή. Ο σκοπός της είναι μόνο να συλλέξει την εικόνα μαζί, να χρησιμεύσει ως στήριγμα των στοιχείων, καθώς η γη χρησιμεύει ως βάση για τα λουλούδια και τα δέντρα στη φύση. Είναι καλύτερα ότι ένα σκάφος από φυσικό υλικό δεν είναι φυσικά φωτεινό χρώμα.

Ikebana
Ikebana

Ikebana από τα λουλούδια δεν πρέπει να είναι υπερβολική, επειδή αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο μπουκέτο. Η βασική προϋπόθεση της αρμονίας της έγκειται στην απλότητα και τη χάρη της. Είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε, αλλιώς η ομορφιά του κύριου κινήτρου απλώς θα χαθεί στην αναταραχή δευτερευόντων χρωμάτων.

Ikebana
Ikebana

Όταν η εμπειρία στη σύνθεση των συνθέσεων έχει ήδη αποκτηθεί, είναι δυνατό να συλλέξουμε ikebans για να προσελκύσουμε διάφορες ευλογίες στο σπίτι. Εξάλλου, η ιαπωνική φιλοσοφία λέει ότι κάθε φυτό έχει τη δική του ψυχή και η συμπερίληψη των στοιχείων του στη σύνθεση μπορεί να φέρει στην κατοικία του ανθρώπου διάφορα φαινόμενα. Το πεύκο συμβολίζει την αντοχή, το τριαντάφυλλο - την αιώνια ομορφιά, το μπαμπού - την ενέργεια, τη παιωνία - τον πλούτο, το σακούρα - τη δύναμη της οικογένειας.

Ikebana
Ikebana

Η φροντίδα της Ikebana

Η Ikebana στο σπίτι χρειάζεται προσοχή όχι λιγότερο από άλλα εσωτερικά αντικείμενα. Στην επιφάνεια των τμημάτων του, επίσης, συσσωρεύονται ακαθαρσίες και σκόνη, που δεν το καθιστούν ελκυστικό.

Για την εξωτική σύνθεση ευχαρίστησαν τους ιδιοκτήτες με την εξωτερική ομορφιά τους, πρέπει επίσης να καθαριστούν. Δεν μπορείτε να βάλετε μια σύνθεση στη γωνία έτσι ώστε να χρησιμεύει ως συλλογή σκόνης και αράχνης.

Ikebana

Αφαιρέστε πολύ προσεκτικά τη σκόνη από το ikebana με μια ειδική μαλακή βούρτσα, ώστε να μην διαταράσσεται η θέση των εξαρτημάτων. Αν η σύνθεση φαίνεται πολύ εύθραυστη, μπορείτε απλά να την φυσήξετε με στεγνωτήρα μαλλιών.

Ikebana

Η ζημιά στα αποξηραμένα λουλούδια μπορεί επίσης να επηρεαστεί από αλλαγές στην υγρασία. Εάν αυξηθεί, δεν μπορεί να αποφευχθεί οίδημα και μούχλα. Εάν ο αέρας είναι πολύ στεγνός, τα μέρη του φυτού ikebana μπορούν να σπάσουν εύκολα εάν υποστούν κακή μεταχείριση. Για να αποφύγετε την εισβολή μικρών παρασίτων, για ένα εξωτικό μπουκέτο θα πρέπει να τείνουν ως ένα λουλούδι, δηλαδή ψεκάζονται με ειδικές λύσεις.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

16 − 9 =