Arch αντί της πόρτας στην κουζίνα: αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα (26 φωτογραφίες)

Αψίδα στην κουζίνα είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο διακόσμησης, που είναι σε θέση να διακοσμήσει κάθε δωμάτιο. Τα τοξωτά ανοίγματα δεν φαίνονται μόνο ελκυστικά, αλλά σας επιτρέπουν επίσης να αυξήσετε οπτικά την περιοχή της κατοικίας. Επίσης, τοποθετούσαν τέλεια χώρο. Γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι η τοποθέτηση καμάρας αντί των θυρών είναι η ιδανική λύση κατά την αναβάθμιση της κουζίνας και άλλοι δεν θα συμφωνήσουν ποτέ σε τέτοιες αλλαγές;

Αψίδα στην κουζίνα
Αψίδα στην κουζίνα

Πλεονεκτήματα των καμάρες της κουζίνας

Για τα πλεονεκτήματα της αψίδας μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού είναι:

 • Οπτική αύξηση του χώρου. Ένα μικρό δωμάτιο οπτικά φαίνεται μεγαλύτερο από ακριβώς το ίδιο, αλλά με μια πόρτα. Αυτό οφείλεται στη διαγραφή των συνόρων μεταξύ της κουζίνας και της αίθουσας.
 • Κουζίνες με αψίδα αρχική εμφάνιση. Το μπαναλ εσωτερικό με τις πόρτες δεν εκπλήσσει κανέναν, αλλά με τη βοήθεια ενός τόξου μπορείτε να προσθέσετε γρήγορα και ανέξοδα ένα διαμέρισμα αποκλειστικότητας. Ο σχεδιασμός θα δώσει έμφαση στην εξαίσια γεύση των ιδιοκτητών του σπιτιού.
 • Οι τοξωτές κατασκευές σας επιτρέπουν να κινούνται ελεύθερα και γρήγορα, δεν χρειάζεται να κλείνετε και να ανοίγετε την πόρτα.
 • Διεύρυνση της ορατότητας, χάρη στην οποία, για παράδειγμα, οι μητέρες θα μπορούν να παρατηρούν τι κάνει το παιδί τους, χωρίς να ξεφεύγουν από την πλάκα.
 • Αποταμιεύσεις. Η αψίδα ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι είναι φθηνότερη από την αγορά μιας πόρτας και αξεσουάρ.
 • Η ευκαιρία να δείξετε τη φαντασία σας, να συνειδητοποιήσετε οποιεσδήποτε ιδέες, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα. Η ποικιλία μορφών καμάρας επιτρέπει τη χρήση τους σε εσωτερικούς χώρους οποιουδήποτε στυλ.
Αψίδα στην κουζίνα
Αψίδα στην κουζίνα

Μειονεκτήματα των τόξων

Αρνητικές στιγμές που οι ιδιοκτήτες των τόξων στο σπίτι μπορεί να συναντήσουν:

 • Η μυρωδιά του μαγειρεμένου φαγητού. Πολλοί δεν σπεύδουν να ξεφορτωθούν την πόρτα στην κουζίνα, επειδή φοβούνται ότι η γεύση του φαγητού θα εξαπλωθεί σε όλο το σπίτι. Αυτό το μείον είναι αρκετά εύκολο να διορθωθεί: πρέπει να εγκαταστήσετε μια ισχυρή κουκούλα.
 • Κατανομή του θορύβου. Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί πλέον να μαγειρεύει ενώ το σπίτι είναι σε ηρεμία, επειδή οι ήχοι των κεραυνών πιάτων θα ακουστούν έξω από την κουζίνα. Το κολύμπι με τους καλεσμένους σε αυτό το δωμάτιο, κατά πάσα πιθανότητα, θα εμποδίσει επίσης τους συγγενείς από το να πηγαίνουν για την επιχείρησή τους ή για ύπνο.
 • Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ενός δωματίου θα χάσουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τον χώρο της κουζίνας ως γραφείο εργασίας, όπου μπορείτε να εργάζεστε σιωπηλά χωρίς να αποσπούνται από τις συνομιλίες άλλων μελών της οικογένειας.
 • Η κουζίνα είναι πάντα στο βλέμμα. Για να μην ενοχληθείτε κατά τη διάρκεια της απροσδόκητης άφιξης φίλων λόγω των άπλυτων πιάτων, θα πρέπει να διατηρείτε την κουζίνα καθαρή ανά πάσα στιγμή.
Αψίδα στην κουζίνα
Αψίδα στην κουζίνα

Τύποι καμάρες σε σχήμα καμάρας

Ας εξετάσουμε τους πιό πραγματικούς τύπους καμάρας.

Κλασική

Η πιο κοινή επιλογή, η οποία ονομάζεται επίσης Ρωμαϊκή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν οι Ρωμαίοι στην κατασκευή άρχισε στη θέση της πόρτας να κάνει τόξα ημικυκλικό σχήμα. Ο σχεδιασμός των τόξων από γυψοσανίδες αυτής της φόρμας είναι κατάλληλος για κάθε εσωτερικό χώρο. Ιδιαίτερα καλά, τα σχέδια της σωστής εμφάνισης ημικυκλικού σχήματος σε δωμάτια με ψηλά ταβάνια. Η καμάρα ανάμεσα στην κουζίνα και το διάδρομο σε μοντέρνα διαμερίσματα με μικρή πόρτα συχνά εκτελείται σε κλασική μορφή, αφού αυτός ο τύπος κατασκευής είναι κατάλληλος για σημεία συμφόρησης.

Αψίδα στην κουζίνα
Αψίδα στην κουζίνα

Πύλη

Μια πολύ απλή φόρμα, στην οποία η αψίδα σχηματίζεται με τη μορφή ενός ορθογωνίου. Ιδανικό για μικρά διαμερίσματα με χαμηλά ταβάνια. Έτσι, χωρίς μεγάλη προσπάθεια, μπορείτε να συνδυάσετε την κουζίνα με το διάδρομο, αλλάζοντας την πόρτα σε ένα κενό άνοιγμα. Οι τοξωτές κατασκευές της φόρμας πύλης φαίνονται αυστηρά και συγκρατημένες.

Αψίδα στην κουζίνα
Αψίδα στην κουζίνα

Σύγχρονη

Το τοξοειδές άνοιγμα αντί της πόρτας σύγχρονου ύφους είναι ένα "υβριδικό" μεταξύ της κλασσικής έκδοσης και της πύλης. Οι αυστηροί ίσιοι τοίχοι συνδυάζονται με ένα τόξο στρογγυλής τόξου. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για χαμηλές οροφές και μεγάλους χώρους. Για την κουζίνα, το μοντέρνο στυλ είναι κατάλληλο αν το συνδέετε με τραπεζαρία ή καθιστικό.

Αψίδα στην κουζίνα
Αψίδα στην κουζίνα

Ανατολή

Το ενδιαφέρον για τη ζωή των κατοίκων της ανατολής οδήγησε στη χρήση ειδικών τοξωτών κατασκευών. Αυτή η μορφή είναι περίπλοκη, πολλές αιχμηρές γωνίες και κυρτές επιφάνειες. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη δημιουργία εσωτερικών χώρων με μεσογειακό στυλ.

Arch με ανατολίτικο ύφος
Αψίδα στην κουζίνα

Ελλειψοειδή

Εύκολη στην εφαρμογή μορφή. Οι οικοδεσπότες προτιμούν τον σχεδιασμό κουζίνας με την αψιδωτή καμάρα, επειδή είναι ευπροσάρμοστο και έχει εξαιρετική εμφάνιση. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου, δεν μειώνει το χρήσιμο χώρο, λόγω του συχνά χρησιμοποιούμενου για τον διαχωρισμό της κουζίνας. Συχνά συνδυάζεται με τις στήλες.

Αψίδα στην κουζίνα
Αψίδα στην κουζίνα

Αρχικό

Πιο συχνά οι άνθρωποι επιλέγουν καμάρες απλών μορφών, αλλά οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να συνδυάσουν συνήθεις φόρμες και να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό.

1

Κάνοντας ένα άνοιγμα σε ένα δωμάτιο μπορεί να είναι μια πραγματική δημιουργική διαδικασία. Οι σύγχρονες τεχνολογίες θα επιτρέψουν την υλοποίηση οποιωνδήποτε δημιουργικών λύσεων, είτε πρόκειται για ένα ασυμμετρικό τόξο είτε για μια παραδοσιακή μορφή με υπερβολικά διακοσμητικά στοιχεία.

Αψίδα στην κουζίνα
Αψίδα στην κουζίνα

Υλικά για την κατασκευή τόξων

Ας μιλήσουμε για τα κοινά υλικά για την κατασκευή καμάρας.

Αψίδα στην κουζίνα
Αψίδα στην κουζίνα

Πλαστικά

Η φθηνότερη επιλογή. Ωστόσο, παρά τη φθηνότητα και την απλότητα της στερέωσης των προϊόντων, το πλαστικό δεν έχει πολλούς ανεμιστήρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το PVC είναι συνήθως διαθέσιμο προς πώληση έτοιμες κατασκευές. Όλα είναι τυποποιημένα σε μέγεθος και σχήμα, τα οποία δεν δίνουν τ
ην ευκαιρία να δημιουργηθούν. Επιπλέον, το υλικό αυτό δεν είναι πολύ κατάλληλο για τη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας. Παρόλο που αν θέλατε να κάνετε κάτι σύγχρονο και μη, τότε με μια επιτυχημένη επιλογή χρωμάτων, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ αποδεκτό. Επίσης, ταιριάζει με τον ενσωματωμένο φωτισμό.

Αψίδα στην κουζίνα
Αψίδα στην κουζίνα

Γυψοσανίδα

Από χαρτόνι γύψου στην κουζίνα είναι δυνατόν να σχεδιάσετε τόσο μη τυποποιημένη μορφή όσο και κλασική μορφή. Το GKL πρέπει να στερεωθεί σε ένα μεταλλικό σκελετό, το οποίο έχει προηγουμένως δοθεί στο επιθυμητό σχήμα. Στη συνέχεια, η επιφάνεια είναι shpaklyuyut και ζωγραφισμένα. Έτσι, τόξα από γυψοσανίδες στην κουζίνα μπορούν να αποκτήσουν όχι μόνο το απαραίτητο σχήμα, αλλά και μια σκιά του χρώματος. Αντί της βαφής, η επιφάνεια μπορεί να διακοσμηθεί με ταπετσαρία.

Αψίδα στην κουζίνα
Αψίδα στην κουζίνα

Δέντρο

Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό με ευχάριστο άρωμα, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή τόξων κουζίνας. Στην πώληση υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από έτοιμες ξύλινες καμάρες, αλλά δεν θα είναι δύσκολο και αυτο-κατασκευής.

Το πλεονέκτημα του δέντρου για το φινίρισμα της αψίδας είναι ότι δεν χρειάζεται πρόσθετη διακόσμηση. Αρκεί να επεξεργαστείτε το προϊόν με λάκα.

Ένα δέντρο χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή γυψοσανίδων, επειδή είναι αρκετά ακριβό να δημιουργηθεί ένα τόξο εξ ολοκλήρου από ξύλο. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την ευαισθησία στις γρατζουνιές.

Αψίδα στην κουζίνα

Διακόσμηση ενός τόξου

Αψίδες από γυψοσανίδες χρειάζονται διακόσμηση. Οι εργασίες φινιρίσματος θα πρέπει να αρχίζουν με στόκ. Αφού η επιφάνεια ισοπεδωθεί με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε πώς να διακοσμήσετε το τόξο στην κουζίνα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό:

 • κολλημένοι με την ίδια ταπετσαρία με τους κολλημένους τοίχους (ή επιλέξτε ένα αντίθεση χρώματος και μοτίβο)?
 • να ζωγραφίζετε?
 • να ζωγραφίζετε?
 • να τελειώσει με τεχνητή ή φυσική πέτρα?
 • βάλτε τα κεραμίδια.
 • με τη βοήθεια των γυαλιών ένθετα κάνει ένα παράθυρο βιτρό?
 • να σχεδιάσετε τα μοτίβα στο μωσαϊκό.
 • τούβλο?
 • εφαρμόστε διακοσμητικό γύψο?
 • χρησιμοποιήστε κουρτίνες.
Αψίδα στην κουζίνα

Οι καμάρες κουζίνας φαίνονται πολύ ελκυστικές. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι σκέφτονται αν αξίζει να τα εγκαταστήσετε, παρά τις κάποιες ελλείψεις. Εάν θέλετε να μετατρέψετε γρήγορα και χωρίς κόστος την εμφάνιση του σπιτιού σας, η κατασκευή της αψίδας αντί της πόρτας θα είναι μια εξαιρετική λύση.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 9