Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Ποιες είναι οι καλύτερες προσόψεις για μια κουζίνα;

Σήμερα θα μιλήσουμε για το ποια πρόσοψη για την κουζίνα είναι καλύτερο να επιλέξει και να εξετάσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε είδους. Δεν είναι τόσο λίγο, αλλά το πιο δημοφιλές, για κάποιο λόγο, MDF και μοριοσανίδες, δηλαδή, πριονίδι ... Ας μάθουμε το γιατί.

Ποιες είναι οι ιδιότητες των προσόψεων της κουζίνας;

Είναι επιθυμητό η πρόσοψη να είναι η εξής: το βάζουμε μία φορά και ξεχνάμε! Στέκεται, δεν υποβαθμίζεται, δεν γρατζουνίζει, δεν αμαυρώνεται, δεν γίνεται ανοιχτό, δεν απορροφάται. Σε γενικές γραμμές, εξυπηρετεί μέχρι να βαρεθείτε.

Και συν σε αυτό, όλα είναι πολύ καλά, έτσι ώστε να ήταν μοντέρνα και έκπληκτος τα μάτια των επισκεπτών. Αλλά, η ένωση όλων αυτών σε ένα ενιαίο σύνολο είναι σχεδόν αδύνατη.

Ως εκ τούτου, η καλύτερη διέξοδος είναι εδώ: εξετάστε όλες τις πιθανές προσόψεις, προσδιορίστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και με βάση αυτές τις γνώσεις επιλέξτε μόνο το μικρότερο των κακών.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε! Η περιγραφή σχηματίζεται με τη μορφή μιας λίστας, με τις χειρότερες περιπτώσεις στο κάτω μέρος. Δηλαδή, ξεκινάμε από τα καλύτερα των καλύτερων και κινούμαστε σε φθίνουσα σειρά.

Πρόσοψη από φυσικό ξύλο

Οι προσόψεις από φυσικό ξύλο είναι σχεδόν αδύνατο να διακοσμηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται υπερσύγχρονοι.

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Το δέντρο είναι ένα κλασικό και ήσυχο εσωτερικό, χωρίς τεχνάσματα υψηλής τεχνολογίας και σύγχρονες τάσεις. Χώρα, Προβηγκία, σκανδιναβικό στυλ, μεσογειακό, κλασικό - αυτά είναι τα στυλ όπου το φυσικό δέντρο φαίνεται το καλύτερο.

Και αυτό, χωρίς αμφιβολία, είναι η καλύτερη επιλογή. Αλλά, αν προτιμάτε ξύλινες προσόψεις, πρέπει να καταλάβετε ότι ζυγίζουν πολύ περισσότερο από τα ξύλινα μοριοσανίδες.

Αυτό σημαίνει ότι η βάση της κουζίνας θα πρέπει επίσης να είναι από ξύλο, ή, ενδεχομένως, απλά σηκώσει τις βαριές προσόψεις για καθορισμό των σαθρή πλαστικοποιημένο πλακών.

Επίσης, δεν θα βλάψει να εξετάσει τις ιδιότητες των διαφόρων τύπων ξύλου. Επειδή, η διαφορά ανάμεσα σε μια πρόσοψη από πεύκο και μια δρυς είναι τεράστια. Αλλά, δεν θα τρέξουμε μπροστά, τώρα θα διαβάσετε τα πάντα μόνοι σας.

Pine

Το πεύκο είναι το πιο οικονομικό ξύλο. Είναι εύκολο να χειριστεί, υπάρχουν μερικές ακόμη πινακίδες πριονίδι, αλλά την ίδια στιγμή, σε λειτουργία δεν είναι πολύ καλή.

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Συγκεκριμένα, επειδή το πεύκο είναι ένα μαλακό δέντρο, το οποίο μπορεί εύκολα να γδαρθεί. Ακόμη και τα νύχια της γάτας μπορούν να προκαλέσουν αξιοσημείωτη βλάβη, για να μην αναφέρουμε μαχαίρια κουζίνας και άλλα νοικοκυριά.

Ναι, η αποκατάσταση της πρόσοψης πεύκου υπόκειται, όπως και κάθε άλλο δέντρο. Αλλά αυτό είναι επιπλέον χρήματα! Από πεύκο είναι καλύτερο να φτιάξετε το εσωτερικό, αλλά όχι τις πόρτες που βρίσκονται στο προσκήνιο.

Ash

Η τέφρα είναι ένας στερεός βράχος του δέντρου και είναι πολύ κατάλληλος για προσόψεις, καθώς είναι ανθεκτικό. Ταυτόχρονα, η τιμή του είναι δυόμισι φορές περισσότερο από το πεύκο και ενάμισι φορές λιγότερο από την βελανιδιά.

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Δηλαδή, αν δεν έχετε ένα στόχο, έτσι ώστε η πρόσοψη να φαίνεται φυσικό, το κλασικό χρώμα της δρυός, τότε τέφρα είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

Το σχέδιο και το χρώμα είναι απλούστερα, φυσικά, αλλά όχι λιγότερο χειρότερα. Ακόμη και μερικές φορές είναι καλύτερο, αν πρόκειται για σχεδιασμό κουζίνας σε σκανδιναβικό στυλ, όπου σε προτεραιότητα κιτρινωπό χρώματα φυσικού ξύλου.

Oak

Πρόσοψη από βελανιδιές είναι ένα κλασικό. Κοιτάζοντας τέτοια έπιπλα, ειδικά αν δεν είναι βαμμένο στην κορυφή με έγχρωμη βαφή, κανείς δεν θα αμφιβάλει ότι πρόκειται για ένα φυσικό δέντρο. Η δρυς είναι δρυς. Αλλά, για μερικά φυσικά χρώματα φαίνεται κάπως ζοφερή.

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Αποτέλεσμα: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ξύλινων προσόψεων

Πλεονεκτήματα:

 • Ανθεκτικότητα
 • Οικολογική συμβατότητα
 • Φυσική και συμπαγής εμφάνιση
 • Δυνατότητα αποκατάστασης

Μειονεκτήματα:

 • Απροσδόκητη ευχαρίστηση
 • Απαιτούμενη διαθεσιμότητα εσωτερικού κουτιού από ξύλο
 • Ένας μικρός ελιγμός με στυλ
 • Μια μεγαλύτερη πιθανότητα να αγοράσει κακώς αποξηραμένο ξύλο, εξαιτίας αυτού που το σχέδιο θα οδηγήσει γρήγορα και θα υπάρξουν ρωγμές

Προσόψεις από μέταλλο

Η μεταλλική πρόσοψη είναι καλό. Είναι ανθεκτικά, εύκολο να τα φροντίζουν, δεν φοβούνται τις γρατζουνιές, χωρίς ατμό, χωρίς χτυπήματα, χωρίς πυρκαγιά.

Αλλά, το κόστος μιας τέτοιας κουζίνας θα είναι αρκετά μεγάλο, και επίσης, δεν θα διακρίνεται από μια πολύ ζεστή εμφάνιση.

Οι προσόψεις για κουζίνες από μέταλλο φαίνονται πιο οργανικά σε επιχειρήσεις από ότι στο σπίτι.

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Η αφή τους είναι πολύ δυσάρεστη, επειδή είναι πάντα κρύα. Αλλά, αν έχετε ένα εσωτερικό σε οποιοδήποτε σύγχρονο στυλ, όπως ο μινιμαλισμός, τότε αυτό το υλικό είναι αρκετά κατάλληλο και θα κοιτάξει προς το μέρος.

Αν πρόκειται για μέταλλο, εδώ είναι απαραίτητο να εξετάσουμε ένα ακόμα πράγμα: οι γυαλιστερές προσόψεις πολύ εύκολα να λερωθούν και πρέπει να σκουπιστούν ατέλειωτα. Σε αυτά υπάρχουν ίχνη από τα δάχτυλα, διαζύγια από όχι τόσο καθαρό πανί και κάθε σταγόνα νερού είναι πολύ αξιόλογη.

Έτσι, εάν ο καθαρισμός δεν είναι το χόμπι σας, μην ενθουσιάζεστε και επιλέγετε τέτοιες προσόψεις.

Ανοξείδωτο ατσάλι

Οι προσόψεις από ανοξείδωτο χάλυβα είναι αιώνιες. Αλλά, αυτό είναι αν δεν αποθηκεύσετε και να επιλέξετε ένα καλό, παχύ φύλλο μετάλλου. Δεν πρέπει να είναι λεπτότερο από 4mm. Και αυτά που έχουν μικρότερο πάχος έχουν πολλά μειονεκτήματα.

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Δεν κρατούν σχήματα, είναι εύκολο να λυγίσουν, αν κάτι χτυπηθεί στην πόρτα. Επίσης, μπορούν να παραμορφώσουν τις γωνίες, καθιστώντας έτσι τραυματικές.

Αλουμίνιο

Το αλουμίνιο είναι ένα μαλακό υλικό. Αλλά είναι ελαφρύτερο από τον ανοξείδωτο χάλυβα και φαίνεται μερικές φορές πιο ενδιαφέρον. Και το κόστος των αλουμινένιων προσόψεων είναι πολύ χαμηλότερο.

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Αλλά, το αλουμίνιο είναι ξύσιμο και η αποκατάσταση της μεταλλικής πρόσοψης είναι αρκετά προβληματική. Παρόλο που είναι πολύ πιθανό. Στην περίπτωση του αλουμινίου, θα πρέπει επίσης να επιλέξετε χοντρά φύλλα για να αποφύγετε τις χτυπήματα στο μέλλον.

Πλαίσιο αλουμινίου

Ίσως είναι η καλύτερη από όλες τις παραλλαγές μεταλλικών προσόψεων. Το αλουμίνιο είναι μόνο ένα πλαίσιο, και μέσα του μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν οποιοδήποτε υλικό πλήρωσης: MDF, σκληρυμένο γυαλί, πλαστικό.

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Φυσικά, σε συνδυασμό με το φυσικό ξύλο, το πλαίσιο αλουμινίου θα φαίνεται πολύ γελοίο. Ολα τα ίδια, το μέταλλο υποχρεώνεται στο μοντέρνο σχεδιασμό.

Πλεονεκτήματα:

 • Ανθεκτικότητα
 • Κομψή εμφάνιση

Μειονεκτήματα:

 • Κρύο στην αφή
 • Συμβαίνει τραυματικά στις γωνίες
 • Μπορεί να υπάρχουν γρατζουνιές και χτυπήματα που είναι δύσκολο να αποκατασταθούν
 • Το κόστος δεν είναι πολύ πιστό

Ακρυλικές (πλαστικές) προσόψεις

Ακρυλικό - ένα σχετικά νέο υλικό στη δημιουργία των προσόψεων κουζίνας. Στην πραγματικότητα, το ακρυλικό είναι απλώς ένα πολυμερές που έχει γίνει διάσημο χάρη στις ακρυλικές σωληνώσεις και τα ... ντυμένα νύχια.

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Οι κουζίνες των ακρυλικών τους φαίνονται πολύ μοντέρνες και φωτεινές. Η επιφάνεια τους είναι καθρέπτης - γυαλιστερή, ομοιογενής και πολύ ευχάριστη στην αφή.

Το μόνο πράγμα που ακρυλικό υλικό είναι μη πλαστικό, η χρήση του δεν μπορεί να τραβηχτεί καμπύλες, ακτινωτές και καμπύλες προσόψεις. Όμως, σύμφωνα με -Μεγάλη λογαριασμό για «μινιμαλιστική» τύπου στυλ σχεδιασμού - δεν έχει σημασία, καθώς υπάρχει χαίρει μεγάλης εκτίμησης αυστηρή, ίσια μορφή.

Όσον αφορά την πρακτικότητα, όλα εξαρτώνται από τον τύπο των ακρυλικών πλακών που θα εξετάσουμε τώρα.

Το μόνο που τους ενώνει, είναι μια γυαλιστερή λάμψη, η οποία είναι αρκετά δύσκολο να διατηρηθεί ανά πάσα στιγμή στην αρχική της μορφή. Σε αυτή την επίστρωση, ακόμη και τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι εύκολα ορατά, για να μην αναφέρουμε πιο σημαντικούς μολυντές.

Ακρυλικό σε πλαίσιο από μέταλλο

Σε αυτή την περίπτωση, το ακρυλικό φύλλο είναι αρκετά παχύ και δεν επικαλύπτει καμία υποστήριξη, όπως μοριοσανίδες ή MDF. Αλλά, παρά αυτό, φοβάται το χτύπημα.

Δηλαδή, αν ένα καλό χτύπημα στο μπροστινό μέρος του αυτό, θα σπάσει και τα άκρα, αλουμινίου γωνίες, να μην σώσει.

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Η μεταλλική μπορντούρα προστατεύει μόνο από ζημιές στην άκρη.

Ακρυλικό με βάση την πλάκα MDF

Εδώ, το ακρυλικό εφαρμόζεται με ένα μικρό στρώμα και αυτή η πρόσοψη διαθέτει όλες τις ιδιότητες μιας συνηθισμένης πλάκας από πριονίδι. Δηλαδή, αν η άκρη της είναι λίγο χαλασμένη, τότε τέτοια έπιπλα αρχίζουν να απορροφούν σαν σφουγγάρι, και η ακρυλική μεμβράνη στρεβλώνει και υστερεί.

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Η αποκατάσταση, όπως γνωρίζετε, τέτοια έπιπλα δεν υπόκεινται.

Πλεονεκτήματα:

 • Κομψή και γυαλιστερή εμφάνιση
 • Ευχάριστο στην αφή
 • Πιο προσιτό από το μέταλλο και το ξύλο

Μειονεκτήματα:

 • Δύσκολο να φροντίσετε
 • Η επιφάνεια φοβάται τις γρατζουνιές
 • Επιφάνεια φοβισμένη από κρούση
 • Δεν είναι δυνατή η αποκατάσταση

Πρόσοψη από MDF

Για σήμερα, πιθανότατα, το 85% των σύγχρονων κουζινών είναι κατασκευασμένο από αυτό το υλικό. Το MDF είναι αρκετά προσπελάσιμο, έχει μεγάλες δυνατότητες όσον αφορά το σχεδιασμό και το χρώμα, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί πολύ περισσότερο από τα έπιπλα από μοριοσανίδες.

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Όμως, μεταξύ των MDF υπάρχουν διαφορετικές παραλλαγές της επάνω επίστρωσης, από τις οποίες εξαρτάται η διάρκεια ζωής τους.

Βαμμένο MDF

Η βαμμένη πρόσοψη του MDF έχει ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα: δεν φαίνεται πλαστικό και φαίνεται πιο ζεστό.

Από την άλλη πλευρά, μια τέτοια επιφάνεια θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για να πλύνετε επειδή η επικάλυψη είναι μερικές φορές θολή και ένα σφουγγάρι σε αυτό είναι ίχνη του χρώματος και στις προσόψεις, αντίστοιχα, κηλίδες.

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Είναι αλήθεια ότι η βαμμένη επιφάνεια είναι εύκολο να αποκατασταθεί, είναι μόνο να αλέσει και να καλύψει την πρόσοψη με ένα νέο στρώμα χρώματος. Στα υπόλοιπα, από τα κύρια μειονεκτήματα του MDF, αυτά τα έπιπλα δεν προστατεύονται. Πρόκειται για τη ζημιά στις άκρες και τα τσιπς της άκρης, κάτω από τα οποία το νερό παίρνει και η πλάκα αρχίζει να "φουσκώνει".

MDF μεμβράνη επικαλυμμένη με PVC

MDF επικαλυμμένα με μια τέτοια ταινία δεν φαίνεται πολύ ακριβό. Αλλά, μπορείτε να το πλύνετε όπως σας αρέσει και όσο θέλετε. Λειαντικά δεν φοβάται. Όμως, φοβάται τα χτυπήματα και από αυτά τα κομμάτια μπορούν να συμβούν, τα οποία στη συνέχεια δεν μπορούν να αφαιρεθούν.

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Αποκαταστάσεις τέτοιων προσόψεων δεν υπόκεινται.

Φτιαγμένο από MDF

Το καπλαμά είναι τα καλύτερα ξύσματα από φυσικό ξύλο. Από την πρακτική πλευρά, οι καπλαμάδες δεν είναι καλύτερες από τις ταινίες PVC, και με πολλούς τρόπους ακόμη χειρότερες, καθώς είναι πιο μαλακές.

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Αλλά, MDF καπλαμά είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει από το φυσικό δέντρο. Αυτό εξηγεί τη δημοτικότητά του.

Πλεονεκτήματα:

 • Χαμηλό κόστος
 • Μεγάλη επιλογή σχεδιασμού
 • Η δυνατότητα δημιουργίας προσόψεων και προσόψεων ακτίνας
 • Εύκολη φροντίδα

Μειονεκτήματα:

 • Δεν λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά από 5 χρόνια αρχίζουν να "πρήζουν" τις άκρες
 • Δεν είναι όλες οι προσόψεις MDF αντικείμενο αποκατάστασης

Πρόσοψη από μοριοσανίδες

Και τελικά, ήρθαμε στο χειρότερο από τα χειρότερα. Οι προσόψεις της κουζίνας από το DSP είναι τόσο κακές που δεν έχει νόημα να ζωγραφίζεις αυτές τις ντροπές.

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Θα ενθουσιάσει τον πελάτη σχετικά με τη δύναμη της ένα-δύο χρόνια, και στη συνέχεια οι άκρες αρχίζουν να διογκώνονται στην επιφάνεια εμφανίστηκε πελεκημένη, «χαλαρά», εξαρτήματα, κλειδαριές και μεντεσέδες κρεμάει ως βάση πολύ επισφαλής .... Όχι, όχι και όχι.

Δεν συνιστούμε τις προσόψεις από την μοριοσανίδα, ειδικά επειδή η πρόσοψη από MDF είναι πολύ πιο ακριβή για λίγο.

Έτσι, ποια προσόψεις για την κουζίνα στο τέλος είναι καλύτερη;

Ας προσπαθήσουμε τώρα να βγάλουμε ένα συμπέρασμα από τις παραπάνω πληροφορίες. Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: PVC, MDF, πλαστικό ή πιο ακριβές επιλογές;

Φυσικά, το ξύλο και το μέταλλο είναι τα καλύτερα. Αλλά, αν επιλέξετε από τις διαθέσιμες επιλογές, ενώ παρόμοια στην εμφάνιση, τότε η πιο πρακτική επιλογή - MDF, δεδομένου ότι αυτή είναι η καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής.

Αρνητικά σχόλια πελατών σχετικά με τους δημοφιλείς τύπους προσόψεων

Και εδώ έχουμε συγκεντρώσει κάποιες αρνητικές κριτικές σχετικά με τις προσόψεις κουζίνας από εκείνους που είχαν ήδη εμπειρία από τη χρήση αυτού του ή αυτού του υλικού.

Εμείς εσκεμμένα δεν επιλέξαμε λαϊκές θέσεις, επειδή πιστεύουμε ότι ο καλύτερος σύμβουλος είναι κριτικός.

Τι προσόψεις για την κουζίνα είναι οι πιο πρακτικές που θα μάθετε με την προβολή αυτών των κριτικών:

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Ποιες προσόψεις για την κουζίνα είναι καλύτερες: το πρόβλημα της επιλογής

Ελπίζουμε πραγματικά ότι το άρθρο μας ήταν χρήσιμο για εσάς. Εξάλλου, μετά από μια τέτοια λεπτομερή ανάλυση, δεν θα πρέπει πλέον να έχετε μια σκιά αμφιβολίας για το ποια πρόσοψη για την κουζίνα είναι καλύτερο να επιλέξει.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

64 − = 57